בדיקת טובה

mirigaon

New member
בדיקת טובה

שלום לכולם! מבקשת עזרה בהנת תוצאות הבדיקה. בני בן ה- 7 עשה בדיקת טובה בתה"ש התוצאות הן כדלקמן: הוא נמצא בטווח הנורמה אבל עם ערכים נמוכים, במילים אחרות גבולי. בחלק נעשה עם ריטלין היה שיפור מועט לדברי הבוחנת. מה שלא ברור לי בכל העניין הוא העבודה שהילד מתקשה לשבת בכיתה ולבצע מטלות כשהוא נשאל בע"פ אז אין בעיה הילד יודע ומכיר את החומר. לדברי המורה הוא יודע ומכיר אך מתקשה מאוד לשבת ולהיות בקשב וריכוז לאורך זמן. אם כך יש הפרעה או אין? ומה עושים מהנקודה הזו הלאה? סליחה על "ההרצאה" ומצפה לתגובה תודה מראש!

zivadina

New member
קודם כל, כאן המקום לשאול

מבלי להתנצל! שנית, אמנם עשיתי בעצמי את הבדיקה, אבל אני לא מבינה, למרות שמאוד ניסיתי. אני חושבת שרק פסיכיאטר שמבין ב-adhd יכול לנתח נכון את הבדיקה, כי גם אצלי היה גבולי, ובכל זאת הומלץ ריטלין. אז, לכי לפסיכיאטר שמתמחה ב-adhd עם התוצאות ותשמעי את חוות הדעת שלו, ותנהגלי לפיה. בשביל איבחון, אין להסתפק בתוצאות ה"טובה" אלא צריך לצפות בהתנהגות הילד. אל תסתפקי בתוצאות האלו, ותחפשי את הפתרון לבעיה של בנך, שלכאורה נשמעת באמת כמו הפרעת קשב ורכוז, אבל יכולה להיות גם הפרעה אחרת (דיסלקציה) וגם בעיה רגשית. תמשיכי את הברור בו התחלת. בהצלחה

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

מבחן הריטאלין האמיתי הוא למעשה בחיי היום יום ולא בתנאי "מעבדה". גם בתי עברה את המבחן עם תוצאות דומות שהריטאלין כביכול לא כל כך השפיע בטובה. בכל זאת הנוירולוג המליץ להתחיל ולנסות בחיי היום יום. ההבדל היה כל כך דרמטי ומשמעותי שכל המורים התקשרו אלי לומר לי שחל מהפך בילדה (והם בכלל לא ידעו שהיא נוטלת את הכדור, כי לא סיפרנו...רצינו לבדוק אם הריטאלין משפיע בלי הדעות הקדומות של המורים.... ולמרות הטובה, הילדה לוקחת ריטאלין והוא עושה את כל ההבדל המהותי בתפקוד בלימודים!

mirigaon

New member
תודה

תודה לכולם על התגובות אבל במיוחד לך דליה, אני חייבת לציין שאני עוקבת אחר תגובותיך לשאלות החברים בפורום ומיותר לציין (ואולי לא) כי את עניינית מאוד ולא מתלהמת.( ויש כאלו פה ). האמת שלדעתי הריטלין עבד מכיוון שריאיתי אותו במשך 6 שעות תחת השפעת הריטלין והוא לקח בסך הכל חצי כדור. היה לי קשה לראותו כך, רגוע ושקט מאוד מאוד, אפילו, ערכנו קניות בסופר ביחד והיה לנו ממש כיף רגוע ונחמד, בלי נידנודים בלי הצקות בלי אמא תקני לי את זה ותקני לי את זה וכו´. אבל יש לי רגשות מעורבים לגבי הריטלין למרות שאני לא אמנע ממנו את הכדור אם הפסיכיאטרית של המכון תחליט לתת לו ולו מהסיבה הפשוטה שאני מבקשת לאפשר לו סביבת לימודים תקינה. אך לפני הריטלין עדיין חסר לנו איבחון דידקטי שאותו נבצע ב- 15 לחודש, מחכה בכיליון עיניים שהיום המיוחל הזה יגיע ונוכל אחרי שנקבל תוצאות לגבש עמדה יחד עם הפסיכיאטרית לגבי שנת הלימודים הבאה. דיי סיימתי לבלבל לכם את המוח עד לפעם הבאה.

zivadina

New member
לקחתי באופן אישי את ה"מתלהמת"

ואני רוצה להזכיר לך שיש כאן אנשים שהם adhd בעצמם, ואולי לכן תגובתם נראית לך מתלהמת, אבל בסך הכל כולנו נכנסים לפה כדי לעזור ולהעזר, ואף אחד לא רוצה לפגוע, אז תנסי גם את להעריך את זה שמישהו עונה לך, גם אם זה לא בדיוק בסגנון שנראה לך. בידידות זיוה

כל בדיקה רפואית עושה טעויות.

כל בדיקה רפואית אומרת לחלק מהחולים שהם בריאים ולחלק מהבריאים שהם חולים. גשו לבדיקה חוזרת. אם זה לא יעזור, גשו לבדיקה בשיטה אחרת. בהצלחה.

pazro

New member
זה שהוא ADHD לא אומר שרטלין

חייב להשפיע. לא כולם מגיבים טוב שתרופה הזו, יש גם תרופות אחרות ששווה לנסות.

דליה.ד

New member
עדיין הריטאלין היא התרופה

שרוב אוכלוסיית הadhd מקבלים והיא בהחלט משפיעה היטב על הרוב. אני שמחה שאת שמת לב לעובדה שהילד התנהג אחרת וזה המדד הכי טוב בעיני. בקשר לחוסר ההתלהבות לתת תרופה לילד, ובכן...כולנו, האמהות, לא אוהבות לתת תרופות לילדים וחוששות מאוד. אבל לפעמים אין ברירה כי העתיד של הילד מתחיל עכשיו...ואנחנו חייבות לקחת אחריות! תחשבי רגע, שאם חלילה, בנך היה סובל מסוכרת, הרי לא היית מהססת לרגע לתת אינסולין, נכון? לאינסולין תופעות לוואי קשות מאוד ובכל זאת מיליוני ילדים מקבלים את התרופה.

למעלה