בדיקת ברה.

בדיקת ברה.

שלום לכם. שמחה על הפורום ועל המאגר האנושי שיש בו. בני נולד בשבוע 32 במשקל 2200 גר'. נכון, משקל יפה לכל הדעות, אולם בגלל קושי נשימתי והורדות דופק תכופות שהינו בטיפול נמרץ ובפגיה חודשיים. כעת הוא בן שלושה וחצי חודשים- גיל כרונולוגי. ועכשיו לשאלה שמטרידה אותי מאוד. בבדיקת ברה שעשינו מצאו שבאוזן אחת הוא לא שומע. אנו נצטרך לחזור על הבדיקה שוב בעוד חודשיים. מה אתם יודעים על הבדיקה הזו? עד כמה היא אמינה, והאם ידוע לכם על מקרים שהתוצאה השתפרה? תודה מראש.

מה הסיבה לירידה בשמיעה?

האם בבדיקה מצאו נוזלים באוזן? הברה היא בדיקה אמינה, שבודקת מוליכות חשמלית של עצב השמיעה. צריך קודם לשלול המצאות נוזלים באוזן, כדי לדעת האם קיים פגם בעצב השמיעה. אם מדובר בנוזלים, יכול להיות שיפור, וגם קל יחסית לטפל בכך. בהצלחה.

26יפעת

New member
ברוכים הבאים

הגעתם למקום הנכון לכל השאלות!!! בדיקת ברה נחשבת אמינה מאוד אבל כמו שאמרה אמא של בת אל צריך לשלול נוזלים באוזן, גם אנחנו עשינו את הבדיקה אבל אצלנו היא יצאה תקינה ודרך אגב ס'חטין על משקל הלידה...

עדכון.

היינו הערב אצל רופא א.א.ג הוא שלל המצאות נוזלים באוזן, אך הוציא מעט שומן מהאוזן. לטענתו שומן זה עלול להטות את תוצאות הבדיקה. הוא לא כל כך התרגש מתוצאות הברה, וטען הסיבה שחוזרים אצל פגים על הבדיקה מס' פעמים היא בגלל שהבדיקה לא תמיד "מצליחה". אני מתפללת שהכל יהיה בסדר. אשמח לשמוע תגובות נוספות אם יש.

../images/Emo65.gifבוקר טוב מרמלדה , לפי מה שאת

מתארת אחרי הביקור אצל רופא א.א.ג, אם זכרוני לא בוגד בי ( ולאחרונה הוא די בוגדני
) את מתארת את מה שאורן של איה עבר עם איה. גם הם הלכו לבדיקת הברה והרופא מצא שיש ירידה בשמיעה ובסוף הסתבר שהיה שומן באוזן ובסופו של דבר הכל הסתדר אורן...............מאשר או לא????? גלי כל שנבקש לו יהי...

הבדיקה לחלוטין לא אמינה!!!

ולמה... בדקו לנו את איה ומצאו שהיא כמעט ולא שומעת באוזן אחת. לאור "ההכרות" שלי עם איה ידעתי שזה שטויות והתחלטתי להתווכח עם האבחנה. הקיצר, אחרי 5 דקות של ויכוח היא אמרה "אה..לא ידעתי שיש לה דונג באושן, צריך להוציא". לא היה כדאי לבדוק אותה קודם? אז הוציאו הדונג ואחרי שחזרו על הבדיקה הכל היה בסדר חוץ מ"ליקוי קטן שמתחת לקול הנשמע ולא יפריע לה לכלום". אמת? אגו? לא יודע, אני רק יודע שדונג ונוזלים באוזן יכולים לשבש את הבדיקה. אבל האחריות קודם כל עליך. האם את בטוחה שהיא שומעת טוב? אני בטוח שניסית כל מני דברים ואת רואה איך היא מגיבה. את יודעת בכנות יותר טוב מהמכונות. מה את חושבת?

למעלה