בדקתי שוב

natyh

New member
מחמם את האוקינוס האטלנטי בקו המשוה

החימום בקו המשוה גורר אפקט מדבר בקו הרוחב שלושים מה שקרוי רכס אזור לחץ גבוה .
אזור לחץ גבוה גורר רוח דרומית מערבית המגרשת את המערכות במערב אירופה לצפון מזרח , ומדכאת התפתחות עננים המערכות הללו נעות לצפון מזרח ומתפתחות שם .

norco

New member
אוסטריה נחשבת למרכז\מזרח, זה אומר שתהנה משלג טוב?

norco

New member
לפי המפה הזו, אוסטריה שוויץ וגבול צרפת ספרד יהנה משלג

http://www.accuweather.com/en/weather-news/europe-winter-2014-2015-forecast-snow-cold/36777733

Another area that can expect more significant snowfall is the Alps, with the most impressive snowfall expected in the Swiss and Austrian Alps.
אומנם מאיירהופן(לשם אני נוסע) רחוקה כ90 ק"מ מהאלפים האוסטריים, אבל בטח יקבלו מנת שלג הגונה :)

natyh

New member
דיברנו על המפה הזו

זו מפה פוליטת מדינית ....
תתעלם מהצבע הלבן בהרים כל היתר נכון .

eitaniz

New member
או, סוף סוף הסבר שאני מסוגל להבין

תודה רבה נתי!

natyh

New member
בכיף קבל עוד חידוד להסבר .

חורף רגיל בשל ההטיה של ציר כדור הארץ ציר המילקה ב 21 בדצמבר קו המשוה הוירטואלי נמצא בקו רוחב 22.6 מעלות דרום ולכן חם בדרום הכדור ,קר בצפונו , אויר עולה בקו המשוה יורד שלושים מעלות צפונה משם ויוצר שם מדבר או רכס ,כלומר הרכס של האיים האזוריים נודד לאזור קו רוחב 8-10 צפון הרוח מקיפה את הרכס עם כיוון השעון ויוצרת באזור רוח דרום מערבית אך רוח זו מאד רחוקה מכדי להשפיע על קו רוחב 40-45 צפון אזור אתרי הסקי הצרפתיים הספרדיים האוסטרים .

בשנת אל ניניו האוקינוס האטלנטי נשאר חם הרכס מתרחב דרומה לא זז ממקומו ונשאר בקו רוחב 30 , וגורם לשנת בצורת במערב אירופה על חשבון מערב אירופה חוגגים צפון אירופה מזרח אירופה ורוסיה , כבר הזכרתי את חורף 42-3 49-50 שנת 91-2 2006-7 ובהתאמה החורף הישראלי מצוין בשנים אלו למיטב זכרוני גלשתי בחרמון במאי 2007 .

למיטב ידיעתי במרץ אל ניניו צפוי להיחלש האטלנטי להתקרר כך שאמצע פברואר לכל המאוחר תחילת מרץ יגיעו מערכות לקו צרפת ספרד אך זהו כבר סוף החורף .

לצורך השואה סטטיסטית צריך להשוות את מצב השלג עם העונות 2006-7
91-2 98-9 ורק אז להחליט מתי לנסוע ולאן .

eveik

New member
מה לגבי 88-89? (או שזה 87-88)

הייתה תופעה דומה או שגורמים אחרים השפיעו על מצב השלג?

natyh

New member
בדוק לכן שלחתי לנתונים אין לי גישה בזמנו בדקתי

בעזרת איל נתונים הסטוריים מבקירה ופורמיגאל ואני יכול להגיד מנסיון כי ב 2006-7 היתה בדיוק אותה תופעה בצרפת , לסנואפורקאסט יש נתונים הסטוריים ןאולי לאתרים נוספים צריך לבדוק מספר אתרים מובילים מול רשימת שנות אל ניניו לה ניניה ,אני מעריך כי שנת אל ניניו רעה מאד למערב אירופה טובה מאד למזרח אירופה ,ושנת לה ניניה התקררות במימי האטלנטי טובה מאד לשלג במערב אירופה עכשיו צריך ללכת לארכיונים ולבדוק .

