בדיקת פתיחה עצמית?

bat elp

New member
בדיקת פתיחה עצמית?

האם יש איפשהו ברשת מידע על בדיקת פתיחה עצמית או כזו שנעשת ע"י בן הזוג? משהי התנסתה בכך? תודה בת-אל

bat elp

New member
אנו מעוניינים לצאת מהבית

סמוך ללידה ככל שניתן והדולה שמלווה אותנו אינה בודקת פתיחה. מקום מגורנו מרוחק מבית החולים כך שזו נראת לי אינדיקציה חשובה להתקדמות הלידה.

אמאדובה

New member
אני לא אשת מקצוע

אבל לא תמיד דווקא הפתיחה מבשרת על התקדמות הלידה. דולה מנוסה יכולה לומר בהסתכלות חיצונית על האשה אם הלידה קרובה או לא, גם ללא בדיקת פתיחה. אני הייתי במצבכם - לא רציתי להגיע מוקדם מדי. הדולה שהיתה איתי אמרה לי בשלב מסויים שכדאי להתחיל לחשוב על ללכת לבי"ח כי היא ראתה איך אני מתנהגת (מתכנסת ומתנתקת מהסביבה). אולי היו עוד סימנים פיזיים שהיא ראתה ולא הייתי מודעת אליהם. כשהגענו הייתי בפתיחה 4 והתאכזבתי נורא! אבל לכל הצוות סביב היה ברור שהלידה קרובה ואכן תוך שעה וחצי כבר הייתי אחרי הלידה. אני מציעה להתייעץ עם הדולה על השאלה הזו - בהנחה שהיא איתכם בבית לפני המעבר לבי"ח, שאלו אותה איך יודעים מתי ללכת.

עופריקה

New member
רוצה להזכיר שפתיחה לא מעידה בהכרח

על התקדמות הלידה. יש הרבה סימנים אחרים שאפשר ללמוד ולהסיק מהם על התקדמות הלידה. אנסה לצרף לינק למאמר:
"דרושה בדיקה חיצונית לבדיקות הפנימיות בלידה"
בהרבה לידות, גורם האינטואיצה או התחושה שאת כבר רוצה לצאת לכיוון בית החולים, הוא פרמטר לא רע בכלל
יש אפילו לידות בזק, שפשוט קורות ממש בכניסה לחדר הלידה. (כלומר האישה לא הרגישה צירים תכופים מאוד, אלא פשוט תחושה שכדאי/רוצה להגיע כבר לבית החולים). אישית, בלידה ראשונה, מרגע שהבדיקה הראתה פתיחה של 4 ס"מ לתינוק בידיים, עברו כ- 3 שעות. מה שכן, אני הרגשתי שאני נכנסת לרכבת הרים, ומכאן הדרך לא תהיה ממושכת. צירי הלחץ שלי ערכו כ-40 דקות, מאוד לא אופיני ללידה ראשונה. מה שאני רוצה להגיד ולחדד הוא - מצד אחד, לכי כמובן וכמובן עם הלב
שלך. מצד נוסף, מעריכה שברגע האמת תדעי מה נכון לך גם ללא בדיקה. ואגב, דולות אינן אמורות לבדוק פתיחה. זו בדיקת שמתבצעת ע"י מיילדות ו/או רופאים/ות. שיהיה בהצלחה וחג שמח!

מי כמוני יודעת שפתיחה לא מעידה על התקדמות

הלידה......
בלידה אחת מפתיחה 5 ועד תינוק בחוץ: 20 דקות. בלידה אחרת מפתיחה 6 (כשנבדקתי. יכול להיות שהפתיחה הזאת היתה עוד קודם...) עד תינוק בחוץ: 7 שעות. אבל אותי זה מאוד מעניין ומסקרן, וכחולת שליטה אמיתית, אני תמיד אובהת לדעת את הפתיחה בשלבים שונים בלידות שלי.

advaesh

New member
טיפ לאינדיקציה חיצונית

בזמן הצירים הבטן נמוכה יחסית ועם מחיקת צוואר הרחם, השרירים עובדים למעלה (מתחת לחזה) ולכן הבטן כביכול עולה. כשאין מחיקה אפשר לשים את כל כף היד לרוחב בין החזה לבטן. כשמתחילה מחיקה אפשר לראות ממש שהמרחק בין החזה לבטן מתקצר. כל אצבע היא בערך שני סנטימטר. כלומר, אם מצליחים לשים רק שלוש אצבעות (לרוחב) בין החזה לבטן, הפתיחה המשוערת היא 4 ס"מ. הבנתי שבדיקה פנימית כדאי שתעשה רק ע"י מיילדת.

