בדיקת CA-125

בדיקת CA-125

עשיתי בדיקת דם ל CA-125 התוצאה שקיבלתי היא 20, מה זה אומר?זה ערך גבוה?האם צריך לצאת אפס?

תודה

לא ידעתי מה טווח הנורמה. מהטופס של הבדיקה בו מפורטים ערכי הנורמה של הבדיקות משתמע שהנורמה היא אפס. בכל מקרה אני מבינה שהתוצאה טובה, זה משמח. האם זה שעשיתי את בדיקת הדם בסוף חבילת הגלולות, ולפני שהתחלתי ברצף חבילה חדשה, כאשר סבלתי באותו זמן מכאבי אנדו', יש לזה משמעות כלשהי מבחינת הבדיקה?

אני לא חושבת

אבל למען הסר ספק, את יכולה לחזור על הבדיקה בעוד...שישה שבועות לדוג'.

CA125

אני שמעתי שכאשר נמצאים בדיכוי (גלולות או זריקות) והדיכוי אכן עובד התוצאה שתתקבל תהיה תקינה. כך ענה לי רופא באחד הפורומים הרפואיים.

זה נכון לגבי דיכוי ברצף

ולא גלולות שנלקחות באופן "נורמאלי" כמו שנדמה לי מתרחש כאן.(אלא אם כן אני טועה ואמא לתינוק לוקחת ברצף..)

שאלה

האם משמעותה של תוצאה תקינה זה שהאנדו' לא מתפשט, והכאבים זה מהמקומות שכבר נגועים?

galim29

New member
לא בטוח ../images/Emo26.gif

בדיקת CA-125 היא אמצעי לאפשרות של קיום אנדו אבל לא תמיד היא האינדיקציה הנכונה. יש מצבים שהערכים נמוכים אבל עדיין קיים אנדו ברמה גבוהה. כאשר הערך שלה מעל 35 זה נותן אינדיקציה של אפשרות של אנדומטריוזיס. אצלי היה ערך מאוד נמוך של 14 עבל היה לי אנדו שהשתולל בגוף ורק בלפרוסקופיה ראו איפה ההידבקויות נמצאות. מעצבן, חוסר וודאות והליכה בערפל אבל זאת המחלה.

למעלה