eveik

New member
הסתכלתי לפי המאמר הזה

http://pistehors.com/backcountry/wiki/Weather/The-Effects-Of-Global-Warming-On-Skiing
&nbsp
שרשם פה על השנה הזאת (ועוד כמה שנים נוספות שהיו מאוד חלשות). כששאלתי פה (ואל טורנס) אם מישהו זוכר עונה שהתחילה בצורה כזאת כמעט כולם אמרו שלא, ורק מישהי אחת אמרה שלפני 25 שנה בערך היה מצב דומה אבל בקריסמס השלג סוף סוף הגיע והעונה נפתחה במלואה.
&nbsp
אני הייתי חותם על עונה שמתחילה בקריסמס כרגע..לפי האתר הזה היו שנים שהעונה התחילה רק בפברואר/סוף פברואר. הזוי..

natyh

New member
מאמר מצוין

שנת 2000-1 מתאים לאל ניניו 91-2 2006-7 2014-15 ואז השלג חוזר לקראת סוף פברואר מצב דומה או כמעט זהה ל 2006-7 אנחנו הגענו בהתראה קצרה מאד של מס ימים לאחר שקיבלנו התרעת שלג לפורט דה סולי , המצב בהחלט יכול להשתנות או בתחילת ינואר או אמצע פברואר שני תהליכים גלובליים שונים הראשון אפשרות פריצת מערבולת קוטבית השני אל ניניו נחלש .

natyh

New member
פנטסטי

עכשיו חפש גם ל 2000-1 זו בדיוק ההשואה הנכונה שמראה שלמעשה ניתן לנסוע אך רק בהתראה קצרה ובשום אופן לא בהזמנה מראש, והשואה עוד יותר טובה גם לאתרי רומניה פויאנה ברשוב סיניה בו בזמן גם לעונת לה ניניה בה המצב בדיוק הפוך כל השלג נתקע במערב אירופה שנת 2012-3 בה היתה גם פריצת מערבולת קוטבית בינואר היא דוגמא מצוינת . .

eveik

New member
2000-2001 נראית כמו שנה ללא משקעים בואל טורנס

דיי מדאיג למען האמת..

natyh

New member
מעולה

כלומר לא התוצאה אלא החיפוש כבר יודעים שיש משקעים בואל טורנס השנה כך שחזרה על 2000-1 לא תהיה אך הקישור לאל ניניו ברור באיזה אתר מצאת את הנתונים ?

ומה לגבי 91-2
מסתבר כי שנת 2000-1 זו שנת לה ניניה חלשה המגיעה לאחר שנת לה ניניה חזקה מאד ולכן החורף המאוחר לא קשור לאל ניניו לכן אין סיבה לדאוג לזה :

http://ggweather.com/enso/oni.htm

מהגרף לומדים דברים יפים שנת לה ניניה בינונית שהופכת לאל ניניו חלש 2012-13 היא שנה חזקה מאד במערב אירופה , חלשה מאד במזרח ,שנת אל ניניו חלשה שהופכת לשנת לה ניניה חלשה מצביעה על חורף מאוחר במערב אירופה אך טוב באיחור במזרחה , ואוו בול מה שצפינו כאן בעבר והשנה 14-15 שנת לה ניניה חלשה שהופכת לאל ניניו בינוני הגרף עוד לא עודכן צפויה לעונה חלשה במערב אירופה 87-8 אל ניניו בינוני שהופך ללה ניניה חזקה וכאן צריך להצליב לנצתונים מה היה לחפש מפות סינופטיות ולהסיק מסקנות , מקוה שנוכל למצוא נתוני שלג לאז ,יופי של מחקר . תודה .

eveik

New member
פשוט תשנה את השנה שמופיעה בקישור שהבאתי

לאיזה שנה שאתה רוצה - ככה אתה יכול לעבור בין השנים. אין באתר הזה נתונים לגבי 91-92 אבל אולי יש אתרים אחרים שאפשר לראות שם.
&nbsp
ותודה לך

למעלה