בדיקת פאפ

גלייהו

New member
זה כלל לא מטריד אותי-פשוט תמיד טוב

זה כלל לא מטריד אותי-פשוט תמיד טוב לדעת יותר. אני לבד לא הסקתי את המסקנה שהקרום נקרע, זה הוסק על ידכם. למדתי עוד דבר היום. הרווחתי. אין לי מושג מדוע הדברים התפרשו אחרת. וכמו שאמרתי מקודם-רק לידע כללי. תודה לכולם.

achat

New member
קרום הבתולים לא נקרע מספורט ../images/Emo54.gif

זה מיתוס. באשר לשאר - כאמור, את הבדיקה לא ניתן לבצע מבלי לפגוע בבתולים ואם היית אומרת לו שאת בתולה סביר שלא היה מבצע אותה. יש כאלו שנולדות בלי קרום בתולין או עם שיירים של קרום, יש וריאביליות גדולה בצורת הקרום ומידת נוכחותו.

גלייהו

New member
בדיקת פאפ

שלום, אני בת 21, בתולה, בחורה בריאה. אתמול עשיתי בדיקת פאפ בפעם הראשונה אצל רופא נשים. הבדיקה מאד מאד כאבה לי (היה לי דימום אח"כ). הרופא אמר לי שהנרתיק שלי מאד צר ולכן היא כאבה כ"כ. רציתי לדעת האם יכול להיות שהוא קרע את קרום הבתולין שלי? ממה נבע הדימום? וכמו כן כיצד ניתן להרחיב את הנרתיק? תודה.

פאפם פאפם ...

שלומלום לך, בדיקת פאפ עלולה להיות כואבת במיוחד עם היא נעשית אצל בתולה ובפעם הראשונה. הדימום יכול לנבוע מפגיעה קטנה בצוואר הרחם או בדופן הנרתיק זה דבר שקורה לא צריך להילחץ. כנ"ל יכול להיות שקרום הבתולים שלך נפצע גם זה לא נורא. לגביי להרחיב את הנרתיק אל תידאגי, בבוא הזמן כשתימצאי את בחיר לבך ותקיימו יחסים הנרתיק יתרחב, לא צריך לעשות דבר עבור זה. סתם לידיעתך, בד"כ הדימום שנגרם במשגל הראשון נוצר מהתרחבות הנרתיק הראשונית כשחודר אליו איבר המין הגברי, זה לא דימום מקריעת קרום הבתולים כמו שרובם חושבות. ויכול להיות שחלק מההרחבה נעשה לך עכשיו בבדיקה זו אז חסכת לך בעתיד. חיים יפים שלומלום

האם היא ידעה שאת בתולה...???

לא נראה לי שניתן לבצע את הבדיקה בלי פגיעה בקרום הבתולים!!! בכל אופן לדעתי את כבר לא בתולה, והדם נבע מקריעת קרום הבתולים כתוצאה מהבדיקה... ובקשר לנרתיק הצר... כל נרתיק בהתחלה הוא צר... אני זוכרת את הפעם הראשונה שלי... הנרתיק שלי היה כל כך צר... אז בהתחלה שיחקנו המון עם אצבע אחת... אח"כ אצבע יותר עבה... אח"כ עם כמה אצבעות עד שהצלחנו להחדיר את הדבר המיוחל...
אל תדאגי... הפרטנר שלך יעשה את העבודה...הוא יאג להרחיב לך את הנריק גם שלי היה כל כך עדין.... מבין... תומך... רגיש... ועברנו את השלב הזה באהבה! זה דוקא כיף שהנרתיק הוא לא יותר מידי רחב... ככה יותר מרגישים את ההתחכחות... ואת הגודל העצום של הפין... הרגשה שלא תתואר... אלא אם כן... ואני מאוד נזהרת בדבריי, אבל כדאי לציין זאת... למרות שזה מוקדם מאוד לכך... את סובלת מוגינימוס... כיווץ בלתי רצוני ונשלט של שרירי הנרתיק... ואז העניין דורש טיפול... אבל אל דאגה להכל יש פתרון! כמו שאמרתי מוקדם מידי לדאוג... גם אם בהתחלה יהיה קצת קשה לחדור... תקחו את זה בצחוקים ובסבבה.... שלגיה!

achat

New member
../images/Emo54.gifשלגיה צודקת

בשביל לבצע את הבדיקה צריך לראות את צואר הרחם, והרופא היה חייב להחדיר לך ספקולום לנרתיק (מכשיר ממתכת שנראה כמו מקור של ברווז שתפקידו להרחיב את הנרתיק ולהחזיק אותו פתוח בזמן הבדיקה). הספקולום זה מה שהכאיב לך, הוא מכאיב פעמים רבות גם ללא בתולות. לקיחת משטח הפאפ עצמו לא כואבת בכלל. ואכן, לא ניתן לבצע את הבדיקה מבלי לפגוע בבתוליך, כך שקרום הבתולים בפרוש נפגע וכנראה שמכך הדימום, על כל פנים אם זה נמשך כדאי להתקשר לרופא שבדק אותך. וזכרי שבתולים זה לא עניין של קרום או לא, אלא של אם קיימת יחסים או לא. לא נורא אם הקרום נפגע, אולי בזכות זה יכאב לך פחות בפעם הראשונה...

לא כואב, אבל

אם כבר אנחנו מדברות על לקיחת משטח לפאפ - הנגיעה בצואר הרחם לא ממש כואבת אבל לעיתים גורמת לסחרחורת קלה לא נעימה. יש רופאים מיומנים ועדינים ויש אחרים פחות זהירים. האם שמתן לב לזה ??

