בדיקת DNA

naf86

New member
בדיקת DNA

אני יודע שהנושא נידון כמה פעמים בפורום, עדיין לא בטוח מה אני צריך.
אחד התעלומות במשפחה שלי זה המקור של סבא של סבא שלי (מצד אבא שלי).
סבא של סבא שלי (כנראה) נרצח מסיבות אנטישמיות. סבא רבא שלי עבר לאנגליה (כנראה מפולין), ושם סבא ואבא שלי נולדו. יש לי פרטים על סבא רבא שלי, אבל לא על אבא שלו או מקור המשפחה.
האם בדיקות גנטיות יכולות לעזור? אם כן, מה אני צריך ומאיזה חברה?
אני נמצא בארה"ב אם זה משנה החברות שאני יכול להשתמש בהם.

תודה

ZeliD

New member
DNA

בדיקת כרומוזום Y בהחלט עשוייה לסייע. הבדיקה תזהה נבדקים אחרים עם תוצאות דומות לשלך, במסלול האבות בלבד.

בדיקה נוספת של די אנ איי אוטוסומלי, צפוייה למצוא לך אלפיי קרוביי משפחה פוטנציאלים (תוצאה של דורות של נישואיי קרובים, כנהוג בקהילות מסוגרות) - התועלת לא ברורה.

בFTDNA יש כרגע מבצעים לרגל סוף השנה.

naf86

New member
תודה

זה אומר שזה ימצא בני דודים/שניים, במקרה והם עשו בדיקת DNA? אני בספק אם מישהו מהמשפחה שלי עשה.
&nbsp
יש לי מנוי בג'ני ואנסטרי. לכל אחד מהם יש הצעת DNA. אם אני עושה עם אחד מהם, האם זה יכול לקשר בין התוצאות לאנשים שנמצאים במערכת?

עקרונית, כן: אם בני דודים שלך עשו בדיקת DNA

הם יימצאו כהתאמות אליך בבדיקות של הדי.אנ.איי האוטוסומלי. ב - Family Tree DNA הבדיקה הזו נקראת Family Finder, באנססטרי וב - 23AndMe הן הבדיקות הסטנדרטיות (אלו הן הבדיקות שעולות פחות מ - 100$).
&nbsp
אם בני הדודים האלו הם זכרים הקשורים אליך דרך ענף זכרי לחלוטין - הם יימצאו גם דרך בדיקת Y-DNA.
&nbsp
בכל מקרה, ניתן להשוות מיפויים מחברות שונות באמצעות GedMatch - כלי חינמי שמאפשר להעלות תוצאות המיפוי מכל אחת משלוש החברות הללו והרצת כל מיני אנליזות עליהן.
&nbsp
ארנון

naf86

New member
אני מכיר את כל הבני דודים שלי

אז אין הרבה מה לחפש שם. אני גם מכיר את הדור של אבא שלי.
הדור של סבא, סבא רבא וכו קצת יותר מעורפל. המבוי הסתום הוא די אצל סבא רבא שלי ואני מנסה לפענח מה המקור שלו.
&nbsp
איזה מבין ה-3 שווה לקחת? האם הם בודקים פחות או יותר אותו דבר?

ZeliD

New member
ככל הנראה FTDNA

נטען שמספר היהודים שנבדקו הוא הגדול ביותר אצלם.
במקרה שלך, מאחר ואתה מנסה למצוא את שורשי משפחה של סבא רבא שלך מצד אביך (בהנחה של מסלול אבות בלבד) - הוספת בדיקת כרומוזום Y עשויה לתת לך מידע יקר ערך.

naf86

New member
אז נתחיל אצל familytreedna

יש Family Finder, Y37, Y67, Y111
פמילי פיינדר יעזרו לי בעץ המשפחתי, אבל סדרת ה-Y יעזרו לי ספציפית עם המשפחה של אבא שלי.
האם שווה להשקיע ב-67 או 111, או האם 37 יספיק?
האם שווה להשקיע בפמילי פיינדר + Y או שזה מיותר?

ZeliD

New member
111 ככל הנראה מיותר

אם תמצא אנשים הקרובים אליך מאוד שגם הם עשו בדיקה של 111, תוכל לשקול לשדרג.

לגבי 37 או 67, ענין של תקציב. כבר ב-37 תוכל לדעת אם נמצאו קרובים, אבל רמת הדיוק של הערכת מספר הדורות עד לאב המשותף תהיה גסה יותר.

לגבי -FF, זו בדיקה זולה יותר והיא כרגע במבצע, לשיקולך.

FTDNA טוענים שאצלם המאגר הגדול ביותר של

משתמשים יהודיים. Ancestry טוענים שאצלם המאגר הגדול ביותר באופן כללי. ואם גם עניינים בריאותיים מעניינים אותך - 23AndMe טוענים לבכורה ולהובלה בנושא הזה.

ZeliD

New member
אכן.

אם כי נדמה לי של-23andme אין בדיקת Y. ובמקרה הנ"ל לדעתי זו הבדיקה המעניינת יותר.

למעלה