בדיקת הורמונים

צפנת0

New member
בדיקת הורמונים

שלום לכן,,אני רוצה לעבור בדיקת הורמונים עקב נשירת שיער,,יש לי אנדו' בדרגה 4, מתי הכי טוב לעשות את הבדיקה , האם ביום השלישי או רביעי או חמישי של המחזור? {FSH,LH,DHEA,PROGESTRONE',ESTROGEN,DHT ועוד}, האם יש בדיקות שבטוח יצאו גבוהות מהרגיל בגלל שיש לי אנדומטריוזיס? תודה לכן {זק יום ניפלא}

limorki

New member
הי צפנת

פרופיל הורמונלי נעשה בימים 3-5 למחזור, למירב ידיעתי אין חשיבות באיזה יום בדיוק. יכול להיות אנדו' עם פרופיל הורמונלי תקין לחלוטין, הבדיקה היחידה שלפעמים יוצאת גבוה בגלל האנדו' היא CA-125, שלא כלולה בפרופיל הורמונלי, אלא צריך לבקש אותה במיוחד. נשירת שיער יכולה להיות קשורה להרבה דברים, ולא בטוח שבבדיקה של הורמונים תמצאי לה את התשובה. האם באמת יש לך נשירת שיער? אני זוכרת שהתלוננתי על נשירה למדקרת הסינית שלי, והיא אמרה לי שאם אין לי גושים רציניים של שיער שנשארים לי ביד, זה לא נחשב לנשירה. באופן נורמלי, אמורות לנשור מהראש כ-100 שיערות ביום, ואם לא חופפים ומסרקים כל יום, אז השיערות לא תמיד נושרות ואז הן "מצטברות" ונראה בסירוק שנשארות הרבה על המברשת. אם אכן יש נשירה חריגה, סימן שיש חוסר איזון כלשהו וצריך לראות שאת אוכלת כמו שצריך ומקבלת את כל הויטמינים שאת צריכה.

צפנת0

New member
תודה

תודה על המידע, זה מאוד עזר לי. אני יודעת על 100 השערות, אך אני מדברת על שערות רבות באמבטיה עד כדי כך שזה גורם לסתימה, וכן ניסתי לחפוף כול מיספר ימים אך זה לא עזר,,,במהלך הקיץ בזמן שהותי במחנה ילדים יצא לי לשוחח עם מיספר רופאים מומחים כול אחד בתחומו וכול אחד מהם {כולל מומחה בהשתלת שיער} אמרו לי שהצעד הראשון הוא בדיקת הורמונים. לבנתיים אני מקבלת זריקות לקרקפת שזה עוזר פחות או יותר, אך עדיין השיער יבש ונושר ונישבר ודליל ומיתארך בקצב מאוד איטי. רופא אחד שמומחה לכליות אמר לי לבדוק הורמונים ובנוסף אמר שהוא מקווה שזה לא בגלל האינדו'. אז תודה רבה לך ויום ניפלא

זואילי

New member
הי צפנת

האנדו לא בהכרח משפיע על פרופיל הורמונלי. (אולי רק אם אינך בדיכוי ויש ציסטות אז האי2 יהיה גבוה, או אם יש בעיית רזרבה אז ה FSH יהיה גבוה או לחילופין נמוך אל מול אי2 גבוה). אין לי מושג אם דווקא פרופיל הורמונלי יכול להצביע על הסיבה לנשירה. כדאי בכל מקרה גם לבקש לבדוק בלוטת התריס. אולי יש עוד דברים לבדוק, לאו דווקא הורמונים אלא יותר בכיוון של חוסרים אחרים שגורמים לנשירה (ויטמינים ומינרלים ובטח עוד דברים שאין לי מושג). בכל מקרה, פרופיל הורמונלי מלא בד"כ עדיף לבדוק בתחילת המחזור, אז יום 2 או 3. כי לתחילת סייקל תקין יש השפעה על כל המחזור ובמיוחד עד לביוץ. ואלה הימים הראשונים בהם רואים אם יש איזה שיבוש הורמונלי.

צפנת0

New member
תודה זואילי

האמת היא שאני לא על שום סוג של דיכוי כבר 3 שנים בערך אחרי ניתוח שני. אף פעם לא הייתי על גלולות בגלל שאני מעשנת כבדה. עברתי בדיקת בלוטת התריס וספירת דם ועוד והכול היה תקין. אז הבנתי שלא צריך להיות שיבוש הורמונלי למרות שיש לי אנדו, אבל כן יש לי ציסטה בשחלה היחידה ובאחת מהכליות,,,אולי זה משבש? תאמיני לי אני עצמי מבולבלת,,אני יעשה את הבדיקות וניראה,,לפחות חלקם, כי זה מאוד יקר. בכול אופן תודה רבה

תבדקי את בלוטת התריס

TSH T3 T4 הפרעה בתפקוד הבלוטה גורמת לנשירת שיער איומה, מניסיון..

chocolata1

New member
גם אנמיה ומחסור בברזל הן סיבות לנשירת שיער

ואנדו ואנמיה הולכים ביחד וחוץ מזה שעכשיו זו תקופה של עונת מעבר ובעונות מעבר נשירת שיער יותר משמעותית

chocolata1

New member
קראתי מההודעות שלך שאת מעשנת

עישון ידוע כגורם לנשירת שיער

צפנת0

New member
תודה

T3 וT4 כבר בדקתי לפני הקיץ, והכול היה בסדר,,נידמה לי שגם בלוטת התריס בסדר. זה לא התחיל בעונת מעבר, אלא שמתי לב לכמות משמעותית בינואר, בחורף הקשה פה. ברזל אני אבדוק, הרופא רשם לי לעשות את הבדיקה הזו. בקשר לעישון, צודקת מאוד,,לא קל לי להפסיק במיוחד שאין ילדים ויש אנדו,,,אבל זה לא תירוץ, פשוט אני לא כל כך חזקה נפשית בכול אופן לא בתקופה הזו,,אבל ממש תודה לכולן על העצות והמידע. ולילה טוב לכולן

למעלה