מאמא0

New member
חווייה מדהימה

לפני הלידה הראשונה שלי שאלתי את הדולה שלי (דסי, הדולה הצפונית) על בדיקה עצמית והיא הסבירה לי שכדי להבין מה קורה שם צריך הרבה נסיון, אבל אם אערוך היכרות עם צוואר הרחם שלי לפני הלידה, אוכל לעקוב אחרי ההתפתחות בבדיקה עצמית. זה נשמע הזוי אבל התחלתי לבדוק את צוואר הרחם פעם ביום (החל משבוע 35 בערך), ולמדתי להכיר ע"י מגע עדין איך הוא בנוי. בזמן ההריון הוא לא עובר שינויים דרסטיים - הוא ארוך וקשה. כשהתחילה הלידה שמתי לב שהוא לאט לאט מתרכך, מתקצר ונמחק, ואז - נפתח!! זה היה כל כך מרגש, לא נתתי לאף אחד לבדוק אותי, אמנם לא יכולתי להגיד כמה פתיחה אבל יכולתי להרגיש מבפנים את ההתקדמות, ואז - את הראש יורד לאט לאט, זה פשוט חווייה מהממת, כמובן שהמשכתי להיות בקשר עם צוואר הרחם גם לאחר הלידה ולמדתי את הדינמיקה שלו לאורך החודש ובמחזור. בלידה השניה כבר ילדתי בבית (עם ליהי לובל הכל כך כל כך מקסימה וגם עם דסי שוב), וזה היה לי כל כך טבעי לבדוק את עצמי ולחוות שוב את הלידה בעוד מימד, ליהי לא בדקה אותי בכלל. אם תרצי תוכלי אולי לחפש יותר בכיוון של היכרות עם מעגל הפריון הנשי דרך בדיקת צוואר הרחם - יש שיטה כזאת למניעת והשגת הריון, כשהאישה עוקבת אחרי נוזלי צוואר הרחם והדיננמיקה שלו + מדידת חום וכך יודעת לחשב את ימי הפיריון. שמחתי לשתף....

בהחלט נשמעת חוויה מיוחדת.

אני זוכרת שניסיתי פעם למשש ולבדוק, אבל לא הבנתי בדיוק מה קורה שם
. הייתי שמחה ללמוד איך בודקים ומה אמורים להרגיש, גם כדי לחזק את הקשר עם הגוף (ולטובת מניעת/השגת הריון), וגם בשביל בדיקת פתיחה בהריון עתידי (כי אני תמיד מבקשת שיבדקו, בגלל הסקרנות שלי). איפה אפשר להשיג מידע והסברים?

bat elp

New member
נשמע מדהים

האם תוכלי לשתף באיזו תנוחה הייית ומה הרגשת מבחינה פיזית?

ayala26

New member
מדהים!

אני מתרגלת מודעות פריון ובאמת בודקת כל יום. בדיקת צוואר הרחם היא החלק במודעות שלקח לי הכי הרבה זמן תרגול עד שהתחלתי להבין להבין איך "לקרוא" אותו.

מאמא0

New member
בדקתי בידיים חשופות..

אני זוכרת שהיה על זה דיון בזמן הלידה הראשונה אבל לא היה מצב מבחינתי ללכת לרחוץ אותם או ללבוש כפפות בכל פעם. הדרך הכי נוחה לי היא בכריעה, לפעמים בכריעה עם רגל אחת מקופלת מתחת לגוף (חצי ישיבה מזרחית וחצי כריעה).

../images/Emo41.gif אינדיקציה להתקדמות הפתיחה בלידה

בת-אל, בנוסף למה שנאמר לך פה, אולי תוכלי להיעזר במאמר בנושא אלטרנטיבות לבדיקת הפתיחה. בעזרת סימנים חיצוניים אפשר לקבל אינדיקציה על התקדמות הלידה ללא ביצוע הבדיקה. קליק.

למעלה