בדיקת רופא
ברצוני להעלות בעיה בא אני נתקל בתדירות ההולכת וגוברת ואשמח לשמוע רשמים מעמיתים למקצוע. פעמים רבות כהשלמה לאבחון המתבצע על ידי נשלח הילד לבדיקה משלימה אצל נוירולוג, רופא התפתחותי,וכיו"ב. קיימת תופעה ההולכת ומתפשטת:, ילד המגיע לבדיקת רופא התפתחותי בקופ"ח זוכה לבדיקה שטחית של דקות ספורות כאשר פעמים רבות כוללת פחות או יותר: הליכת עקב בצד אגודל, ציור שטחי, וקפיצה על רגל אחת. על סמך בדיקה זו "מאובחן" הילד ולעתים נרשם לו מתן תרופות כגון ריטלין ( שאין אני פוסל את נתינתה אחר בחינה מדוקדקת) ולעתים ע"ס בדיקה זו נקבע לאיזה טיפול פרא-רפואי הוא זכאי או לא זכאי לקבל. הדבר גובל ברשלנות רפואית. לשיא הגעתי לאחרונה שילד עם עקמת ברורה, הפרשים בגובה סקפולות,חולייות שאינן יושבות זו על זו כראוי, אי יכולת לשמר סימטריה ועוד', עקמת שלא נדרש אפילו צילום רנטגן כדי לראותה הופנה על ידי לאורטופד אך משום מה הגיע לרופא ילדים בקופה ואשר קבע שלילד גב ישר כסרגל. ביקשתי משני עמיתי לבדוק את הילד שמה אני טועה והם הזדעזעו ממצאי הרופא. אין אני מדבר כבר על כך שאמינותי בעיני ההורים נפגעת. מחובתי המקצועית להפנות ילד לבדיקה משלימה אך אני תוהה יותר ויותר אם הדבר יועיל או יזיק לילד, אני לא הסכמתי להמשיך לעבוד עם הקופות תחת ההסכם הכובל שלהן אך להורים אין פעמים רבות ברירה בבחירת הרופא עקב תור בלתי אפשרי לרופא אחר וכיו"ב. משיחה עם רופא בבי"ח אלי"ן הנותן שירותים גם לקופ"ח הוא ציין שהקופה כופה עליהם לראות מספר מטופלים בלתי אפשרי במחיר בלתי אפשרי, בשבע דקות עליהם לשוחח עם ההורה לקבלת פרטים, לערוך בדיקה קלינית, לרשום בתיק+ הפניה ולשוחח עם ההורה על הממצאים, כאשר באמצע גם מפריעים טלפונים! אין לי ספק שלרבים מאיתנו נסיון רב יותר בהערכת ילדים עם בעיות התפתחות מאשר לרופאים מספר המתיימרים להיות רופאי ילדים ורופאים התפתחותיים וודאי שלאף אחד מהם אין נסיון קליני בטיפול להוציא מתן תרופות. מובן שישנם גם רופאים מקצועיים רבים אך עדיים הבעיה עומדת בעינה. תגובות יתקבלו בברכה עמי