בדיקת שמיעה

בדיקת שמיעה

ביום שני יש לעמית בדיקת שמיעה. עמית בן שנה ותשעה חודשים ועדיין כמעט ולא מדבר, אבל מג'ברש ללא הפסקה. יודע לעשות תנועות של הרבה שירים,מזהה כבר הרבה מאוד סיפורים ובעל מוטוריקה עדינה נפלאה... מוקדם מידי? אני מעדיפה להיות שקטה בכיוון הזה. הרופאה שלו שהיא גם רופאת התפתחות טוענת שאני קצת מגזימה אבל בכל זאת נתנה לנו הפניה. מישהו כאן עבר את הבדיקה עם ילד בגיל הזה? לא נראה לי שהוא יסכים לשים אוזניות (אם צריך) בבדיקה.

במילא מומלץ לעשות בדיקת שמיעה

בגילאים הללו - זו לא בדיקה מציקה או כואבת, כך שאין סיבה להמנע ממנה. לאוזניות אפשר להתייחס כאל משחק. ואני מאמינה שהקלינאיות תדענה לייצר אצלו שת"פ.

את יכולה בסוף השבוע להתחיל לשחק

במשחקי אוזניות. להשמיע שירים ומוסיקה דרך אוזניות. אם הוא לא מעונין או נרתע לא לפתוח במסע שכנועים ולחצים כי זה יעורר אסוציאציה לא רצויה בעת הבדיקה. באופן כללי, בגיל זה הרבה ילדים מסרבים לאוזניות ואז הבודקות המיומנויות מושיבות את הילד על אמו בין 2 רמקולים.

ועוד משהו חשוב

האודיולוגית היא למעשה קלינאית תקשורת כך שתוכלי להתייעץ איתה לגבי התפתחות השפה של בנך.

תודה על התגובות, בבית אין לו שום

בעיה לשים את אוזניות של המחשב על הראש (דרך כלל ולא על האוזניים). אני אביא לבדיקה דברים אטרקטיביים. האם עושים בדיקת שמיעה בגיל זה ללא סימני "בעיה"? כי מעולם לא שמעתי.

רניה

New member
למיטב ידיעתי לא עושים כשגרה

הבדיקה השגרתית היא בגיל 7 חודשים בטיפת חלב(עשיתם?). בגיל של בנך בד"כ יש סימנים אחרים המלמדים אם יש בעיה או לא (משמיע קולות /מילים, מגיב למילים וכד'..). בעניין האזניות - אנו עברנו בדיקת ראיה ומניסיוני בודקים מקצועיים בעלי נסיון בילדים יודעים איך לערוך את הבדיקה. התאמתה לילדים וקבלת שת"פ מהם היא חלק ממקצועיותם (זה נכון אגב,גם לרופא ילדים רגיל). שיהיה בהצלחה.

תּמר

New member
שלום

בעניין דיבור - יש ילדים שמדברים רק בגיל שלוש ואף יותר מאוחר. זה נחשב נורמלי, וכאשר הם מתחילים לדבר, הם מדברים כמעט ללא טעויות. נראה לי שהסיבה לכך היא, שהם פרפקציוניסטים, ולכן לא רוצים לדבר לפני שקלטו את כל הדקויות של השפה. בד"כ שולחים לבדיקת שמיעה, אם הילד מבלבל אותיות באופן קבוע, ולא אותיות שהוא לא יודע לבטא. (לדוגמה - החלפת מ' ו-נ' יכולות להראות על בעיות בשמיעה) אם יש לך חששות מבוססים, כדאי מאוד לבדוק. אחרת, אני חושבת שמומלץ לא להריץ ילד לכל מיני בדיקות. אני לא חושבת שבכל מקרה הכלל "אם לא יועיל, לא יזיק" נכון. (זה רק עוד כיוון חשיבה, לא ניסיון שיכנוע
)

כן, הפשוש שלי עבר בדיקה בגיל שנתיים

בגלל עיכוב שפתי. הבדיקה נערכה בשוויץ אז אני לא יודעת אם זה אותו דבר. בהלך הבדיקה הרופא השמיע צלילים שונים וכל פעם שהילד סובב את הראש נדלק מסך עם תמונה לעודד אותו להסתכל. הבדיקה לא נתנה תשובה במאה אחוז אז הוא עבר בדיקה שניהעם טשטוש - בדיקה שבה עקבו אחר תגובה של עצב השמיעה לקול - הבדיקה הראתה תוצאה מצויינת. ענת

בוקר טוב לך, סיון (הגדולה שלי) עברה

בדיקת שמיעה בגיל שנתיים וחצי בערך בעקבות הפניה של אחות טיפת חלב. הופנינו לבדיקת שמיעה מפני שסיון נכשלה בבדיקת תקשורת ורצו לוודא שאין בעיה בשמיעה. בדיקת השמיעה יצאה תקינה. הדיבור שלה קצת התעכב (אמרה רק מילים בודדות) אבל כשנכנסה לגן עירייה הדביקה את הפער מהר מאוד. בבדיקה עצמה - סיון נבדקה קודם ע"י רופא אף אוזן גרון שבדק שאין חסימה באוזניים ואח"כ עברנו לחדר של קלינאית התקשורת. קלינאית התקשורת הבחינה מהר מאוד שסיון שומעת ו"גירשה" אותנו אחרי חמש דקות בטענה שהכל תקין אצל הילדה.

