בדיקת V-EEG ל48 שעות. מי מכיר? איפה כדאי?

randy1982

New member
בדיקת V-EEG ל48 שעות. מי מכיר? איפה כדאי?

בבדיקת EEG רגיל בשינה נראו גלים לא תקינים (אפילפסיה?) אז הנוירולוג (אגב, מאוד לא נחמד) שלח לבדיקת V-EEG ולא טרח להסביר מה זה בכלל ומה מטרתה, רק אמר שזה דורש הימצאות בבי"ח למשך 48 שעות. שאלתי במכבי - אמרו לי שאפשר לעשות באסף הרופא. אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת של מי שעשה את זה ובאיזה מקום עדיף לעשות. מדובר בילד היפר, פעלתני מאוד וחשוב לי שהמקום יהיה מותאם לילדים. אם יש אפשרות בבי"ח לילדים נראה לי יותר טוב. ניסיתי למצוא מידע באינטרנט על V-EEG אבל לא ממש מצאתי משהו שיפזר את ערפל המיסתורין סביב המושג. ועוד שאלה בלי קשר: האם נוירולוג אמור לדחוף אותי לבדיקות גנטיות כדי "לחסוך ממני עוד ילד אוטיסט"? ותוך כדי לשאול אם אני בהיריון? (ואני לא)... אני לא בטוחה שזה עניינו בכלל. אולי אני טועה?...
(בקיצור, שוב נוכחתי להבין שרפואה ציבורית זה בלוף אחד גדול, מי שרוצה טיפול נאות צריך ללכת פרטי.)

Navva

New member
אם יש לך אישור מקופ"ח לביצוע הבדיקה אשרייך

כי אנחנו לא הצלחנו לקבל. הרוםא הלא כ"כ נחמד שהלכנו אליו, שעובד בבי"ח גדול ונחשב במרכז המלץ לנו על אסף הרופא. בדיקה כזו עושים רק בבתי החולים הגדולים, ז"א הציבוריים.

randy1982

New member
סליחה, המשך

הפניה של רופא מהקופה לא מחייבת לתת טופס 17?

לא מחייבת, וכדאי שתבררי מראש מול הפקידה

בקופ"ח מול איזה בתי"ח המבצעים את הבדיקה יש להם הסכמים (למיטב ידיעתי יש מכשיר וידאו EEG באיכילוב, תל השומר ואסף הרופא).

בדיקת וידאו EEG

אנחנו עשינו את הבדיקה לא מזמן באסף הרופא לבתי בת ה- 5 שעל הספקטרום. לרוב מסתפקים ב- 24 שעות אשפוז- כך היה אצלנו בכל אופן. מדובר בבדיקה לא כואבת ולא פולשנית, שבה מצמידים לראש אלקטרודות שמתחברות למוניטור ולמצלמת הוידאו. הקושי הוא שבזמן שהילד מחובר הוא למעשה לא יכול להתרוצץ אלא צריך להישאר בגבולות החדר... לא קל אבל עוברים את זה, תכיני ספרים, קלטות, משחקים, חטיפים, מה שהוא אוהב... הבדיקה נעשית במחלקת ילדים נוירולוגית כך שהיא מותאמת לילדים. ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה באסף הרופא הוא מקסים ומקצועי מאד. אם אפשר שהוא אישית יהיה מעורב ויראה את הילד, מה טוב. כדאי לבדוק קודם מול מכבי ולוודא שהם אכן יאשרו טופס 17 (כי בכללית עשו לי בעיות, וזו בדיקה מאד יקרה שאי אפשר לעשות באופן פרטי). אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת, אפשר גם במסר.

נעמיאר

New member
הבדיקה עצמה פשוטה השהות במקום אחד

פחות פשוטה. כבר תיארו לך את אופן ביצוע הבדיקה. באסף הרופא יש להם גם EEG בהולטר. מה שאומר שלילד מחוברים האלקטרודות של ה- EEG במשך יממה ויותר וזה קורא את תמונת הגלים במוח אך ללא תמונה של הוידאו. מה שאומר שאשפר לטייל עם הילד גם בחוץ במרחבי בית החולים יתכן שבשלב שאתם נמצאים זה מספיק. המחלקה בה עושים את הבדיקה הזו באסף הרופא היא מאוד נעימה לשהות ביחד לבתי חולים אחרים.

למעלה