בדיקת NIPT בהריון תאומים

אמא2221

New member
בדיקת NIPT בהריון תאומים

אהלן, אני בשבוע 9 עם תאומים :)
היום בבדיקת מעקב ראשונה אצל רופא להריון בסיכון הסביר לי על המגבלה של השקיפות העורפית ואמר שיש אופציה לבדיקת הדם הפרטית. אני מבינה שבתאומים גם הבדיקה הזו מוגבלת, האם מומלץ לבצע?
אני בת 28, לא מתכננת כרגע לעשות מי שפיר.
אשמח לעצות, ואם כן- באיזו חברה לעשות (חברת מכבי)
ובכללי קצת הלחיצה אותי ההגדרה של הריון בסיכון גבוה, והחשש ללידה מוקדמת, למרות שיש עוד מלא זמן..אז תרגיעו אותי

תודה!

קרפי8

New member
אני לא עשיתי

קודם כל המגבלה היא בבדיקת דם שעושים במקביל לשקיפות העורפית.
התוצאה נטו של הus מהשקיפות היא מדוייקת הבעיה שאין שכלול יחד עם הבדיקת דם.
&nbsp
אנחנו בחרנו שלא לעשות בדיקת ניפט.
אם התוצאה של הבדיקת דם היא שיש בעיה אז שולחים אותך לעשות מי שפיר.
ואנחנו ממש לא רצינו לעשות מי שפיר,ההריון הזה מבחינתנו ממש נס ולא רצינו לקחת את הסיכון שבמי שפיר במיוחד בהריון תאומים שהסיכון גדול יותר.
אבל בסופו של דבר זו בחירה מאוד אישית ואנחנו דיברנו ביננו שלנו יהיה קשה יותר לסכן את ההריון הזה מאשר לגדל ילד עם תסמונת דאון.
(גם בהריון הקודם שלי שהיה כתוצאה מטיפולים והיה עם עובר יחיד לא עישנו מי שפיר.אז לא הייתה בדיקת דם ניפט)
&nbsp
כמו שרשמת עם תאומים הבדיקה הזו מוגבלת ובודקת בעיקר תסמנת דאון.
(זה מה שאני הבנתי כשעשיתי בירור)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

taltal333

New member
אני עשיתי nipt ואני חושבת שהמידע שלך לא מדויק

ההריון שלי החל כהריון תאומים ולצערי נשאר כזה רק עד שבוע 8, שבו העובר הקטן שמלכחילה היה בסיכון גבוה חדל להתפתח. אבל כנקודת התייחסות מדובר על הריון תאומים לכל דבר, מאחר ושניהם "מחוברים" למחזור הדם שלי, ואפילו היום כשאני בשבוע 17 מפרישים עדיין 2 שקי הריון הורמונים.
בדיקות הסקר (=בדיקות דם, בתוכם סקר ביוכימי בשבוע 9-11, חלבון עוברי בשליש השני וגם בדיקת ניפט, החל משבוע 9) נותנות תוצאה של 2 עוברים ואז במידה והבדיקה נותנת תוצאה לא טובה אי אפשר לדעת למי מהעוברים יש בעיה.
מה עושים? מתקדמים לאט לאט: עושים שקיפות עורפית כפולה לשני העוברים, כדי לקבל אינפורמציה על שניהם.
אני עשיתי בדיקת ניפט שבה הוסבר לי כי התוצאות יתנו תשובה של שני עוברים, אז מתייחסים לתוצאה בהתאמה (שלי יצאה תקינה). הניפט בודק אך ורק 3-4 תסמונות קשות: תסמונת דאון, פיגור שכלי ובעיות בכרומוזומי המין.
אני בת 37 ואני מנסה להמנע ממי שפיר בגלל שההריון הזה הושג אחרי 3 שנים בעקבות טיפולי פוריות, אבל אני עושה את ההחלטה אחרי שעברתי שקיפות (תקינה) ניפט (תקין) וסקירת מערכות מוקדמת (תקינה).
אני מציעה שלא תחליטי מראש, קודם תוודאי שאין לכם סימני שאלה לגבי כל אחד מהעוברים החמודים, ואם התוצאות יצאו תקינות או לא לגביי אחד או שניים מתוכם זה ישנה לך את התמונה.
אני בחרתי בווריפיי של טבע, הבנתי שהבדיקה שלהם קצת יותר אמינה מבחינת תאומים.

אולי לא הבנתי נכון את השאלה

אבל למיטב הבנתי לאחר שהרופא שלי הסביר לי אין בדיקה שמחליפה את השקיפות העורפית והיא מאוד הכרחית גם אם עושים בדיקות נוספות לאחר מכן..לגבי בדיקת ה-NIPT המומלצת להריון עם תאומים לפי מה שהבנתי מטרניטי 21 היא המתאימה ביותר (בודקת את הכי הרבה תסמונות עם אחוזי הדיוק הגבוהים..)
[לגבי הריון בסיכון - זה פשוט נועד להגן עליך ועל ההריון שלך מאחר ויש לך יותר מעובר אחד :)
בהצלחה!!!

אמא2221

New member
בוודאי אעשה שקיפות עורפית..

כרגע מתלבטת דרך איזו חברה לעשות את בדיקת הדם..
כל חברה מסבירה למה היא הכי טובה לתאומים..
בנתיים שמעתי על מטרניטי 21 כהכי מהימנה
תודה!

קרפי8

New member
ולגבי הריון בסיכון

גם אותי זה מאוד הלחיץ בהתחלה
אבל בפועל אני כבר בשבוע 32+ וההריון מתקדם (טפו טפו טפו) ממש רגיל ובלי סיבוכים.אני אפילו עדיין מטופלת אצל רופאת נשים רגילה ולא אצל רופא שמתמחה בהריון בסיכון.
אז הסירי דאגה מליבך

&nbsp

למעלה