בדיקת דם של חתול

yaelofer

New member
בדיקת דם של חתול

אני מעלה כאן בדיקת דם של חתול מבוגר של מכרה. יומיים לפני בדיקה זו התבצעה לחתול ספירת דם שבה ניצפו מדדי דלקת גבוהים מאד (WBC=44), אין ברשותי את תוצאות הספירה רק את המידע לגבי WBC ושהוטרינר אמר שהזיהום בשמיים על גבול הלוקמיה.
מבקשת חוו"ד לגבי התוצאות. תודה לעונים.

דרושים פרטים נוספים

מה הסימנים של החתול ? איך נראה משטח הדם ?
הערך של 44K לאוקוציטים אכן גבוה מאוד, אך צריך לדעת איזה סוג של תאים לבנים, ואיך הם נראים במשטח.
על פניו אני מעריך שיש כאן דווקא תהליך כרוני ולא אקוטי. יש עליה משמעותית של גלובולינים שמעידים על דלקת, אך לאור העובדה שהחתול נמצא ברמה גבוהה של גלובולינים זמן רב יש ירידה משמעותית ברמות האלבומין.
כפי שאת יודעת הפורום לא יכול להחליף בדיקה של רופא שרואה את החתול, דבר שאני מעריך כי נעשה (אחרת מאיפה הדם ?). אני הייתי מתקדם לבדיקת הוירוסים הידועים לשמצה - FIV ו FeLV.
אסף

yaelofer

New member
פרטים נוספים:

החתול מרזה לאורך זמן, אוכל בעיקר אוכל איכותי יבש (רויאל קנין ופרופלן), לעיתים גם AD. בכל זאת מרזה. כנראה משהו כרוני כיוון שבחודשים האחרונים (בערך שנה אחרונה) סובל די הרבה מנזלות.
אכן הוטרינר העלה אצלה את החשד ל-FIV ושות', נערכה בדיקת FIV במרפאה שהיתה שלילית (אך לדברי הוט' לא בטוח שזה באמת שלילי, במיוחד לאור הנזלות העיקשות - ורצוי להוציא בדיקת דם למעבדה חיצונית לבדוק FIV, או שיש משהו אחר כרוני ברקע שמחליש את החתול).
דבר נוסף שנאמר לה:
החלבונים מאד מאד נמוכים, החתול מאבד חלבונים בדרך כלשהיא ולא סופג אותם כמעט כלל, כשעל פי הוט' בד"כ זה נגרם מאחת הסיבות הבאות:
1. מזון דל בחלבון או אכילה מועטה (דבר שנשלל כיוון שלחתול יש תאבון בריא, וכמו כן אוכל אוכל איכותי)
2. בעיות במעיים (דבר שסביר שלא קורה אצלו מכיוון שבד"כ אינו משלשל, ושילשול זה דבר שהיו אמורים לצפות לו בבעיות מעיים)
3. בעיית כבד (דבר שנשלל כיוון שאין עדות לבעיית כבד בבדיקת הדם)
4. איבוד חלבונים דרך השתן (נקבו בשם של מחלת כליות שאינני זוכרת את שמה, לא כשל כליות בצורה שהיכרתי עד היום, שבמחלה זו יש איבוד חלבון דרך השתן, וצריך לבדוק זאת בבדיקת שתן - משהו עם אחוז החלבון בשתן).
עד כמה שזכור לי אלו הדברים שנאמרו, והשאלה היא האם ישנם דברים נוספים שראוי לחשוב עליהם ולבדוק אותם.
שאלה נוספת: בבדיקת הדם ה-BUN גבוה מאד, על מה זה מרמז? בד"כ זה קורה עד כמה שידוע לי בכשל כליות, אבל הקריאטנין היה תקין...

למעלה