בדיקת שמאות

יש הבדל רב בין המקרים ...

שכר הטרחה עבור שומה לבנקים למשכנתאות הוא נמוך במיוחד ונקבע על פי תעריפי הבנקים. שומה למשכנתאות פשוטה למדי ושונה משומה לצורך רכישה או מכירה, לכל בנק יש את הדרישות שלו ובהתאם לכך את התעריף שלו.

שרוןB

New member
בדיקת שמאות

אני צריכה בדיקה כללית מאוד, לא מקיפה ואפילו בעל פה לגבי כדאיות כלכלית ושווי דירה בת"א. הוצע לי שירות זה (שוב השירות ניתן בעל פה) תמורת 500 ש"ח. שאלתי היא האם המחיר סביר? האם אוכל למצוא שירות דומה בפחות?

poaro

New member
לפי עניות דעתי

השירות שתיארת אינו רציני ומקיף אבל תיכף יבוא אבי וייתן תשובה יותר מוסמכת

זול מאוד

לא ידוע לי על שירות בעל פה. זה נשמע מוזר. אם קיבלת הצעה להערכת שווי רגילה במחיר שנקבת, משמאי מקרקעין שהומלץ על ידי קרובים או שאת יודעת שהוא שמאי רציני, המחיר זול מאוד, לכי על זה. אבל זה נשמע זול מדי, למען האמת.

המחיר נמוך מהסביר ...

לא ברור לי מה כוונתך בבדיקה כללית לא מקיפה - אבל זה נשמע די זול ואני מניח שהשרות אינו כולל בדיקת מצב תכנוני והיתרי בניה בעיריה. קחי בחשבון שתשובות בע"פ פחות מחייבות מדו"ח כתוב ויתכן שמכאן נובע המחיר הזול. אם מדובר בשמאי המוכר לך או שיש לך המלצות עליו ואת סומכת עליו - אז קחי את הצעתו ... בכל מקרה אחר כדאי לשקול שנית (וכדאי לוודא שהוא באמת שמאי מקרקעין מוסמך)

שרוןB

New member
קודם כל תודה על התשובות

שנית כמובן שתוצאות הבדיקה אינן מחייבות או מוסמכות. מטרת העניין הינה לבדוק כדאיות כלכלית מבחינתי בלבד. הדירה מיועדת להשקעה לכן אין הוא צריך לבדוק בעירייה דבר אלא רק את מצבה ומיקומה יחסית למחיר הנקוב הבדיקה בעירייה נעשתה כבר תודה

בדיקה בעיריה ...

מי עשה בדיקה בעיריה ומה הוא בדק? יש בדיקה של חובות לעיריה ויש בדיקת מצב תכנוני ורישוי העלולה להשפיע על השווי. למשל, היו מקרים שמישהו הפך חלל (חדר הסקה, מחסן, מרתף וכו´) לדירה ומכר אותה כדירת מגורים. במקרים אחרים הדירה הורחבה ללא היתר בניה ולאחר שהדירה נמכרה הגיע לקונה צו הריסה ... אם את משוכנעת שהכל בסדר עם הדירה - אז ניתן אולי לוותר על בדיקה כזו, הסיכון שלך, ההחלטה שלך ... מומלץ שתעייני במאמר "בדיקה לפני קניה" שתוכלי למצוא ברשימת הקישורים של הפורום (וגם בשורה ש"נוסעת" בראש הדף.

שרוןB

New member
נערכה בדיקה ב:

מנהל ההנדסה של עיריית ת"א, בגינזך הטכני של העירייה כמו כן בטאבו הערות הזהרה וכדומה. האם יש מקור נוסף שיכול להעלות בעיות או פרטים לגבי הדירה?

למעלה