בדיקת שתן ???

hilapo

New member
בדיקת שתן ???

Leucocytes מה זה אומר בבדיקת שתן? בפרט שיצא לי 100 , והנורמל הוא מ-0 עד 10 ?!!! אני סקרנית.מישהו יודע???

T noki

New member
אם זה רק זה, ללא שום סימפטומים

כגון צריבה במתן שתן, תכיפות במתן שתן או כאבי בטן תחתונה ו/או מותניים, עם או בלי חום (כלומר סימפטומים של זיהום בדרכי השתן) אז סביר להניח שזה כלום, ופשוט לא רחצת מספיק טוב את האיזור. אם יש סימפטומים מתאימים - יתכן ויש זיהום בדרכי השתן. כדאי ללכת לרופא, ולעשות גם תרבית שתן.

T noki

New member
ושכחתי להסביר -

LEUCOCYTES אלה לויקוציטים - תאי דם לבנים, שרמתם בשתן יכולה לעלות בזמן זיהום בדרכי השתן.

hilapo

New member
זה משנה אם

זה השתן הראשון של הבוקר? ולא לשמחתי אין שום זיהום צריבה או כל דבר אחר...טפו טפו. {הייתי מרגישה}.

T noki

New member
השתן הראשון של הבוקר הוא מרוכז

יותר, ולכן מעדיפים לעשות עליו את הבדיקה של השתן (בעיקר לתרבית - כדי לתפוס ריכוז גבוה יותר של חידקים). אם שלחת גם תרבית - תמתיני לתשובה. אם לא ואין סימפטומים אז אין צורך בד"כ בטיפול אנטיביוטי (אלא אם כן את בהריון...). לא כתבת למה עשית את הבדיקה, אבל הבנתי ממך שאין סימפטומים.

hilapo

New member
עשיתי את הבדיקה

בתור הבדיקה השגרתית יחד עם הבדיקת דם כל 3 חודשים,מה שאנחנו עושים באופן קבוע.פשוט בבדיקת שתן הקודמת זה יצא negative...לכן רציתי לדעת מה זה אומר. ד"א עכשיו אני רואה שיש בבדיקת שתן גם Leucocytes (U)/Field והתוצאה היא 9. מה ההבדל? תודה הילה

T noki

New member
זו פשוט ספירה של כמה לויקוציטים יש

בשדה (במיקרוסקופ). אין לזה משמעות מעבר למה שכתבתי מקודם. זה אומר בערך אותו הדבר.

למעלה