בדק בית בשינוי +

sheketz

New member
בדק בית בשינוי +

איזה צעדים צריכה שינוי לנקוט על מנת לתקן הקילקולים שהיו עד עכשיו? דברים שאני חשבתי עליהם: 1. לשנות שיטת הבחירות במרכז (הצעות כבר היו) 2. להגדיל מספר חברי מרכז ל250 (לדלל את הותיקים) 3. לפתוח את שינוי יותר ממה שהיה עד עכשיו לחברים חדשים (אבל בזהירות) 4. לחפש שחקני רכש לאו דווקה במספר 1 אלא גם במקומות אחרים (אנשי ציבור) 5. לעדכן את המצע לפי הצורך (דגשים חדשים) 6. להלחם בבית המשפט כנגד הנסיון של פורז ושות' להכנס למפלגת מדף. 7. לארגן פעילות ציבורית שאינה קשורה לבחירות.

מעניין שאת הדבר הכי חשוב לא ציינת

וזה לפנות לציבור הישראלי בגובה העינים ולא באופן מתנשא כמו שהיה עד עכשיו.

מצידי תעשו מה שבראש שלכם

דבר אחד אני יכול להבטיח לך, לפחות שני מצביעים פוטנציאליים איבדתם כבר, וזה שני ההורים שלי שהצביעו בפעם האחרונה בשינוי וכבר לא יחזרו על הטעות הזאת לעולם, מפלגה שלא מוכנה להקשיב לרחשי העם, לא פלא שהיא מתרסקת.

מילא רחשי העם

שינוי מעולם לא הייתה מפלגה גדולה , וגם לא היה לה פוטנציאל כזה. זו מפלגה יחסית סקטוריאלית וככזו היא גם לא ממש הקשיבה לרחשי ציבור הבוחרים שלה , ולכן היא מתרסקת . דווקא מהבחינה הזו , של לדאוג לבוחרים שלך , שינוי הייתה צריכה ללמוד מש"ס

טוב שהזכרת את ש''ס

כי בדיוק היום דברו על זה בכל בוקר בערוץ 10, שעכשיו ששינוי הולכת ונעלמת, גם ש''ס בבעיה, שכן עכשיו אין ה את מי לתקוף במהלך קמפיין הבחירות שלה, מה שבעצם יעביר קולות ממנה אל העבודה וקדימה.

../images/Emo6.gif

אולי בגלל זה אלי ישי הרים טלפון לטומי , קונספירציה שינוי-ש"ס ?

הצעדים הנדרשים:

