בדיקת תוכים

רואי

New member
בדיקת תוכים

שאלה שמעניינת אותי תמיד: אתם קונים תוכי חדש, לא משנה אם זה קוקטייל או ג'אקו או דררה. האם אתם לוקחים אותו לבדיקה ראשונית אצל וטרינר?(בדיקת קלמידיה ובדיקה כללית) אני אישית לא. רציתי לדעת מה עושים האחרים...

174M4R

New member
אני לא...

אבל ברגע שאני אראה שיש לו מחלה או משהו אני אקח אותו. כל עוד אין לו אז לא. מכיוון שהבדיקות (רובם) בודקות אם הוא חולה עכשיו... ויכול להיות שיומים אחרי הבדיקה הוא יחלה.... אבל בתוכי הבא שאני אקנה והוא יהיה תוכי גדול יותר מקוקטייל אני מכווה אני אוודא שעשו לו בדיקות ואם לא אז אני אקח אותו לוטרינר... דרך אגב.. איפה יש וטרינר טוב באזור אשקלון?

1מריאנה

New member
שלום רואי

אם אתה כבר מדבר על מחלות של תוכים... אתה יודע אולי מה היא מחלת מקור?

נעה גל

New member
אני כן.

עשינו את זה עם קטשופ וגם עם ספייק ויויו. בנוסף, אני לוקחת אותם כל חצי שנה לבדיקה כללית, לוודא שהמצב הגופני שלהם טוב ושהם לא זקוקים לתוספות כלשהן. קלמידיה אני עושה בגלל הסיכוי להדבק ממנה וגם בגלל שאחרי שקטשופ מת הבנתי כמה זה קשה לאבד תוכי שאתה מתחבר אליו. לדעתי, שווה להשקיע את הכסף ולמנוע את שברון הלב אחר כך.

bilbolim

New member
בדיקה כללית

אני לא חושבת שזה שווה משהו, הוטרינר סתם מסתכל על התוכי ולוקח על זה כסף, אלא אם כן אצלך זה כולל בדיקה דם?

נעה גל

New member
בפעם הראשונה הוא עושה בדיקות דם

בפעמים הבאות הוא מסתכל שהתוכי לא שמן/רזה, שהנוצות נראות טוב (זה בדר"כ מעיד על בריאות התוכי) וכד'. נכון זה עולה כסף. אבל סתם זה לא. כשיש בע"ח (ויש לי המון) חלק מהאחריות זה לדאוג לשלומם, מכיוון שאני יחסית חדשה בענייני תוכים (מגדלת שנה). אני רוצה לוודא שאני אכן עושה דברים כראוי ושלתוכים טוב אצלי. נראה לי שזה שווה 200 ש"ח לשנה (שזו עלות של 2 בדיקות).

אני...

שאני מביא תוכי אני עושה לו בדיקה כללית כלמדיה! ואחד לשנה אני חוזר על זה! לפעמים הוטרינר יכול לראות דברים שאני לא רואה... וכמו שלוקחים כלב לוטרינר, תוכי וכלב לא ממש שונים אחד מהשני (בשבילי-מבחנת טיפולים)... חשוב לי הבריאות שלי וחשוב לי מאוד בריאות החיות שלי!

בזוז

New member
אני לא לקחתי אבל...

יכול להיות שאני משלמת על זה מחיר יקר (תרתי משמע - אם הטיפול אצל הוטרינר יצליח שילמתי כסף, ואם לא שילמתי כסף וגם מת לי התוכי...) - כי אם יש כלמידה - הם יכולים לדגור על החידק אפילו שנה ויותר עד שהמחלה מתפרצת... ואם יש ילדים קטנים בבית זה מאוד מסוכן - זה חידק שגורם לאנשים בעיקר קטנים דלקת ריאות חריפה... אז אולי כדאי לבדוק לפני שקונים כדי לא לשלם מחיר יקר יותר אח"כ - גם כספית וגם נפשית

למעלה