בדיקת קובץ

itaf10

New member
בדיקת קובץ

לפני מספר שבועות נתקלתי במקרה בקובץ שהושתל על שלחן העבודה שלי ברגע שאפשרתי COOKIES לאתר מסויים. הקובץ נראה היה חשוד בעיני רציתי לבדוק וירוס בטרם אטפל בו, לחצתי עכבר ימני נפתח לי חלון ובו סעיף "פתח" והעבר ל-תיבת הדואר (משהו כזה) אך לא ראיתי סעיף שבו יכולתי לבדוק את הקובץ מבחינת וירוסים. שאלתי האם הייתי צריכה לפתוח את הקובץ ב"פתח". חששתי מאוד ומחקתי אותו לאלתר וכן מסל המחזור. השאלה מציקה לי זמן רב. אני מקווה שהבנתם את השאלה... *לאחר המקרה ביטלתי את האפשרות של הקוקיז. חפשתי בכל C ויזואלית אם קיים קובץ דומה ולא מצאתי אך מי יודע? הקובץ נחשד משום שנרשם תחתיו רק סימן (~) מה זה?

לינק

New member
תלוי איזה אנטי וירוס מותקן אצלך

לדוגמא אצלי יש נורטון ואני יודע שאפשר עם המקש הימני באמת לבדוק קבצים. בכל מקרה אתה אמור להיות מסוגל להפעיל את האנטי וירוס ולהגיד לו לסרוק רק תיקיה או קובץ מסויים. בשום מקרה לא לפתוח קבצים חשודים, ומה אם זה משהו שהאנטי וירוס לא מכיר ? עוד אפשרות היא לשלוח את הקובץ לאחת מחברות האנטי וירוס לבדיקה מקיפה, אבל אין לי כוח להסביר איך עושים את זה.

itaf10

New member
תגובה

אנטי וירוס AVG בדר"כ כאשר הייתי פותחת עכבר ימני על קובץ היתה רשימה ובא סעיף SCAN WHITH AVG במקרה של הפעם לא היה הסעיף הזה. הקובץ כבר לא רלוונטי הוא לא קיים יותר. מה שהציק לי ראשית איך הצליחו לשתול כל כך מהר. וב. שלא יכולתי לבדוק. האם ישנה דרך אחרת לבדוק קבצים חשודים?

AeroPeek

New member
היית יכולה לנסות דבר כזה..

היית שמה את הקובץ בתיקיה חדשה, וסורקת את התיקיה כולה, ובסריקה הקובץ היה נכלל כמובן.

uzi2

Active member
לא ממש תשובה

יש חורי אבטחה באינטרנט אקספלורר שמאפשרים לאתר לנצלם על מנת לשים במחשב שלך כל קובץ/קוד שהם רוצים. אני כמובן מדבר על חורי אבטחה ידועים שאין להם עדיין עדכון אבטחה. יש כמובן דרכים לחסום את זה (לפחות שימוש טריויאלי בחורי האבטחה), אבל לפחות חלק מהצעדים הנדרשים מגבילים גם את השימוש הלגיטימי שיש לאינטרנט אקספלורר. מצד שני, אםבאמת האתר היה רוצה לשים לך קוד זדוני, הוא לא היה שם את זה במקום גלוי (כמו שולחן העבודה). לגבי AVG, יש אפשרות להגדיר ברג´יסטרי בד"כ כיצד לאפשר הרצה של אנטיוירוס עבור כל סוגי האובייקטים מתוך התפריט שנפתח בהקשה על מקש ימני של העכבר. יש דרך פשוטה יותר ליישום שרוב הסיכויים לדעתי שהיא תעבוד: פשוט תקחי shortcut לתוכנה ותעתיקי (את קיצור הדרך) לתוך תיקיית ה- SendTo שבתיקיית החלונות (בד"כ תיקיית C:\Windows\SendTo), ואז תוכלי מתוך תפריט המקש הימני, לבחור SendTo ושם לבחור את תוכנת AVG. כמובן שקובץ חשוד אסור לפתוח ע"י Open או ע"י doubleclick. ושלישית כמובן שאפשר להכנס לתוכנת AVG ולבקש מהתוכנה לסרוק רק תיקייה או קובץ מסויים (אין לי AVG אבל קשה לי להאמין שאין שם אפשרות כזאת).

itaf10

New member
לאחר בדיקה C;WINDOWS

לא קיימת אצלי תיקייה בשם SendTo ב-WINDOWS מ"ה ME בעברית קיים SENDTO9.DLL ב- C:\Program Files\Microsoft\Office\Office כמו-כן לחיצה על תיקייה בעכבר ימני, קיימת ברשימה SCAN WITH AVG

uzi2

Active member
יכול להיות שזה בגלל שמדובר בממשק

בעברית, ואז יתכן שבתוך תיקיית חלונות, תהיה תת-תיקייה עם שם דומה ל- SendTo אבל בעברית. אפשרי גם שמוסתרות אצלך תיקייות שמוגדרות כמוסתרות? אם כך כנסי ל"מחשב שלי" ובתפריטים שלמעלה מתוך View (תצטרכי לראות מה התרגומים לעברית), יש Folder options ושם יש שוב View, ושם תחת hidden files לבחור show all files (משהו כמו הצג את כל הקבצים והתיקיות או רק "הצג את כל הקבצים"), ואז לראות שוב האם יש תת תיקייה כזאת. לדעתי זה בגלל שהתיקייה מוסתרת ולא בגלל שהשם שלה עוברת. השינוי של show all files and folders (או שם דומה) יגרום לכך שיופיעו לך המון קבצים שלא ראית את קיומת קודם ושככלל הם קבצים שקשורים למערכת ההפעלה. אפשר אח"כ להחזיר את ההגדרות לקדמותן, על מנת שלא ימחקו בטעות קבצים שקשורים להפעלה, רק בגלל שאת לא מבינים מהיכן הם צצו וחושבים שהם מיותרים.