ענתש

New member
אנחנו עשינו בגיל 9 חודשים

כשנה לא ג'יברשה, לא מילמלה ולא צחקה בקול בכלל (כל הסימנים לילד לא שומע). יצא שהיא שומעת מצויין והיום היא גםן מדברת מצויין, סתם לא התחשק לה להשמיע קולות כנראה. לדעתי את לא מגזימה בכלל - אם יש בעיה עדיף לדעת ! לפעמים זה לא עניין של "לא שומע" אלא אפילו דברים קטנים כמו נוזלים באוזן ש"מעוותים" את השמיעה ואפשר לפתור את זה במהירות. אז למה לא לבדוק ? מה המקסימום שיקרה ? יקראו לך היסטרית... אז מה ? לגבי הבדיקה עצמה - לא שמו לה אוזניות, הכניסו אותה (ואותי) לתא "שקט" כזה (כמו באולפן הקלטות) והשמיעו מוסיקה וצלילים (בעוצמות ותדרים שונים) מכל מיני פינות החדר וראו אם היא מפנה מבט לשם. זה הכל.

גלילה2

New member
מצטרפת בשאלה על בדיקת ראיה

מישהי שמעה על זה? לקחתי את בתי לרופא עיניים בגיל שנה בערך. הוא אמר שהכל תקין, אבל לא בדק ראיה אלא רק תקינות של העין. יש במשפחתי נטיה לעין עצלה וקוצר רואי מגיל צעיר, כך שאני רגישה לנושא. אם מישהו שמעה או מכירה אשמח לקבל חוות דעת (אפשר גם במסר) תודה.

agur

New member
לא מכירה את השיטה הזו

אני לקחתי את ביתי בגיל 3 לבדיקת ראיה אצל רופא עיניים מומחה לילדים. לדעתי אסור להזניח במיוחד אם יש בעיית ראיה במשפחה.

lulyK

New member
לא מכירה את השיטה, אבל גם אצלנו

שי הרבה עיניים עצלניות בשני צידי המשפחה, ואכן ההמלצה היא לבדוק לפני גיל שנה. אמרת לרופא שזו סיבת הבדיקה?

maya100

New member
אנחנו עברנו בדיקת שמיעה בערך בגיל

הזה, כי היתה לי תחושה שאביגיל אולי לא שומעת טוב (צ-ו-ע-ק-תתתתתתתתת
) לא שמים אוזניות על האוזניים אלא זה נעשה במין הפעלה שמיועדת בדיוק לגילאים האלו. לדוגמא: יש קופסא עם חור וחרוזים. בהתחלה "לומדים" להכניס את החרוזים לקופסא דרך החור. אח"כ אומרים שרק אם שומעים צלילי מכניסים חרוז ואם לא אז לא. היא מדגימה ואח"כ מצפים ממנו לבצע. בהתחלה כמובן הצליל חזק ומאוד מובחן ואח"כ פחות ופחות. וכו'. בעיקר משחקים כאלו. אין לך מה לדאוג. הם מתייחסים לעניין כאל משחק (במיוחד שאני נכנסתי יחד איתה) וממש לא כאל בדיקה או כל הקומנוטציות שיש ל"רופא" וכו'. בהצלחה!

תודה רבה על התגובות, כרגע התור

נדחה לסוף החודש. נראה לי שליתר בטחון אני אלך לעשות איתו את הבדיקה. עמית מג'ברש ללא הפסקה מרגע שהוא קם ויכול להיות שהוא מתכוון לדברם מסויימים שאנחנו לא מבינים. הוא "מנסה" מאוד כל מיני תנועות עם הלשון. אני לא דואגת כי הוא מצביע על דברים וממש "מדבר" איתנו בשפתו, אני מחזקת אותו וחוזרת במילים "נכונות" על מה שנראה לי שהוא מתכוון אליו. לגבי הבנה, אני יכולה לומר שאת כל מה שאני אומרת לו הוא מבין (פעולות כמו לזרוק לפח, לשים את האוטו בתוך הבימבה, ללכת לחדר לשחק, לקחת את טיגר בעגלה לטיול וכו'. לכן הייתה לי דילמה לגבי השמיעה. שוב, תודה לכל המגיבים

למעלה