בדק בית.......

• פותח הנושא niky
  • פורסם בתאריך

niky

New member
בדק בית.......

אני נמצאת בשלב המוזר הזה בלמידה שככול שאני מבינה יותר ככה מבינה פחות... אז כל הכוונה תתקבל בברכה ! אני מנסה לבדוק במפה (מזל בתולה אופק בתולה) את חווית הבית ובכלל זה את ההורים. את הבדיקה מקדתי בבית 4, כשהשאלה היא לאן מכאן להמשיך בצורה ממוקדת אך ורק לסוגייה זו מבלי להתפזר ולהתברבר עם נושאים אחרים במפה. אז לא התבטלתי ואלו המימצאים: נפטון נמצא בקשת בבית זה (ב 4 מעלות). הנחתי היא כי יש לבעלת המפה קשר חזק במיוחד לבית ולמשפחה ולאופן שבו השפיעו על חייה. חווית בית הילדות תתפס כחיובית ואופטימית. בית שבו חיים רוחניים גבוהים יהיו חשובים, הווה אומר מוסריות, אומנות, השכלה גבוהה יקבלו חיזוק הורי. האב, יתפס כרגיש וסימפטי יתכן שהיה קשור למסעות שונים. עם זאת בשל נטייית נפטון ל"משקפיים וורודות", והמוטיבציה לראות את אשר רוצים לראות, תתכן גם גישה אידיאליסטית, אשלייתית בתפיסת חווית הבית (היכן ניתן לאשר או לדחות זאת?) ואז ניתן לשער חוסר וודאות בנוגע לאווירה בבית בשל עניינים סמויים שם. בבדיקת הזוויות של נפטון הוא נמצא בזווית של 180 מעלות ל MC מה שעשוי לחזק את ההנחה כי אכן ההורים היו אידיאליסטים, רוחניים מה או אומנים. זוויות נוספות: נפטון ב 60 מעלות לפלוטו, 90 מעלות לאופק (דימיון חזק לבעלת המפה, נטייה חולמנית ורגישות גבוהה... אני נוטה להשאר חיובית כרגע למרות שניתן לקחת זאת גם לכיוונים של דימיונות שווא). כל הנ"ל יביא את בעלת המפה לאופטימיות כלפי ביתה שלה ולאוירה נדיבה וחמה. כן לקריירה אומנותית (גם הזווית לפלוטו עשוייה לחזק זאת). האם, בבדיקת בית 10 בתאומים, תחווה כפתוחה ותקשורתית מאד. האם מכאן יש לבדוק את מרקורי, שליט הבית, הנמצא במאזניים בבית 2 ? ולהמשיך לבדוק את השפעתה במיקום הירח (טלה בית 8 )? האם מכאן יש לבדוק את שליט הבית (4), יופיטר (בדלי בבית 6)? או אל השמש, שמייצגת את האב (בבתולה בבית 1 )? בקיצור, מה הכיוון לבדיקת נושא זה בלבד ובאילו המקומות במפה ניתן לפגוש את "הבית", והאם מה שהבאתי נמצא בכיוון או מבולגן...(ונא להתחשב כי המורה היחיד שלי כרגע הוא דפדפן האינטרנט...
). מה דעתכם??? שוב, כל הכוונה והרחבה תבורך!! ושבי, דיר, אני בתהליכי "התאוששות" מהוויקנד (הנעים) אחזור אלייך למייל בקרוב מאד מאאאאד. ומירי, במיוחד בשבילך, אני זוכרת שאת מעדיפה פרטים מלאים, 14.9.73 שעה 4 ועשרה בבוקר. תודה
ניקי

הממ..

המלה אופטימית לנפטון, ממש לא תופסת, וכנ´ל גם התפיסה הבסיסית שלך, שמתעקשת לעשות אידיאליזציה של הכוכב הזה, ומפחדת לגעת במקומות הקשים שלו. מהמקום הזה, גם אי אפשר לדעת על הקריירה האמנותית של בעל המפה (למה ? מה הקשר לקריירה ?) או דברים חמודים אחרים הקשורים לבית. הסתכלי על שליט בית 4 וראי איפה הוא, הביני את האוירה ומה חשוב בבית, ואולי גם מקומה של דמות האב (בבית 6) בעקיפין, ובבתולה (הקשורה לבית 6 באופן קלאסי). המשיכי מהמקום הזה, אבל נסי קודם כל לראות את מי נפטון מייצג ושהוא יהיה מיוצג בבית ולא להיפך : נפטון הוא חוויה שמגיעה מבית אחר. שליט בית 4 והקשר שלו עם נפטון יקבע את הדיאלוג. במקרה הזה נפטון הוא שליט בית 7 בבית 4, מה שמראה דווקא על אופי בן הזוג העתידי (שליט 7) והקשר שלו לבית, ולא שלה.. בכל מקרה, החשיבה הבסיסית שלך נכונה, אבל.. צריך נסיון, אין מה לעשות. סבלנות.

niky

New member
ווואא...... ../images/Emo2.gif

כמה ידע חסר לי!! רב תודות יאיר על ההכוונה, אכן חסר לי המידע איך "פותחים" בית על מנת לקשר אותו באופן אינטגרטיבי עם שאר חלקיי המפה. אבל....אהבתי שאמרת סבלנות. אז עם הרבה עבודה וכגדייה אמיתית, אלו רק מהמורות "קלות" ומיכשוליים "שוליים" בדרך אל.....(כולם יודעים לאן).
אז מתי נפתחת "הכיתה" שלי??
תודה
ניקי

למעלה