בדיקת CA125 וטיפולי IVF

L i r a n L

New member
בדיקת CA125 וטיפולי IVF

הי בנות. אני נעזרת בכן המון, כל הכבוד על התמיכה בפורום הנהדר הזה
התחלתי החודש טיפול IVF ראשון. מטופלת ע"י פרופ' אורביטו בבי"ח ברזילי. לא מאובחנת בוודאות כאנדואית, אבל ד"ר שיינמן אמר ע"י בדיקה ידנית בלבד שלטענתו מדובר באנדו' ברמה קלה, וביקש שאעשה בדיקת CA125. שאלתי: הבנתי שכדאי לבצע אותה ביום העשירי של המחזור בערך (נכון?) האם ניתן לבצע אותה בזמן שאני מזריקה פיוריגון לקראת טיפול IVF? לא ישפיע על התוצאה? תודה רבה מראש לעונות...

זואילי

New member
לדעתי לא כדאי לעשות את הבדיקה

בזמן שאת על סטימולציה. תשאלי את רופאך בכל מקרה. שיהיה בהצלחה!

נצל"ש

גם אני בטיפולי IVF עכשיו לקראת הסבב השלישי ולפני כן עברתי מספר רב של הזרעות. בכמה מהסבבים התגלו אצלי כמה ממצאים עכורים רק שבסבב האחרון הממצאים היו גדולים יחסית ולכן הופניתי לביצוע בדיקת CA125. הרופא אמר שלא משנה באיזה יום מחזור לבצע האם זה נכון? אני מתכוונת לבצע אותה מחר ואני ביום מחזור 8. הרקע הוא שאני סובלת מכאבים בלתי נסבלים במהלך המחזור ומגושי דם שלא מהססים לצאת במהלכו (מצטערת על הגועל), אני מקיאה ביום הראשון או השני למחזור ולכן ממה שקראתי באינטרנט נראה שיש סיכוי סביר שיש לי את המחלה ברקע שלי גם דלקת פרקים (מחלה אוטואימונית) שאני מטופלת מילדות . שאלה נוספת: איפה ניתן לקרוא מידע על אנדו' ובעיות פוריות? אם אפשר בעברית זה יקל על העניין. שאלה אחרונה: האם סוג הטיפול משתנה במידה ומתגלה האנדו' או שרק צריך לעקוב יותר? תודה למשיבות ויום מקסים!!

galim29

New member
../images/Emo245.gifלילך

מידע על אנדו' ניתן לקרוא פה בפורום (בסרגל כלים למלעלה יש לך מאמרים, שאלו נפוצות וכד'), אם את רוצה מידע נוסף, תצטרכי להסתפק כרגע באנגלית, באתרי אנדו' בעולם (endometriosis.org וכד'). אין עדיין מספיק תרגומים לעברית. בשאיפה להרים את אתר העמותה שקמה ומתוכנים להיות בו מאמרים ומחקרים מתורגמים לעברית, אך זה ייקח קצת זמן. אנדו' היא מחלה כרונית, זה אומר שצריך לעקוב אחריה, לטפל ולהיות תחת ביקורת כל הזמן וללמוד לחיות איתה (רצוי בשלום). כמה שלומדים איך לטפל בגוף, להקשיב לו, לעשות את ההתאמות הנדרשות, זה יקל על הסימפטומים וישפר את איכות החיים שלך. גם לפני הריון, גם אחרי הריון... האנדו' פה ולא הולך לשום מקום, גם אם אנחנו רוצות לחשוב כך. הטיפול לאנדו' הוא בדרך כלל דיכוי רצוף (לפני, אחרי לפרסקופיה לניקוי המוקדים/הידבקויות/ציסטות). וכשעובדים על ההיריון במידה ויש לך אנדו', לשלב בין רופא אנדו' ורופא פיריון. כל אחד מומחה בתחום שלו. אז לשאלתך, צריך לעקוב כל הזמן, לפחות עד גיל הבלות.

למעלה