itaf10

New member
תיקיות מוסתרות

"במחשב שלי" בתצוגה-VIEW אין את האופציה של הצג תיקיות מוסתרות\קבצים. בתיקיית WINDOWS קיים 21 תת תיקיות מוסתרות. ב-תצוגה אין את האופציה של הצג תיקיות. רק "הסתר את תוכן התיקיה" נרשם בגוף החלון. כנראה שבME צורת הצגת תיקיות מוסתרות היא בדרך שונה. כיצד מציגים אותם?

uzi2

Active member
לא ממש ב- view

זה לא ישר - view. מ- view ניגשים ל- folder options ושם יש לשונית view.

itaf10

New member
כן הבנתי, אך לא מצאתי את

אפשרויות תיקייה. פתחתי את תיקיית WINDOWS ואין בשום מקום רישום לאפשרויות תיקייה רק "הסתר תוכן תיקייה" ואין הצג תוכן תיקייה,בגוף החלון. ובVIEW של החלון אין אפשרות כזו. בסרגל התחתון רשום שיש עוד 21 תת תיקיות. אני בטוחה שיש דרך להציג אותם, אך איך? *מה דעתך שאפתח תיקייה חדשה בשם זה בתוך WINDOWS ושם אגרור את העתק AVG זה יסתדר?

ואני לא מבין למה את שוברת את הראש

עם AVG חסר נורטון או פנדה? לכל בן אדם שני שאני מכיר יש עותק על דיסק בבית, או חוקיות או פרוצות, אני לא מדבר על גרסאות לא מלאות להורדה מהאינטרנט, אין לך אף אחד בסביבה שלך שיכול לצרוב לך עותק? תעשי לעצמך טובה ותעיפי את AVG לקיבינימט.

uzi2

Active member
אני מדבר על "המחשב שלי"

ולא על תיקיית Windows. ההגדרות נמצאות בתפריט view של תיקיית "המחשב שלי" ולא של תיקיית Windows.

itaf10

New member
גם אני מדברת על "המחשב שלי"

ב-VIEW במחשב שלי אין את האפשרות הזו בכלל... כנראה שהדרך ב-ME היא שונה... SORRY

uzi2

Active member
צודקת

ב- ME בתיקיית המחשב שלי זה נמצא תחת תפריט Tools במקום View. כל השאר צריך להיות אותו הדבר.

itaf10

New member
"ובא לציון גואל" ../images/Emo9.gif

סוף טוב הכל טוב... עשיתי קיצור דרך לתוכנת AVG בשלחן העבודה. העתקתי אותו לתיקיית SENDTO ב-C\WINDOWS. א. האם אני יכולה למחוק את האייקון הנוסף (קיצור הדרך) שעל שלחן העבודה? ב. מה יקרה באם אחזיר את המצב לקדמותו, כלומר "הסתר תיקיות וקבצים" האם גם תיקיית SENDTO תוסתר? או שיש דרך להחזיר את שאר התיקיות למעט תיקיית SENDTO

uzi2

Active member
בכל זאת תבדקי שזה גם עובד...

אחרי ששמת קיצור דרך ל AVG בתיקיית ה- SendTo גם תבדקי שאכן כאשר את מפנה קובץ לשם, דרך מקש ימני, בחירת "שלח אל" ובחירת AVG, שאכן התוכנה גם בודקת אותו. דרך אגב, תוכלי לעשות rename לקיצור-דרך ולקרוא לו פשוט AVG. ברור שאת יכולה למחוק את האייקון שנמצא על שולחן העבודה, אבל השאלה היא רק אם זה מה שאת רוצה. מחיקת קיצורי דרך לא מוחקת את התוכנה עצמה ולא פוגעת בתוכנה עצמה. לגבי איך להפוך את התיקיה לגלויה, תגיעי לאייקון של תיקיית ה- Sendto ותבחרי properties (מקש ימני על האייקון של התיקייה, ובחירת "מאפיינים", אם אני זוכר נכון), ושם תראי שמסומן לך V על "הסתר" או "נסתר" או משהו כזה, ותסירי את הסימון. אחרי שהסימון הוסר, גם אחרי שתגדירי חזרה להסתיר קבצים ותיקייות מוסתרים התיקיה הזאת לא תהיה מוסתרת.

itaf10

New member
בדיקה

א. בהפניה ובחירת AVG אכן תוכנת האנטי וירוס נפתחת. אך קיימת בעיה. לא מצאתי בכל האפשרויות- הגדרות של התוכנה בדיקה ספציפית של קובץ אחד. רק ניתן לערוך סריקה כללית. מה עושים? ב. בבדיקה לא מסומן V ב"הסתר" בתיקייה SENDTO ג. החזרתי את הסימון "הסתר תיקיות\קבצים" ב-C\WINDOWS - התיקייה SENDTO היתה מוסתרת עם יתר התיקיות. *ניקח צ'אנס ונשאיר את כל התיקיות והקבצים גלויים?

itaf10

New member
בדיקה נוספת

הצלחתי להשאיר את התיקייה SENDTO גלויה כל היתר מוסתרים. נשארה הבעיה של בדיקת קובץ יחיד ספציפי ע"י AVG

uzi2

Active member
כנראה שאי אפשר

בד"כ תוכנות מאפשרות הפעלה כזאת, אבל לא תמיד. אם התוכנה לא בודקת את הקובץ אז אפשר לסלק את הקישור אליה מ- SendTo ולוותר על הענין. לא כל תוכנה מאפשרת את זה.

למעלה