בדקו את הקישור הזה

uv1234

New member
רגע, הנדסאים זה בית-ספר רע?

מה זאת אומרת: "וחוץ מזה - הנדסאים בית ספר טוב? הגזמנו לא? ותאמינו לי שאני יודע על מה אני מדבר". אתה יודע באמת על מה אתה מדבר? בוא נשמע...

eitan007

New member
אני לא מתיימר לפתור בעיות.

ולפי דעתי, אם נזכיר יותר ויתר את קיומה של הבעיה אולי אנשים "שבעים וגדולים", יעשו משהו בנידון. תאמין לי, ידידי, שאנשים שיש להם את המשאבים והיכולת להזיז דברים במערכת החינוך בארץ, מודעים בהחלט לקיומה של הבעיה. אבל, רק אם לדבר את זה ולהכיר להם את זה השכם וערב, הם יהפכו את המודעות למעשה כלשהו. מספיק, שמישהו אחד שמבקר בפורום יקרא את מה שכתבתי (באופן שטחי לגמרי, אני מודה כאן שאתה צודק בקשר לאופן ה"קליל" משהו שהבעיה מוצגת), ויקח את הדברים ללב, כבר הסיכוי שהדברים יזוזו כאן, גדל, כי אני מאמין שרב הסיכוי, שכמה מהאנשים שמבקרים בפורום הזה, שהוא אחד האיכותיים ביותר שיש, יגיעו בעתיד לעמדות מפתח בצבא, בתעשייה, במשק, ובחינוך. אמן, כן יהי רצון.

uv1234

New member
אגב,

בית הספר לא נמצא עכשיו במצב בעייתי. בכלל! הוא במצב ח** ! לדעתי, הוא מתפרק תוך שנתיים-שלוש. אבל זה לא אומר שהוא לא היה במצב טוב עד לפני ארבעה חודשים בערך (טוב שסיימתי בזמן
). בוגרים מנופחים? לא יודע... אני לא חושב שאני מנופח, ואם כן, זה לא בגלל שסיימתי את הנדסאים... יש הרבה בתי-ספר טובים, בטח יותר טובים מהנדסאים, ויכול להיות שלומדים בהם תלמידים שהם טובים יותר מההנדסאים. יכול להיות שיש תלמידים כאלה בבתי-ספר ש"נחשבים" פחות מהנדסאים. בקיצור: הכל שטויות! אנחנו לא משווים פה בין הארוורד ומכללת צפת, בסך הכל בתי-ספר תיכונים בישראל.

eitan007

New member
שאלה בקשר לכתבה.

אני פשוט לא יודע שום דבר בקשר לנושא. אין עתודאים אתיופים שלומדים במקצועות מדוייקים ? מישהו מכיר ? כי לפי הכתבה זה משהו שלא קיים.

אבשי ג

New member
אצלנו במכללה יש עשרות של בני...

העדה האתיופית שלומדים במדעים המדוייקים. כעקרון בכל המכללה שלי יש 1100 סטודנטים שמתוכם למעלה מ-150 הם אתיופים. אני יודע שהמצב אצלנו טוב אבל לא יודע עד כמה הוא גרוע במקום אחר. בכל אופן היוזמה הזו ברוכה ביותר.

macco

New member
בטכניון כמעט ואין

בשנה האחרונה ראיתי אולי שני אתיופים בכל הטכניון, אין ספק שצריכים להיות יותר.

eitan007

New member
אין שום ספק בכלל.

בתיכון שסיימתי, עירוני ד´ בת"א, לא היה איתי בשכבה (220 איש) אף תלמיד/ה אתיופי/ת ולפי מה שידוע לי, לא היה אף תלמיד אתיופי בכתות ט-י"א. נתון מביש, בייחוד כשבי"ס שלי נחשב לטוב בת"א עקב בצד אגודל עם הנדסאים. לטעמי, יש לשלב תלמידים אתיופים בבתי ספר על יסודיים בצפון בת"א כגון : הנדסאים, הגימנסיה, עירוני ה´, אליאנס, עירוני ד´ ועוד... ואם לא לעשותזאת בשיטות של אינטגרציה+שעות תגבור רבות, הילדים האלה שבאים תכופות ממשפחות מצוקה, ישארו תקועים במעגל העוני, ללא שום אפשרות לזכות בהשכלה אקדמאית, שבלעדיה כידוע, קשה למצוא מקום עבודה הגון.

פלטרון

New member
תתבייש לך

זה לא פוליטקלי קורקט לומר אתיופים . אמור "אפריקאים ישראלים" ... אומנם אני כותב זאת בהומור - אבל נשבע לך ששמעתי פעם מישהי מאלו שתמיד חייבים להתנצל בפני מישהו אחר , אומרת לי כזה דבר במלוא הרצינות . לא ידעתי אם לצחוק לה בפרצוף , או להזמין לה אמבולנס ..

למעלה