בדיקת סיסי שיליה או pgd

בדיקת סיסי שיליה או pgd

אני נמצאת בתהליך ivf , ובגלל שאני נשאית למחלה גנטית אצטרך לבדוק את תקינות העוברים,
הרופאים דוחפים אותי להיכנס להריון ולעשות בדיקת סיסי שיליה ,
הם אומרים ש pgd מקטין את הסיכויים , כי אני יכולה לאבד בתהליך ביציות נוספות,
אשמח לשמוע ממי שהלכה על pgd מה קורה בפועל ?
כמו כן , אם יש פה מישהי שיכולה להפנות אותי עם מי אני יכולה להתייעץ בנושא מבחינה דתית / מוסרית אשמח,
תודה,

נועה312

New member
תראי

אני חושבת שאם את כבר בתהליך הזה וכבר עוברת שאיבות הייתי עושה pgd בלי לחשוב פעמיים. יש לי זוג חברים שהחליטו ללכת על המסלול של הריון טבעי וסיסי שלייה לבדוק אם העובר נשא גן דומיננטי בעייתי כי הם לא רצו לעבור טיפולים אבל אצלך מדובר בטיפולים בכל מקרה ואם כבר יוצרים עוברים במעבדה, למה לא לבדוק אותם ולוודא שהם בריאים לפני שמקפיאים אותם..

londi81

New member
אני חושבת שזה עניין ממש אישי

אני לא חושבת שהייתי מסוגלת באופן אישי לעמוד בבדיקת סיסיי שליה, עם הצורך להפיל ילד פגוע (שלא נדבר על זה שזו בדיקה לא פשוטה), כשאני יודעת שהייתי יכולה מראש לוודא שהעובר לא יהיה חולה, דרך PGD. במיוחד אם אתם זכאים ל PGD - כלומר זה מכוסה...
אבל שוב - לגמרי אישי

oneday10

New member
כמה דברים לקחת בחשבון

בת כמה את? כמה זמן מנסה להכנס להריון? במידה ואת מוותרת על PGD, האם בכל זאת תעשי IVF לבעיות אחרות?
האם במידה ואת מגלה בסיסי שליה שהמוטציה עברה, האם בוודאות תפסיקי את ההיריון או שזה יכניס אותך למערבולת של אי ודאות והחלטות קשות?
&nbsp
חייבת להודות שאני לא מסכימה עם הגישה הזאת. סיסי שליה בדיקה מסוכנת ולא פשוטה , גרידה יכולה לגרום נזק לרירית ולרחם - וזה עוד בלי הקושי הנפשי האדיר.
PGD זו טכנולוגיה מדהימה שיכולה לחסוך ממך את כל זה. אני יכולה להעיד על עצמי שאנחנו עם 2 מחלות דומיננטיות (כלומר, 25% לעובר בריא). פעם אחת 10 מתוך 10 עוברים היו חולים, ופעם אחת מתוך 5 עוברים 2 היו בריאים. אי אפשר באמת לדעת....

עשיתי גם את זה וגם את זה

הריון ראשון הדופק פסק מעצמו.
הריון שני הסתיים בידיים מלאות.
הריון שלישי הפלה יזומה בשבוע 21 אחרי תוצאת צ'יפ לא תקינה מבדיקת מי שפיר.
חודש אחרי ההפלה גילינו שהממצא מורש ממני - 50% סיכוי הורשה בכל הריון.
התחלנו לחשוב על pgd אבל עשינו עוד נסיון ספונטני.
הריון רביעי צ'יפ לא תקין בסיסי שליה והפסקת ההריון.
כל ההריונות ספונטניים ונקלטו בטווח של כ3 שנים.
עברנו לpgd. עברתי 4 שאיבות עם מעט ביציות (מקסימום 7 בכל שאיבה) ומעט מאוד הפריות. בסופו של דבר רק 2 עוברים אותרו כתקינים (מתוך 5 עוברים שהגיעו לבדיקה) והוחזרו בטווח של כמה חודשים זה מזה. אף אחד מהם לא נקלט.
אחרי 4 שאיבות ואפס הריונות, חזרנו לנסיונות ספונטניים: 4 הריונות תוך שנתיים, בשלושה נפסק הדופק בשבועות מוקדמים, באחד עברתי סיסי שליה ושוב עברתי הפסקת הריון עקב אותו הממצא.

