בדיקת TOVA

mitzipitzi1

New member
בדיקת TOVA

באילו מכונים מתבצעת בדיקת TOVA באיזור פתח תקוה והמרכז? תודה!

mitzipitzi1

New member
תודה,קיוויתי יותר לרשימה של מכונים

בכלל באיזור המרכז.פשוט בקשב ספציפית כבר ביררתי. ידוע למישהו על עוד מקומות?

alyne1

New member
../images/Emo131.gifאבחון נוירו-פסיכולוגי

היכן ניתן למצוא תור לאבחון הכי מהר שאפשר, אני צרכה אותו לטובת בקשה לועדת השמה לשיבוץ מחדש לביתי . וכמה הוא עולה?האם בכל מקום זה אותו מחיר? מה התשובות שהוא נותן-כלומר הכיוון?תוך כמה זמן התשובה מוכנה? למי עושים אבחון נוירו פסיכולוגי ולמי אבחון פסיכולוגי בלבד? אשמח לתשובה מהירה ושלמה...חשוב לי מאד

zivadina

New member
אבחון רפואי ובדיקת TOVA

בדיקת TOVA מאוד לא מומלץ לעשות בנפרד מן הרופא שמאבחן את הילד, היות שאת ה-TOVA מפעיל טכנאי ללא השכלה רפואית, ומנסיוננו המר בפורום בדיקות נפרדות כאלו לא נותנות מידע נכון על הנבדק. האבחון הרפואי נעשה אצל פסיכיאטר או נוירולוג אשר מתמחה באבחון הפרעות קשב ורכוז. אבחון זה כולל בדיקה קלינית, מילוי שאלונים להורים ולמורה, ובדיקת TOVA. אם המאבחן הוא פסיכיאטר, אזי הבדיקה הקלינית שלו כולל אבחון נוירופסיכולוגי בסיסי. אם הוא נוירולוג, הבדיקה הקלינית היא רק נוירלוגית. אבחון נוירופסיכולוגי הוא אבחון מפורט של כשרים קוגניטיביים, ולא נהוג לעשותו כחלק מאבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז. ניתן לעבור אבחון של הפרעת קשב ורכוז גם אצל פסיכולוג קליני (לא חינוכי) שמתמחה באבחון ההפרעה. האבחון המלא כולל כ-3 פגישות (תלוי ברצינות של המאבחן), ובסיומו מקבלים פרוט של הבעיות של הנבדק והמלצות לטיפול, כולל המלצות בסיסיות לבית הספר. אנחנו נוהגים להמליץ על רופאים מאבחנים בהתאם לאזור המגורים של השואל ולקופה שלו, היות שלקופות החולים יש הסדרים עם מאבחנים, כך שהביטוח המשלים שלהן מכסה חלק גדול של עלות האבחון לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה".

NoharB

New member
מאבחן פסיכולוג קליני

היכן בירושלים ניתן לעבור את האיבחון? חברים במכבי אבל אפשרי גם פרטי. תודה תודה תודה

esty104

New member
בבית חולים "שיבא" (תל השומר)

ניתן לעשות בדיקת T.O.V.A. כולל שיחה עם דר. מירי כץ. עולה משהו כמו 400 ש"ח. ברור שרק הבדיקה לא תספיק כדי להחליט על ADD/ADHD. - חב' תרופות NOVARTIS ממליצה שרק פסיכיאטר יתן מינון הריטלין, אבל ממליצה בדיקה אצל פסיכולוג, ניאורולוג (EEG), שיחה עם הורים ומורים.

