בדיקת CA-125

גא1612

New member
בדיקת CA-125

הי בנות,
הבנתי כי העיתוי האופטימלי לביצוע CA-125 הינו מיד עם סיום הדימום הווסתי. האם יש משמעות לביצוע הבדיקה יומיים-שלושה לאחר סיום הווסת, או שמא יש לבצעה מיד בתום הווסת? אשמח על קבלת תשובה.

עד כמה שזכור לי

לא מבצעים את הבדיקה מייד בסיום הווסת אלא כ- 10 ימים אחרי. תערכי חיפוש בפורום דיברו על כך מספר פעמים.

היי בנות, אני חדשה כאן... לצערי :)

קוראים לי מירב ולאחרונה - לאחר שכשנה סבלתי מכאבים וכל מיני תופעות שלא היו ברורות לי כלל בזמן המחזור, הלכתי לגניקולוגית והיא מצאה ציסטה על השחלה הימנית. נקבע לי ניתוח לחודש הבא אצל ד"ר פנסקי באסותא בדיקה CA125 לא עשיתי בזמן המחזור אלא כמה ימים אחרי שהסתיים ולא אמרו לי כלל שיש השפעה לכמה ימים אחרי רק שלא לעשות בזמן מחזוריצא לי 186 זה נחשב גבוה? מה גם שCA19.9 יצא לי גם מעבר לסקאלה אבל אמרו לי שאין לו קשר לאנדו ושולחים אותי לגסטרו... איזה כיף "מכל החורים" שמעתם על קשר ביניהם?

זואילי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מציעה לך לבדוק פה עם הבנות אם יש המלצות להינתח אצל פנסקי, או לעשות עליו גוגל. אני יודעת על אנדואית אחת לפחות שהייתה אצלו אבל לא בשביל הניתוח. בכל מקרה, לפחות בעניין הגסטרו תעשי לעצמך טובה ותפני לד"ר בארגבל בתה"ש. גם לי בדקו ca19.9 שיצא גבוה לפני כמה חודשים. כשאח"כ הייתי בדיכוי אז זה ירד לנורמה. הדבר היחיד שעולה לי על קשר בין 2 בדיקות ה ca זה - במקרה שלי כמובן - רופא שלא ממש מבין לעומק באנדו... ממליצה לך ללכת לסקנד אופיניון במרפאת האנדו בתה"ש, בכל מקרה. שיהיה

היי זואילי תודה

ד"ר פנסקי ניתח את אחותי לפני כמה שבועות (מסיבה אחרת) המליצו לה עליו והיא היתה מרוצה ממנו . הוא היה השלישי שדיברתי איתו (בבדיקה שעשיתי בהלל יפה ישר אמרו לי צריך ניתוח תבואי בתאריך... וזה יכול להיות אנדו אז הלכתי לפנסקי פרטי דחוף כדי לא לעבור את הניתוח בהלל יפה. יש לי תור לרופא בקופ"ח בעוד יומיים לגבי הגסטרו - אמרו לי שלא עושים כלום בפעם הראשונה מי זה ד"ר בארגבל? מה הוא בודק? שאלתי את הרופאים אם לא כדאי לחכות עם הגסטרו לאחרי הניתוח וכולם אמרו לי שצריך לבדוק את זה לפני למה? מירב

