בדיקת לבלב

אטל81

New member
בדיקת לבלב

לחבר שלי גילו את הסכרת לפני כחודש.... נתנו לו את עט הנובופן ולראות איך הוא מסתדר עם אינסולין פעם ביום. לאחר החודש הוא התבקש להגיע למעקב אצל פרוספורית ב'קפלן'. יש לציין שעדיין הוא לא עבר את בדיקת סוג הסכרת... התברר שהבדיקה הזאת איננה נכללת בסל הבריאות לכן יש לשלם עבורה 500 (!!) ש"ח כדי לדעת את סוגו. בכל מקרה, באותו ישום של הפגישה עם הפרופסורית הוא התבקש לא להזריק אינסולין, והתוצאה הייתה מעולה! היו לו מדדים טובים מאוד. חבר שלי היה תמוהה למה ישר על ההתחלה נתנו לו מזרקים ואינסולין, מבלי שבדקו את תפקוד הלבלב שלו, הרי זה מקור הבעיה,לא??!!?!?!?! חוץ מזה, לפני מספר ימים, היה לו היפו (צניחה של הסוכר) והוא שתה מיץ תמוזים (כדי להחזיר לגוף קצת מתוק..) ומאוחר יותר הוא עשה בדיקת דם (מדד) והתוצאה הייתה נהדרת מתחת ל - 100 (בין 85-90). אם ככה, אז הלבלב שלו מתפקד טוב.... לדעתי, הוא מתקדם יפה, למרות שהוא קיבל את זה מאוד קשה בהתחלה. הוא שומר על עצמו....

marli1

New member
לבלב

בסכרת סוג 1 הלבלב לא מתפקד ויש צורך באינסולין. סכרת סוג 2 (בדר"כ לא מטופלת באינסולין) הבעיה לא חייבת להיות בלבלב. לפעמים הלבלב לא מתפקד באופן תקין, לא משחרר אינסולין ברגעים הנכונים או בכמויות הנכונות אבל לפעמים יש בעיה אחרת/נוספת בתהליך פירוק הסוכרים. כל הכבוד לחבר שלך שהוא שומר, אבל הוא חייב להמשיך ולטפל בעצמו. ייתכן שהיה לו היפו כי הוא הזריק יותר מדי אינסולין ולכן התוצאה היתה נמוכה. ייתכן שהלבלב "עייף" ותפקד טוב רק בגלל שלאחרונה הוא לא היה צריך להתאמץ. אז שימשיך לשמור על עצמו.

באיזה קופת חולים הוא

בדיקת לבלב בחמש מאות שקל שהיא מחוץ לסל הבריאות אני לא שמעתי על זה אני בכללית סוכרתי בערך חודשיים וכבר עשיתי את כול הבדיקות כימעט פעמיים ואף אחד לא דיבר איתי על הישתתפות או תשלום על בדיקה מיחדת או בדיקת לבלב

אטל81

New member
הוא שייך לקופת חולים --

כללית. אז, רגע..אתה עשית בדיקה של סוג סכרת ולא היית צריך לשלם?? בטוח?!!?? לא ברור לי העניין.. איך זה ייתכן?

אטל81

New member
עכשיו התברר לנו ש -

יש 2 בדיקות: בדיקה סוג סכרת שעולה כסף, ובדיקה אחרת, שלא עולה כסף... רק שהרופא המשפחה לא ידע עליה. קיצור, היום החבר עבר את הזריקה, והתוצאות יהיו עוד חודש..... חבל רק שזה נסחב חודש, ולא אמרנו לנו קודם, אני במתח!!!!!

hilapo

New member
לדעתי זאת הבדיקה שמראה כמה

אינסולין הלבלב מייצר ואז יודעים איזה טייפ הוא התשובות לבדיקה הזאת לוקחות חודש בערך . אני במכבי ולא שילמתי כלום{טוב יש לי גם מבכי זהב}. עוד חודש אני עושה את הבדיקה הזאת שוב .{לאחר שאני כבר שנה עם הסוכרת}

למעלה