ישנם צעדים שאני חושב שהם הכרחיים, וישנם צעדים שאני חושב שהם רק רצויים וניתן לנהל עליהם דיונים. את אלו ההכרחיים אני אציין במפורש צעדיים טכניים לטווח ארוך 1 - שיטת הבחירות צרכה להיות בפרימריז פתוחים. 2.- להגדיל את מספר חברי המרכז. 3. לפתוח את שינוי לחברים חדשים. צעדיים מיידיים לטווח מאד קצר 4. הכרחי !!! לחפש שחקני חיזוק איכותיים (דגש על המילה איכותיים) גם לראשות שינוי וגם ולמקומות אחרים. אני אישית הייתי שמח לראות ברשימה אחד מבין הפעילים למען זכויות אנשי המילואים, באירגוני המילואים, שהוא כיום איננו איש פוליטי. בכך שינוי יכולה לכפר על חטא הפקרת אנשי המילואים בכנסת הנוכחית 5. הכרחי !!! עידכון המצע, עידון המצע, והכי חשוב "מקצוענות". שינוי חייבת להשיג "ידע מקצועי אמיתי" בכל תחום עליו היא נלחמת, ולהפסיק לפעול עם סיסמאות. החיפוש אחרי הידע הזה לא צריך לבוא רק עכשיו, בזמן בחירות אלא בעיקר בזמן הפעילות הפרלמנטרית באופן שיבטיח מקצוענות בתחומים בהם שינוי פועלת. למשל, אם שינוי תרצה לפעול למען עניין המילואים (חסר לה שלא !) היא צרכה לפנות לאירגוני המילואים שיש להם המון ידע בנושא, לקבל מהם אינפורמציה ולהעזר בהם. אם שינוי פועלת למען חוק נישואים גירושין חילוני, היא צרכה להיוועץ במשפטנים, לשמוע על המקובל בארצות אחרות, על יתרונות וחסרונות בכל שיטה (מקווה מאד ומניח שבנושא המסויים הזה, זה נעשה). אני אציע בהמשך דברים אפשריים אחריים הקשורים למצע. 6. מלחמה בפורז- צריך להתייעץ עם משפטנים לגבי המצב החוקי. לא להילחם בכל מחיר אלא אם באמת יש קייס משפטי. טוב שהם הלכו וככל שיתרחקו מהם כך ייטב. 7. פעילות ציבורית שאיננה קשורה לבחירות...לא הבנתי מה זה. המלצות אחרות: א. הכרחי !! בדק בית - בדיקה אמיתית וכנה, מה גרם לכל כך הרבה בוחרים להתאכזב. זה ממש לא משנה ולא חשוב, מה נבחרי שינוי והמעגל הקרוב של שינוי חושבים שהיה לא בסדר בכנסת הנוכחית. משנה מה ש-15 מנדטים אלמוניים חושב שהיה לא בסדר. אלא אם כן, נבחרי שינוי כל כך בטוחים בצדקת דרכם שממש לא מעניין אותם מה הפריע ל- 15 מנדטים אלמוניים. ב. המצע הקפיטליסטי יכול לקבל דגשים אחרים: קפיטליזים נתון לפרשנויות רבות וכמו כל דבר, תלוי איך מגשימים אותו. קפיטליזים בעיני, בראש ובראשונה מעודד אנשים לעבוד. זה אומר למשל שהאזרח מקבל פחות שירותים מהמדינה, אבל מנגד משלם פחות מיסים - ככה יש לו אינטרס לעבוד עוד. לתת לאינטל חצי מיליארד דולר, בעיני לפחות זה לא קפיטליזים, אלא סוציליזים בו לוקחים מיסים ממעמד הביניים כדי לתת לעשירים. אני חושב כי שינוי יכולה לפנות גם לציבור חילוני ליברלי עובד ורוצה לעבוד, אשר משתכר שכר שהוא קרוב לשכר מינימום כמו מורים, אחיות ועוד, ולהציע להם תקווה. ראשית, גם הם יכולים להנות מאוטובוסים בשבת, הקלה במילואים ועוד. זה אבל לא העיקר, פתיחת בתי ספר פרטיים בחינוך יכולה לתת תקווה למורים טובים כי בעתיד הם ישתכרו יותר. רפואה פרטית תיתן תקוה לאחיות ועוד ועוד. את דוח דברת שבעיני הוא קסטרופלי וקומם בצדק את מרבית המורים, צריך לזרוק לפח לא רק בגלל שהוא קומם את כל אוכלוסיית המורים אלא בעיקר כי הוא פשוט דוח רע (בניגוד לאוריאל רייכמן שחושב שמדובר בדבר טוב). ג. שינוי בהחלט יכולה לתת דגש בנושאים חשובים לציבור חילוני ליברלי אשר נתקל בעריצות השלטון (זכויות אזרח מסוימות). דוגמאות - פקיד מדינה בהנף יד פוסל למשל לבעל מכולת, את ספרי החשבונות ומטיל עליו שומה עצומה. מעצרי שווא (90 אחוז מהמעצרים). תנאי כליאה איומים. אלימות שוטרים. הפקעות קרקע שרירותיות. בעיות הקשורות למרשם הפלילי אחרי תלונת סרק שניסגרה מעילה השונה מעילת חוסר אשמה (למשל עילת חוסר עניין לציבור). יש עוד כל כך הרבה נושאים בהם אזרח קטן נתקל בשלטון עתיר כוח ופרט להתפוצץ אין לו מה לעשות. טוב, זה כבר נהיה ספר שלם אז אני אפסיק.

טדי 31

New member
../images/Emo45.gif:ליוסאריאן במיל:

די אם שינוי תפעל בכמה מהנושאים שהעלית כדי לקבל תחושה טובה יותר מהבוחרים.

אנדרי ז

New member
עוד משהו חשוב

לשנות את שיטת הבחירות למועצה, ההצבעה בדואר היא אחד הדברים שעומדים בייסוד הקלקולים שהתגלו. (פורמן הקדמתי אותך
)

שרשור זה דומה לוויכוח בין נוסעי

ה"טיטאניק" הטובעת על טיב האוכל במסעדת האנייה. שינוי פשוט מתה מבלי לחזור להכרה. חייבים לפחות להציל את הנפש שלה, כלומר את הרעיון של בניית החברה המערבית, עם חופש הדת וחופש מהדת, כלכלה חופשית, מדיניות חוץ ופנים פרגמאטית ולא אידיאולוגית. שום מפלגה לא מציעה את הדברים האלה בחבילה אחת ולכן יש מקום למפלגה חדשה דמויית שינוי שצריך פשוט להקים אותה מחדש לקראת הבחירות שיבואו אחרי הבחירות האלה.