זואילי

New member
סבבה

אם התייעצת ובדקת וקיבלת המלצות ואת מרגישה טוב איתו - לכי עם תחושת הבטן שלך. פגישה ראשונה כמו בד"כ זה רק דיבורים. כשזה רופא גסטרו אז סביר שגם ימשמש את הבטן ויתחוב (יתחב?? אניש
שוב יש לי בלאקאאוט לשוני) אצבע לטוסיק... ד"ר בארגבל הוא ה - מומלץ שלנו לענייני גסטרו, כי הוא גם מבין באנדו ויודע לזהות אנדו במישוש ובמיני אולטרסאונדים. אני מניחה שלאחר פגישה ראשונית עם רופא גסטרו אולי הוא ימליץ על מיני בדיקות. אולי גם לא ימליץ על כלום.. אבל אם כבר רופא גסטרו, ואם יש חשד לאנדו - אז רק
רק
רק בארגבל
אני ממליצה עליו בלב שלם ומתוך נסיון רע ומר שהיה לי עם רופא גסטרו אחר לפני כמה שנים שבגללו הגעתי לאן שהגעתי עם נזק לא כייפי למעיים. תעשי פה חיפוש בפורום על השם בארגבל ותחליטי. אני את שלי עשיתי... העיקר, תרגישי טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

186 אכן נחשב גבוה, יכול להיות שאם היית עושה מהיום העשירי למחזור הערך היה יותר נמוך, אבל נראה לי שהוא בכל מקרה היה יוצא גבוה. גם לי לא ידוע קשר לCA19.9 ממה שאני יודעת הוא קשור ללבלב, לכבד (אולי ולעוד איברים שאני כבר לא זוכרת
). לגבי פנסקי שמעתי עליו דברים טובים, שיהיה בהצלחה בניתוח
. האם נאמר לך להיות בדיכוי בנתיים (גלולות, זריקות)?

תודה זואילי ותודה מייקי ברוכות הננמצאות

בינתיים אמרו לי לא לקחת כלום לחכות לניתוח. עדין קיימת האפשרות שזה לא אנדו - למרות שכולם סבורים שזה כן אני חייבת לציין שהפורום הזה נהדר גם לכאלה שלא משתתפות אפשר ללמוד המון ואין חכם כבעל ניסיון. כמו כן החום והתמיכה שאתן נותנות פשוט מחמם את הלב שוב תודה, מירב

../images/Emo20.gif מירב ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

קודם כל הגעת למקום הנכון, זה די נשמע כמו אנדו מה שאת מתארת וגם תוצאת ה- CA125. אני מצרפת לך שאלון (תודה למנהלות
) שאולי אלו התופעות שעליהן דיברת
מצטרפת לזוזו לגבי ברגבל
מתל השומר לגבי הגסטרו. ו-
בניתוח

ערב טוב ד.

לצערי עניתי על הרבה שאלות בשאלון בחיוב אבל, מי יודע, נהיה יותר חכמים בספטמבר אני מקווה שהרופא במאוחדת יוכל לתת לי הפניה לבארגבל אם יחליטו שבאמת צריך לבדוק המון המון
מירב

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

תשובות כבר קיבלת. פנסקי הוא באמת מומלץ,אבל יותר לגבי היסטרו ולא הליך אנדוסקופי כמו לפרסקופיה. שיהיה בהצלחה

ערב טוב זק וכולן

היום היה התור לגסטרו.... הגעתי לרופא והוא ישר אמר לי שאין צורך בבדיקה, כמובן ש"התבאסתי"
הוא שלח אותי לאולטרסאונד של הכליות והלבלב וכל האזור הזה מאוד חששתי שהרופא שעושה את האולטרסאונד יגיע גם לאזור הציסטה שכואב לאללה אבל הוא לא התקרב אמר שה כ ל בסדר מילא אותי ואת הבגדים שלי בג'ל וזהו. עכשיו אני מחכה שהמאוחדת תאשר לי לבצע את הניתוח באסותא. מירב

הוא אמר שזה יכול להיות זה לא חריג

זה קשור ללבלב ואם אני בריאה (חוץ מ..) ואין הסטוריה במשפחה אז הוא לא דואג כל שכן כשהאולטרסאונד יצא בסדר גם ככה פנסקי נתן לי לחזור על הבדיקות CA125 ו- CA19.9 + קרישת דם לפני הניתוח אז נראה אם יש שינוי בקיצור לא קשור לגסטרו לדבריו מירב

למעלה