בדיקת צפיפות עצם

ndav4050

New member
בדיקת צפיפות עצם

אני בת 54 ועשיתי בדיקת צפיפות עצם ויצא שיש סטיה קטנה ממולץ על צריכית סידן של ליום1500-- וויטמן D 600 ליום מה עלי לאכול בכדי שיש לי את הויטמין סי וכן די בכמות הנידרשת אני לא אוכל כמעט בשר אני אוכלת הרבה גבינות ירקות ופירות אשמח לקבל עצה מה עלי לאכול או לעשות בכדי לקבל את הכמות הנדרשת שבת שלום

אז מה מומלץ לצפיפות עצם בתוספים?

קודם כל שינוי תזונתי מלא. להפסיק קפה לחלוטין ! זה בשלב הראשוני ואם את מעשנת זה הזמן להתחיל לחיות בצורה בריאה יותר וגם להפסיק עישון מלח בישול להוריד כמה שניתן. לעבור לחלב אורגני שנספג טוב יותר מאשר חלב רגיל - 80% ממנו נספג (האורגני). אבל רק בין 30 - 40% נספג בחלב הרגיל בגלל התחרות בין ספיגת הזרחן לבין ספיגת הסידן. יש לשים לב כי החל מ3% הסידן נספג טוב יותר בגלל שהוא זקוק לסביבה שומנית. הייתי הולכת לעשות מספר בדיקות נוספות : בדיקה להורמון הPTH וה קלציטרול ששניהם אחראיים לספיגת הסידן . את הקלציטרול ניתן לקבל דרך ויטמין D והPTH מופרש מהורמון הפראתירואיד. לגיל 54 מומלץ 1500 מג סידן במה יש סידן? דברי חלב אורגניים, דגים בעיקר סרדינים בכלל העצמות, ברוקולי, כרוב, כרובית, זרעים כמו שומשום, זרעי חמניה, שקדים וכמעט כל סוגי האגוז מכיל סידן וגם סויה. ישנם 2 חומרים חיוניים בספיגת הסידן: 1. ויטמין D 2. אוירה שומנית - זאת אומרת אם רוצים לקבל סידן מברוקולי יש להוסיף לו מעט שמן מכבישה קרה כמו זית או קנולה. לגבי המינון של הויטמין D הוא אכן המינון המומלץ. בהצלחה!

עוד דבר חשוב מאד ששכחתי להוסיף:

יש לסידן בן זוג חשוב והוא המגנזיום. כאשר לוקחים תוסף סידן חשוב לקחת תוסף מגנזיום ביחס של 1:2 זאת אומרת אם לקחנו 1000 מ"ג סידן ניקח 500 מ"ג מגנזיום היחסים הללו גורמים כיווץ שרירים תקין בגוף ולא גורמים לסידן לצאת בשתן. אז נא לשים לב.

למעלה