בדיקת רופא

גאליה

New member
בדיקת רופא

שלום לכולם, היום הוזמנו לבדיקת רופאה, בהשתתפות גם אחות בית הספר. הבדיקה כללה תשאול כללי על היסטוריה של מחלות, רגישויות שונות וכו. בדיקת משקל, גובה ותוצאה של BMI (הילדה בדיוק באחוזון ה - 50 - כמה נפלא...) בנוסף, בדקה באופן כללי נשימה, בלוטות, בקשה ממנה ללכת על קו ישר. בדיקה שנמשכה כ - 10 דקות. האם הייתה בדיקה גם אצלכם? האם ידועה לכם מטרת הבדיקה? אולי לקראת החיסונים בשבוע הבא? תודה.

נטלי22

New member
אצלנו היתה בדיקה כזאת כבר מזמן,

אולי בחודש הראשון ללימודים. אין כל קשר לחיסונים (אצלנו החיסון היה השבוע). המטרה היא בדיקת שגרה כללית כדי לאתר בעיות שההורים לא שמו לב אליהם. ואגב, מצחיקה אותי שביעות הרצון הזאת מ"אחוזון 50" (לא שלך אישית. זה משהו שראינו הרבה בטיפת חלב וגם אצל אחות ביה"ס). הבת הבכורה שלי ירדה בהדרגה מאחוזון 75 לאחוזון 50, בעיקר בגובה, ואף אחד, לא בטיפת חלב ולא בביה"ס, טרח להפנות את תשומת לבנו לעובדה זאת, כי מבחינתם המצב האידאלי הוא שכולם יהיו באחוזון 50. בסוף הסתבר שהיא חולת צליאק ושבגלל זה היתה ירידה באחוזונים...

דווקא לי תמיד הסבירו שלא משנה על איזה עקומה

הילדים (גם גובה וגם משקל) העיקר שלא תהיה ירידה בעקומות. על ירידה כמו שאת מדברת (היה לי עם הסנדויצ'ית, בגיל חצי שנה, במעבר למוצקים) ישר הפנו את תשומת לבי.

נטלי22

New member
בדיוק, אבל כשהירידה בעקומות מתחילה בגיל

4 או 5 או 6, אף אחד לא שם לב, ואחות ביה"ס שבדקה אותה בגיל 6.5 (כשכבר היינו עם חשדות מבוססים לצליאק) היתה מאושרת עד הגג שהילדה בדיוק באחוזון 50 גם בגובה וגם במשקל, ובכלל לא שמה לב שעד גיל 4 היא היתה באחוזון 75 בשניהם.

אתי77

New member
אצלנו היה ביום א'

לא היינו נוכחים, אבל היא שלחה מכתב לא.א. ג בטענה שהפוליפים נפוחים. היום נלך ונראה מה הוא אומר...

טלטוש

New member
אצלנו גם היתה ואין לי מושג מה היא כללה בגדול

אבל קבלנו תוצאות של בדיקת ה- bmi הילדה שלי באחוזון ה- 90 שזה אומר שמנה. אבל... מי שרואה אותה לא רואה מולו ילדה שמנה אלא ילדה בעלת גוף רגיל לחלוטין. אצלינו במשפחה הילדים פשוט כבדים (אפילו כבדים מאוד). אני כבר רואה איך בתיכון היא הופכת להיות "אנורקטית" כי חברות שלה ישקלו משקל X היא תשקול משקל X+ משהו, ולמרות שכל שאר הנתונים יהיו דומים (היקפים, גובה, מידה בבגדים וכו') היא תחשוב שהיא שמנה כי היא שוקלת יותר. אני אצטרך לחשוב איך מתמודדים עם זה כשיגיע הזמן והאמת זה מאוד מפחיד אותי.

אתי77

New member
מוציאים מעכשיו את המשקל מהבית!

