בדיקת דם לא תקינה

דובדבן 1

New member
בדיקת דם לא תקינה

לפני 14 שנה הוציאו לי חצי בלוטת תריס בשל גידול "פוליקולר אדנומה" כדי שהגידול לא יצמח מחדש הסבירו לי שעליי לקחת 0.1 מ"ג אלטרוקסין מידי יום ולשמור שהערכים בבדיקות הדם יהיו מעל 1 14 שנה הייתי מאוזנת והנה בבדיקה האחרונה התוצאה הינה: TSH 0.23 FT4 19.70 FT3 4.90 הרופאה הסבירה לי שאין לה תורים עד סוף פברואר.... מה עושים עד אז? איזה נזק יכול להגרם? האם אני אמורה להיות יותר אקטיבית? האם הרזיה ללא דיאטה קשורה לתוצאה?! תודה מראש להתייחסות

אני רק יכולה להציע

שלום לך, בהנחה שבאמת מה שהיה לך הייתה אדנומה ולא קרצינומה ושכל השנים ה-TSH שלך היה בתחום הנומרה, עם רמה כזו, זה אומר שאת מקבלת מינון שהוא מעט גבוה לצרכים העכשויים שלך. לפי כך הייתי מורידה את המינון השבועי ב-50 מיקרוגרם ובודקת שוב כעבור חודש. אם ה-TSH עדיין נמוך מהנורמה, הייתי מורידה בעוד 50 מיקרוגרם. זה כבר יביא אותך לפברואר.

דובדבן 1

New member
תודה על התשובה- ועוד שאלה

הגידול היה פוליקולר אדנומה-אך בקליפה היו סימנים ראשוניים לממאירות... עכשיו יש לי ציסטה שחלתית (50X56X49) ובימים אלה שוקלים אם לעשות לי לפרסקופיה- האם יכול להיות קשר בין הציסטה לשינוי בבלוטת התריס? האם להכנס לניתוח כשבלוטת התריס לא מאוזנת יכול להיות בעייתי? שוב תודה מראש

למעלה