alyne1

New member
../images/Emo131.gifאבחון נוירו-פסיכולוגי

אנחנו אכן אצל דר' מירי כץ בתל השומר,היינו בביקור אחד שבו היא התרשמה מהילדה והמליצה על האבחון הזה. אני עדין מחכה למועד לאבחון לילדה וכנראה שזה די רחוק מאיתנו ואני זקוקה לזה בדחיפות לועדת השמה שתחליט אם כבר השנה להעבירה לגן שפתי,בכל זא חבל לא לנצל את החצי שנה שנותרה. הבנתי שבגן זה יש קלינאית תקשורת צמודה,רק חבל שבגן הזה התווך גילאים הוא רחב( 3.5-6) ולזה שהם רק 8 ילדים זה גם מעט לבני 5.7 . בכל אופן כולי תקוה שבאבחון הנוירו ייעו לעלות על הבעיה של ביתי כי ב EEG לא נמצא דבר . האם יש צורך להמשיך גם אצל מירים כץ וגם אצל נוירולוג( דר לבנה בראשון) במידה ולא נעשה אבחון מיד אז ברגע שתהיה לנו פחות מחצי שנה לשנה זו מערכת החינוך לא תאשר העברה.כי אין טעם.ואז שנה הבאה ביתי לא עולה לא' אלא עושה שנה נוספת בגן חובה את הגן השפתי. אני את הלקח בעיכוב הזה למדתי ואת בני בן ה-3 אני כבר בודקת אפשרות של אבחון עבורו לאור הבעיות הקטנות שכבר נראים אצלו. אני לא יודעת אם לקוות שביתי תתאים לריטלין או לקונצרטה .... בינתים אני נותנת לה שיעורים פרטיים שעוזרים לה בהתארגניות ובלמידה של דברים קלים. כמה עולה אבחון נוירולוגי??עד כמה הוא ממצא?? ושוב הרבה תודה.

esty104

New member
אני לא בטוחה שהבנתי אותך , אבל

גם בני היה בגן טיפולי, כך שאספר לך איך קרה אצלינו. אני רציתי גן שפתי והוועדה המליצה על גן טיפולי. זה היה לפני 5 שנים בר"ג כך שאולי בעיר אחר ישנם חוקים אחרים. למה אצל מירי כץ? למה לחקות? היינו ב-מתי"א (אולי לא כותבים כך) עם המלצת הגננת ושם קיבלנו איבחון פסיכולוגי. - איבחון קלינאית תקשורת עשיתי פרטית אצל קלינאית מצויינת. מרפאה בעיסוק עשיתי חצי פרטי דרך מכבי עם תוספת 20-30 ש"ח לטיפול. שמות 2 המטפלות אני יכולה לתת לך אם תירציף הן מר"ג והם מצויינות. עם שלושת האיבחונים נגשנו לוועדת הסמה. זה נכון שאין וועדה כל הזמן. אנחנו היינו בקיץ ברגע האחרון. הייתה מכה בשבילי אז, להכניס אותו לגן טיפולי, אבל ההחלטה הייתה הכי טובה לילד. בהצלחה!

alyne1

New member
../images/Emo131.gifאודה לך מאד

אם יש אבחון זריז יותר מלזה שאני ממתינה והוא יספק את הוועדה אשמח מאד. מה ההבדל בין גן טיפולי וגן שפתי ????????????. בכלל ,האבחון שאני רוצה הוא יותר לי מאשר לוועדה. אני רוצה יותר מכל לדעת מה קורה איתה.אני כ'כ מבולבלת ואין מי שיכוון כמו שצריך,לא ממכבי ולא ממערכת החינוך. ככל שאני קוראת על בעית קשב יותר ויותר אני יותר בטוחה שיש לביתי קשר לכך,אבל זה ממש לא מספיק בכדי להתחיל את הטיפול הנכון. בינתיים היא מבזבזת את החצי שנה שנותרה בגן רגיל ובשנה הבאה , מי אמר שזה מה שיחזק אותה לכיתה א'. הכי אני פוחדת אם האבחונים האלה באמת ממצאים ומאתרים את הבעיה. כי אני כאמא מרגישה שמשהו לא בסדר אבל בזה זה נגמר כי אני לא יודעת "לקרוא לילד בשמו"

esty104

New member
להתייעץ עם הגננת. היא תשלח אתכם

ל-MATIA. אם אתם מרגישים שהילדה לא מדברת לפי גילה, קחו אותה לקלינאית תקשורת טובה לאיבחון. היא תדריך אתכם אלא. אם הילדה לא מציירת לפחות קצת, בעצם הגננת יכולה לתת לכם אינפורמציה לגבי היכולות שלה, קחו אותה למרפאה בעיסוק דרך הקופה לאיבחון. תקבלו אינפורמציה על היכולות של הילדה לפי גילה.

למעלה