בדיקת המסת סוכר

מעין26

New member
בדיקת המסת סוכר

אז כל חצי שעה אני ניגשת למרפאה לעשות בדיקת דם וזה אחרי ששתיתי 2 כוסות מים עם סוכר ענבים מגעיל, ונורא מתוק. 2 בדיקות כבר מאחורי נשארו עוד 3 דקירות. הורידים שלי כבר מסרבים להידקר. הבנתי שזאת בדיקה שגם בהריון צריך לעשות. בכל מקרה המטרה טובה אז זה שווה הכל. למזלי אני עושה את הבדיקה בקיבוץ ויכולה לקפוץ הביתה אחרי זה, אחרת הייתי מתייבשת בבית חולים 3 שעות בשביל זה. הבאסה היחידה זה הצום, אין לי בעיה עם אוכל אבל יש לי בעיה עם הקפה שעוד לא שתיתי.

מעיןבר

New member
תרגישי טוב!../images/Emo24.gif

קוראים לבדיקה "העמסת סוכר" וזה מפני שיוצרים עומס על הגוף במתן מנה גדולה של סוכר. בד"כ זו בדיקה שמשמשת לזיהוי סוכרת, למה עושים לך אותה?

happy

New member
מעיין קטן עליך

עוד מעט את מסיימת את הבדיקה וישר כוס קפה

מעין26

New member
נשארו לי עוד 2 דקירות

עושים לי את העמסת סוכר בגלל ששוקלים לתת לי טיפול חדשני שעוזר לנושא השחלות הפולוצסטיות, הטיפול הזה בעצם טיפול שנותנים לחולי סכרת ובגלל זה אני צריכה לעבור את הבדיקה הזאת. עוד קצת פחות משעה לקפה!!!!!!! אני כבר משש בבוקר ערה ומטפסת על הקירות, הבית כבר מבריק כולל תריסים(שזה אירוע נדיר אצלי)

Galit29

New member
קטן עלייך באמת

תחשבי כמה פעמים את כבר מרשה לעצמך בחיים לבלוס כמויות כאלו של סוכר? והכל למטרה נעלה.

מעיןבר

New member
שוקלים מטפורמין/גלוקופאג'?

או שאולי משהו אחר? התרופות שכתבתי בכותרת הן טיםול מקובל מאוד בארה"ב.

גלוקופאג'(או גלוקומין)

לי יש שחלות פוליציסטיות, סוכר בסדר אבל יש לי אינסולין גבוה (היפראינסולינמיה)אני תמיד חשבתי שסוכר ואינסולין זה אותו הדבר אבל הרופא שלי אמר לי שהגוף שלי מייצר אינסולין גבוה כדי לשמור על סוכר נמוך ולכן אני נוטלת 2 כדורי קלוקופא'ג ביום עם הארוחה העיקרית (הבנתי שהכדור מפרק את הפחממות והחלבונים מאותה ארוחה)

מעיןבר

New member
קצת הסברים...

תסמונת השחלות הפוליציסטיות PCOS (שחלה ובה זקיקים מרובים קטנים) מאופיינת בפרופיל הורמונלי לקוי. אחת הבעייות שמתגלות לפעמים הן של היפראינסולינמיה - רמות גבוהות מהנורמה של אינסולין. מהו אינסולין? אינסולין הוא הורמון המופרש בגוף מהלבלב (בלוטה במרכז הבטן) ומטרתו לשמור על רמת גלוקוז קבועה בדם - ע"י כך שהוא גורם לכניסה של גלוקוז (סוג של סוכר) לתאים ומונע ייצור והפרשה של גלוקוז מהכבד. סוכרת - מחלה המאופיינת ברמות גבוהות של גלוקוז בדם באופן כרוני. נגרמת בשני מצבים: סוכרת סוג 1 - "סוכרת נעורים" - היעדר אינסולין בגוף - התאים מייצרי האינסולין בלבלב נהרסים ואז יש בעיה במעבר הגלוקוז לתאים והוא נשאר בדם. סוכרת סוג 2 - "סוכרת מבוגרים" - "תנגודת לאינסולין" - יש בגוף אינסולין אך הרקמות לא מגיבות אליו טוב. על מנת להתגבר על רמות הגלוקוז הגבוהות בדם הלבלב מפריש רמות אינסולין גבוהות מאשר אצל אדם בריא - "היפראינסולינמיה". בשלבים מוקדמים של המחלה רמות הגלוקוז נשארות בטווח הנורמה ולא רואים תופעות של סוכרת, אך עם התפתחות המחלה מופיעים גם התסמינים שלה. לא ידוע מדוע אך ידוע שלעיתים במקרים של PCOS יש תופעה של היפראינסולינמיה, משקל עודף מחריף את הבעיה של ההיפראינסולינמיה (כי ריבוי ברקמת שומן מגדיל את התנגודת לאינסולין) ולכן פעמים רבות ממליצים לנשים עם משקל עודף הסובלות מבעיות בסדירות המחזור ובעיות פוריות לרדת במשקל. אפשרות נוספת, במקרה של PCOS שמזהים בו מצב של היפראינסולינמיה היא טיפול תרופתי בתרופה הנקראת גלוקופאג'/מטפורמין המשמשת בטיפול בחולי סוכרת. התרופה מקטינה את שחרור הגלוקוז מהכבד לדם וככל הנראה גם מאטה את הספיגה של סוכר במעי ומגבירה את ספיגתו ברקמות. עכשיו בואו תשאלו אותי שאלות וממה שכתבתי כאן וכן מהתשובות שלי לשאלות שלכן נוכל לעשות מאמר

מעין26

New member
אני חושבת שגלוקופאז' או איך שקוראים

לזה. אני מכירה חברה שנתנו לה את זה ו3 פעמים נקלטה כך שיש סיכוי גבוה שזה מצליח. מה עוד הטיפול הזה עדיף על זריקות יומיות מפוצצות הורמונים. מספיק אני מרגישה שחזרתי לגיל ההתבגרות עם הפצעים על הפנים וההקילוגרמים שמתווספים אני צריכה עוד? אני מעדיפה את זה בכדור שהמינון נמוך יותר וחצמיזה זה טיפול דיי חדש אבל הבנתי שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים.

מעין26

New member
מעולם עגבניה ומלפפון לא היו טעימים

לי כמו עכשיו ושלא נדבר על הקפה, אח אח איזה קפה, מריחות את הריח עד עליכן? אז זהו הבדיקה מאחורי ולורידים שלי יש שבוע מנוחה עכשיו.

למעלה