חווייה מדהימה
לפני הלידה הראשונה שלי שאלתי את הדולה שלי (דסי, הדולה הצפונית) על בדיקה עצמית והיא הסבירה לי שכדי להבין מה קורה שם צריך הרבה נסיון, אבל אם אערוך היכרות עם צוואר הרחם שלי לפני הלידה, אוכל לעקוב אחרי ההתפתחות בבדיקה עצמית. זה נשמע הזוי אבל התחלתי לבדוק את צוואר הרחם פעם ביום (החל משבוע 35 בערך), ולמדתי להכיר ע"י מגע עדין איך הוא בנוי. בזמן ההריון הוא לא עובר שינויים דרסטיים - הוא ארוך וקשה. כשהתחילה הלידה שמתי לב שהוא לאט לאט מתרכך, מתקצר ונמחק, ואז - נפתח!! זה היה כל כך מרגש, לא נתתי לאף אחד לבדוק אותי, אמנם לא יכולתי להגיד כמה פתיחה אבל יכולתי להרגיש מבפנים את ההתקדמות, ואז - את הראש יורד לאט לאט, זה פשוט חווייה מהממת, כמובן שהמשכתי להיות בקשר עם צוואר הרחם גם לאחר הלידה ולמדתי את הדינמיקה שלו לאורך החודש ובמחזור. בלידה השניה כבר ילדתי בבית (עם ליהי לובל הכל כך כל כך מקסימה וגם עם דסי שוב), וזה היה לי כל כך טבעי לבדוק את עצמי ולחוות שוב את הלידה בעוד מימד, ליהי לא בדקה אותי בכלל. אם תרצי תוכלי אולי לחפש יותר בכיוון של היכרות עם מעגל הפריון הנשי דרך בדיקת צוואר הרחם - יש שיטה כזאת למניעת והשגת הריון, כשהאישה עוקבת אחרי נוזלי צוואר הרחם והדיננמיקה שלו + מדידת חום וכך יודעת לחשב את ימי הפיריון. שמחתי לשתף....