בדיקת מנטו ושחפת

glomiti

New member
בדיקת מנטו ושחפת

שלום רב לאחרונה עברתי בדיקת מנטו ולצערי הרב הייתה בעיה בזריקה הראשונה שעברתי- 0 מ"מ ובבדיקה השניה שעברתי -6 מ"מ צילום חזה-תקין נתנו לי טיפול מונע שימשך כ-9 חודשים השאלה העיקרית שלי היא: האם בתום הטיפול אני יהיה אדם בריא ולא נשאית שחפת ? שאלות שונות שגם מעניינות אותי: אני הייתי צריכה להתחיל טיפול מסוים(טיפולי באנברל) ואני חוששת שלא תהיה אפשרות לקבל את הטיפול?! האם יהיה אפשר לקבל את הטיפול באנברל תוך כדי הטיפול המונע ? האם בסוף הטיפול המונע יהיה אפשר לקבל את הטיפול באנברל ? מה זאת אומרת טיפול מונע ? תודה..

בדיקת מנטו ושחפת

מנטו חיובי אומר שיש סיכוי שאת נשאית של החיידק ולכן לא מדובר בטיפול מונע אלא בשחפת שאיננה פעילה. ההגדרות למנטו נקבעו לפי סבירויות סטטיסטיות כאשר זה חיובי מעל 15 מ"מ באוכלוסיה ללא שום גורם חשיפה, 10מ"מ אם יש חשש לחשיפה כלומר צוותי רפואה, עולים חדשים ממקומות בהם המחלה שכיחה, ו 5מ"מ אם יש דיכוי חיסוני. בתום הטיפול את אמורה באופן תיאורטי לא לשאת יותר את החיידק אך אין דרך לבדוק את זה. בכל אופן אם את אמורה לקבל טיפול מדכא חיסון את יכולה לעשות זאת בגמר הטיפול באיזוניאזיד.

glomiti

New member
תודה,ושאלנ נוספת

תודה רבה על העזרה.. את הטיפול באיזוניאזיד התחלתי ביום ראשון האחרון,אחרי כמה זמן אני אמורה לסיים את הטיפול באיזוניאזיד ? בתום הטיפול באינזואזיד אני יכולה לקבל את הטיפול הביולוגי? תודה ושבת שלום.

למעלה