אני רצינית! אני יודעת שגם לך יהיה קשה, אבל זה אחד הדברים החשובים שלדעתי למדתי ממורה (גרועה) לפסיכולוגיה התפתחותית. היא אמרה שכשהבת שלה נכנסה לכיתה א', והתחילה להתעניין במשקל שלה, היא הוציאה מהבית את המשקל, באמירה ברורה, שלא חשוב כמה שוקלים, העיקר להיות בריאים וכו'... לטענתה, כיום הבנות שלה מרגישות נפלא עם עצמן (נראה לי שהן בצבא ...). היא גם אמרה שכשגדלו היא דיפדפה איתן מגזינים והדגישה כמה דוגמניות יפות יש עם שיער שחור וכו'

מחשבות

New member
שטות מוחלטת! במקום להוציא את המשקל מוציאים את

הגורמים למשקל: משקאות מתוקים, עודף בחטיפים, פחמימות עודפות, מרגרינה, משקאות מתוקים. עוברים לתזונה בריאה יותר ומדגישים שוב ושוב שקצת עודף משקל אולי לא נורא, אבל זה חייב לבוא מתזונה מזינה ולא מעצמות כבדות (דבר שכלל לא קיים במציאות).

אתי77

New member
אין לי מושג אם קיים עצמות כבדות...

אבל מבטיחה לך שהילדים של טלטוש נראים פיזית, מבחוץ כמו שלי, רק שהם שוקלים כמעט כפול... (שלי כולם באחוזון 10 ומטה). אין להם שום עודפי משקל.

טלטוש

New member
כמו שאתי כתבה הילדים שלי ממש לא שמנים

ותאמין לי שהם אוכלים תזונה מאוד מאוזנת. אכן יש מושג כזה עצמות כבדות.

נדמה לי שזו מסת שריר ולא עצמות כבדות.

כילדה הייתי דחלילה ממש ואני זוכרת שתמיד היתה הרמת גבות כשעליתי על המשקל. שקלתי הרבה יותר ממה שנראיתי. גם היום אני נראית לפחות 3-4 קילו פחות מהמשקל שלי. אני חושבת שמדובר במסת שריר גבוהה שזה דבר מולד. הילדים שלך חזקים? אני שואלת כי אני נחשבתי "אתלטית מלידה" חזקה וספורטיבית.

טלטוש

New member
מאוד חזקים

באמת יכול להיות שה הסיפר אף פעם לא בדקתי ממש. אני רק יודעת שהם כבדים מאוד (את שמה לב שאני לא אומרת שמנים? גם להם אני לא אומרת את זה..)

ברור. הם לא שמנים.

האמת שזה ממש לא חשוב. אם הם אוכלים בריא ונראים במשקל תקין, סימן שהכל בסדר.

טלטוש

New member
הבעיה מתחילה כשצריך להרים אותם

אם הם נרדמים לי באוטו את הילדה שבכיתה א' אני כבר לא יכולה להרים במדרגות. כשהבן שלי פתאום קופץ עלי בשמחה אני נופלת איתו אחורה ועוד ועוד ועוד

עד איזה גיל באמת מעלים אותם ישנים מהאוטו../images/Emo35.gif

וגם... לפעמים הגדולה מבקשת להרדם אצלינו במיטה. קורה פעם ב... אני תמיד אומרת לה, רק עם אבא יכול להעביר אותך אחרי זה, אני לא יכולה.

בינתיים נראה לי שכל עוד הם נרדמים בנסיעה.

את זיו קשה להרים כבר מזמן, הוא ילד די גדול ובכל זאת אבא שלו ואני מצליחים איכשהו להרים אותו. נסיעות תמיד הרדימו אותו יופי. כשהוא נרדם תדיר במיטה שלנו, פשוט עוזרים לו ללכת לאט תוך כדי שינה, המרחק קצר.

ואז, איך נדע כמה הם שוקלים בשביל אקמולי

ואנטיביוטיקה

אתי77

New member
יש משקל אצל הרופא ../images/Emo3.gif

וכאן בדיוק הנקודה שחשוב להיות במשקל "בריא", אך לא לעשות מזה אובססיה...

למעלה