הדיון אינו מיותר אך לדעתי הוא טכני

מדי ולא מספיק מהותי. כאשר חולה במצב אנוש לא מרפאים אותו באמצעות טיפות אף. במסורת הרוסית נהוג אחרי נחלת תבוסה לחפש תשובות על השאלות:"מי אשם?" ו"מה לעשות?". הסיבות לתבוסת השינוי זה לא רק קטנוניות של מנהיגיה: אילו המצב היה בסדר לא היה קופץ השד הזה מהבקבוק. קיימות סיבות מהותיות יותר. א. מלכתחילה תפסה שינוי נישה שגויה-נישת המרכז המדיני. למה שגויה? כי המרכז זה תמיד משהו לא טבעי ובלתי יציב. לכן עד מהרה שינוי מצאה את עצמה הרבה יותר שמאלה מאשר זה היה מתוכנן. ושם כבר יושבת מר"ץ עם כול הקומוניסטים, ההומואים, המשתמטים, האלקוהוליסטים וכו'. הרבה יותר נבון היה לתפוס את הנישה הימנית-חילונית שהיתה מוזנחת כי לרוב הימין מייד מתחבר עם דוסים. ב. התחילו להבטיח הרים וגבעות בענייני דת ומדינה. הבוחר שכל הזמן נופל באותו פח, גם אז האמין שיקבל את הכול תכף ומייד. עכשיו הוא מנפנף בצ'ק ללא כיסוי ודורש כסף. ברור שהוא נרגז. הרי מובן שלא ניתן לעשות רפורמות מרחיקות לכת בזמן קצר. הרי לפיד, עם כל הכבוד, לא אתא-תורק. ג. שכחו לרגע כי הקדמה החברתית לא מסתיימת במלחמה הבלתי מתפשרת נגד הכפייה הדתית אלא היא כוללת גם פיתוח של חינוך, תרבות, ספורט. על בעיות החינוך והאלימות לא דיברו בכלל. ד. כמו כן, מר לפיד, עם כל הכבוד, לפעמים שכח שחייבים להיאבק לא נגד אנשים אלא נגד רעיונות. היו מקרים שהוא התנהג בצורה כל כך לא דיפלומאטית שנדרשו מאמצים כבירים כדי להוריד אותו מהעץ. עכשיו בקשר ל-"מה לעשות". חייבים להקים תנועה חדשה עם שם אחר על בסיס הימין החילוני. הכיוונים העיקריים של התנועה: 1. ביטחון- הוא התנאי הבסיסי לשגשוג. 2. כלכלה חופשית זו הדרך היחידה לצדק חברתי-שוויון הזדמנויות. 3. ישראל היא חלק מאירופה ולכן יש לתפח ערכים אירופאיים: הפרדה בין הדת למדינה, השקעה מסיבית בחינוך טכנולוגי, תרבות וספורט. די להיות שכונה! הגיע זמן להיות מדינה מתוקנת.

מה שצריך לעשות בשינוי:

1. להדגיש את הצלחותינו ואת הלקחים המעשיים מכישלונותינו. 2. להסביר לבוחר מה אנחנו יכולים לעשות בשבילו: לשים את זכויות החילונים לפני הכל. (לא גדר ולא התנתקות). 3. לפתוח את הפריימריז לכל חברי המפלגה. 4. להחתים את חברי המפלגה על הוראת קבע לחשבונה כך שכל מי שיצביע בפריימריז יהיה מישהו שעשה משהו בשביל המפלגה. 5. לשפר את הקשר בין הנבחרים לחברי המפלגה לא פעילים (הקשר עם הפעילים יםה מאוד גם עכשיו). 6. למסד את הפוליטיקה התוך מפלגתית - לקרוא למחנות בשמות, להצהיר בכל רם מהמ מטרתו האעיונית של כל מחנה ומי חבר בו כך שהפריימריז יהיו בין תת המפלגות שבתוך המפלגה ולא בין אוסף עצום של אנשים שלרוב חברי המפלגה אין סיכוי לקשרם לרעיונותיהם או לבני בריתם הפוליטיים.

ומי איש הציבור הרציני שיבוא ??

הרי עצם נכונותו של מישהו הלצטרף לקבוצה לא רצינית כזו מוכיח שהוא בלתי רציני בעליל.

למעלה