גלייהו

New member
אני רוצה להבין משהו-מדברכם האם ניתן

להסיק שהרופא ראה את קרום הבתולין, פגע בו ולא אמר לי דבר? שכן כל מה שהוא אמר זה שיתכן דימום מועט ולא להתרגש מכך. לאש שזה משנה לי יותר מדי, פשוט לדעתי הוא היה צריך לומר לי שהוא פגע בקרום. מה דעתכם?

את צודקת בהחלט!

לכן העלתי את השאלה האם הרופא ידע שאת בתולה... ואני מניחה שהוא היה יכול לראות זאת... שלגיה!

גלייהו

New member
אין אפשרות לעשות את הבדיקה מבלי לפג

לפגוע בקרום הבתולין? (סתם לידע כללי) אגב, אני לא אמרתי לו שאני בתולה-לא ראיתי צורך לומר זאת. אולי זאת טעות שלי.

לא אין אפשרות

שלומלום לך, כפי שהוסבר לך מקודם בעיקר ע"י אחת אין אפשרות לבצע בדיקת צוואר הרחם מבלי לגרום לפגיעה כלשהיא בקרום הבתולים. מה שלא ברור לי למה זה מטריד אותך? אני דווקא יכול למצוא יתרונות למצב שלומלום

שאלה בקשר לבדיקה

אספר בקצרה את סיפורי , כדי שתבינו את השאלה: אני בתולה בת 23 וחצי מעוניינת לקיים יחסים עכשיו השאלה - האם עליי ללכת לרופא כדי שיתאים לי גלולות או שעדיף פעם ראשונה עם קונדום על מנת שלא יכאב לי כל-כך בבדיקה אצל הרופא , כמו שסיפרה כאן הבחורה בת ה 21 ? זה מאוד חשוב לי תודה נ.ב אני חושבת ללכת על הקונדום , אני מאוד חוששת מבדיקה אצל רופא לפני הפעם הראשונה. כמובן שיכאב לי בכל מקרה, אבל אצל רופא אהיה יותר לחוצה וכו´. עזרה דחופה , תודה

achat

New member
תשובה../images/Emo54.gif

א. הבדיקה כואבת פעמים רבות גם ללא בתולות, בכל מקרה אין מה להלחץ - לא נעים, לא נורא. ב. היות שאת בתולה הרופא לא יבדוק אותך בדיקה וגינלית. (עליך כמובן לציין שאת בתולה). הוא יקח היסטוריה רפואית, יבדוק בדיקה גופנית כללית אולי, ואולי בדיקה רקטלית, וירשום לך גלולות. הוא לא יבצע בדיקה וגינלית, לא עושים זאת לבתולות. לאחר הפעם הראשונה שלך, כשתחזרי לביקורת (כל חצי שנה כשלוקחים גלולות), תיבדקי בדיקה מלאה. ודרך אגב - זה לא "כמובן" שיכאב בפעם הראשונה. אם את רגועה, מגורה, הבחור מתחשב ועדין ומכין אותך כמו שצריך, לא חייב לכאוב. יש הרבה נשים שהפעם הראשונה לא כאבה להן. מה שבטוח זה שפחד מכאב מגביר את הכאב... אז נסי להיות רגועה ולא לחכות לכאב. ג. אם אתם לא משתמשים בקונדום עליכם לבצע בדיקות דם לשלילת מחלות מין לפני שתשכבו. ד. במילא צריך לקחת את הגלולות חודש לפני שהן בטוחות באופן מקסימלי, אז אולי במילא עדיף לך להשתמש בקונדום בהתחלה במקום לחכות. בהצלחה.

תודה רבה לך! שאלה נוספת..

תודה רבה רבה על התשובה. חידשת לי. בקשר לגלולות - אני ממש בורה בקטע מאחר ולא עדכנו אותי בנושא מעולם מתי לוקחים, כמה זמן, מה עושים אם שוכחים לקחת גלולה, האם אפשר להפסיק מתי שרוצים , למה כל חצי שנה צריך לחליף? האם זה 100 אחוז בטוח? כל הנושא ממש לא ברור לי! מובן לי שאם אשאל את הרופא הוא יענה על כל שאלותי, סביר להניח שהוא ידריך אותי בלי שאבקש. אבל הייתי רוצה להגיע אליו עם ידע מינימלי... יש איזה אתר שמסביר את הדברים האלה או משהו ?... מישהו?...

achat

New member
גלולות../images/Emo54.gif

אין 100% בטוח, אך בשימוש נכון הגלולות די קרובות לזה. לוקחים גלולות 21 יום ואז 7 ימי הפסקה שבהם אמור המחזור להופיע. אח"כ שוב 21 יום וחוזר חלילה. לא מחליפים כל חצי שנה, רק נבדקים בדיקה שגרתית אצל הגניקולוג, כי בכל זאת את לוקחת הורמונים שמשפיעים על מערכת המין הנשית, אז צריך מעקב. אם שוכחים גלולה - אם את נזכרת תוך 12 שעות אז לוקחים אותה וממשיכים כרגיל, אם יותר מזה - קחי 2 במועד הבא והשתמשי בעוד אמצעי מניעה (קונדום) באותו החודש. חושב לציין שאם משלשלים, מקיאים או לוקחים אנטיביוטיקה הגלולות לא נספגות במלואן וצריך להשתמש בעוד אמצעי מניעה באותו החודש. הרופא כמובן יסביר לך הכל, אל תתביישי לשאול. העקרון שהגלולה עובדת עליו זה מניעת ביוץ. אפשר להפסיק מתי שרוצים (רצוי לגמור חפיסה).

למעלה