כמעט חודשיים עברו מאז ההפלה האחרונה.
היום אעבור היסטרו אבחנתית כדי לבדוק האם יש הידבקויות.

Pgd זה פתרון מצויין לחלק מהאנשים, אבל לא עבורי.

את מוזמנת לשאול אותי כל מה שתרצי, כאן או במסר פרטי.

תשובה

מה את מתכוונת כשאת אומרת שpgd לא מתאים לך?
יש נשים שיותר מצליח להם pgd ונשים שפחות ?

מנסה לענות

מתנצלת מראש בפני כל העוברות מדורי גיהנום רק כדי להיקלט להריון.
מבטיחה לכן שלמרות שאני מצליחה להיקלט באופן ספונטני, מצבי הרגשי והפיזי לא מזהיר אחרי 7 הפלות.

במקרה שלי על אף שאני מצליחה להיקלט להריון ספונטני בקלות יחסית, יש מיעוט ביציות, מיעוט הפריות ומיעוט קיצוני של עוברים שמגיעים לבדיקה: ב-4 שאיבות הגעתי ל-5 עוברים בלבד שנבדקו. מתוכם שניים היו ללא הממצא, שניים עם הממצא ואחד התפרק במהלך הבדיקה.
אני משערת שעבור אישה אחרת שיש לה יותר ביציות ועוברים בכל שאיבה, PGD יהיה יותר אטרקטיבי. אני משערת שלו היו לי יותר עוברים בכל שאיבה, הייתי עוברת יותר נסיונות PGD לפני החזרה לנסיונות ספונטניים.
אני משערת שעבור אישה שבכל מקרה צריכה לבצע IVF (מפני שלא נקלטת להריון ספונטני), PGD יהיה יותר אטרקטיבי והגיוני.

מבחינת הסיכון בבדיקת סיסי שליה, למיטב ידיעתי יש בה יותר אחוזי סיכון ביחס למי שפיר. כלומר יש סיכוי גדול יותר שעצם הבדיקה תוביל להפלה עקב זיהום ברחם, ירידת מים או כל תרחיש אפשרי אחר.
ובכל זאת בחרתי לעבור סיסי שליה על פני מי שפיר, מפני שאם חלילה צריך לסיים את ההריון, אני מעדיפה לעשות זאת בשבוע 13 ולא בשבוע 21.

מבחינת ההחלטה על סיום ההריונות, אשתדל לכתוב לך במסר אישי בהמשך השבוע, אני מרגישה שזה פחות מתאים לפורום הזה.
את יכולה לחפש הודעות שלי בפורום אובדן הריון (פורום 98), כתבתי שם הרבה מאוד במהלך 4 השנים האחרונות, בין השאר על הבחירה להפסיק את ההריונות.

מפעם

New member
על כל הצער הזה. שתזכו לעוד ילדים בריאים בקרוב בקרוב

וואוווו כמה עברת

מצער ביותר לשמוע על מה שאת עוברת, כ"כ עצוב
מאחלת לך הריון תקין במהרה שיסתיים בידיים מלאות
המון בהצלחה

אני חושבת שבמקרה שלך, אם גם ככה חייב IVF

אז עדיף לגמור הכל בבת אחת ועוד לפני החזרת העוברים לעשות PGD
זו רולטה רוסית להחזיר עובר ואז לבדוק אם הוא תקין
לא יודעת אם אני הייתי עומדת בזה
אני אחרי 2 הפלות (אחת ספונטנית ואחת נדחית אחרי שהפסיק הדופק) וזה לא קל בכלל

dandan196

New member
PGD

היי,
זו שאלה מורכבת ולא פשוטה, אני התנסתי בשתי האופשרויות, ואצלי ההריונות הטבעיים הסתיימו בהפסקות הריון. במידה ותרצי, את מוזמנת להצטרף לקבוצת וואטסאפ של מטופלות PGD, מניחה שתוכלי למצוא הרבה מידע רלוונטי בנושא (במידה ותרצי שלחי לי את הטלפון שלך ואבקש שיצרפו אותך).

למעלה