בדיקת בית

mashtk

New member
בדיקת בית

האם הדברים כמו רטיבות וסדקים בבית באמת גורמים לאסון קרוב? או שאפשר לחיות עם זה כמה שים בלי להרגיש? קיבלתי הצעה מאלגן הנדסה - בדיקת בדק בית. מה אתם אומרים על זה?

בינא

Member
האם אתה מפרסם שלהם בתשלום...?

עד כדי כך הם נואשים ואין לה עבודה...לחברה הזאת...? "אסון קרוב" זה מה שיקרה עם היחסים עם הדרוזים למשל...אם ימשיכו להתעלם מדרישותיהם הצודקות... סדקים בבית יכולים לגרום ל-"אסון קרוב" אם הם קונסטרוקטיביים וכל הזמן מתרחבים... רטיבות היא משהו שאין בעיה לחיות איתו...למעשה, רטיבות נותנת חיים... ...בקירות, הרטיבות מחזקת את חומרי המליטה וגם את הפטריות הגדלות שם, שמפרקות את חומרי המליטה...הפטריות בדרך-כלל מנצחות. העניין עם רטיבות הוא שככל שאתה ימאי / רב חובל / מלח / חובב מים יותר גדול, כך הרטיבות מפריעה לך פחות... אבל היות והמבנה איננו אחד מאלה, רצוי לתקן בעיות רטיבות ורצוי גם לתקן סדקים... אבל בשביל למצוא רטיבות וסדקים לא צריך להיות מומחה ובטח שלא לשלם לחברה שמתמחה בכתיבת חוברת שלמה וגובה על-כך אלפי שקלים...

mashtk

New member
לא יודע מה יש לך עם דרוזים..

אכן כדי למצוא דברים האלו לא. אבל אני בטוח שיש עוד הרבה דברים אחרים שאני לא מכיר בכלל. וחברה שעושים בדיקה דווקא מכירים. אני מנסה להבין מעבר לזה אם יש בעיות שהם מוצאים. ואם הדברים האלו קריטים. אני מבין שאתה מאד מפסוט מהחוש הומור שלך, אישית אני לא חושב שבצדק. תהיה בריא. יש מישהו שיכול להרחיב על הנושא חוץ מלספר לי שתויות על המלחים?

בינא

Member
שטויות כותבים עם ט' ולא עם ת' ובדיקות עם חברה

שמתמחה בביקורות בניה, עושים רק אם צריך להגיע לבית משפט כי בתכלס הם לא ממש פתרים בעיות. החברות האלה מתמחרות את הביקורות שלהן לפי כמות הממצאים הבעייתית שהם מוצאים או ממציאים, במוידה ולא מצאו מספיק... התוצאה היא בדרך-כלל חוברת שבה נרשם מה מצאו, גם אם זה לא קיים בכלל וגם אם זה כללי כמו "הטיח גלי" ובסוף כל סעיף נרשם מחיר תלוש מהמציאות של התיקון, אשר אינו מבוסס על שום דבר והסך הכל "כאילו" מצדיק את הסכום שהם לוקחים עבור ביקורת כזאת. מצד שני, יש בודקים עצמאיים בשוק, אשר באמת בודקים את המבנה ומוציאים דו"ח ממצאים והמלצות לתיקונים, אשר הקבלנים מוכנים לקבל כי דו"ח כזה אינו מדבר על כסף אלא על בעיות וכיצד לתקנם ואת ההנחיות לתיקונים הם מקבלים בברכה, על-פי רוב. מניסיוני הרחב בנושאים אלה, רוב הרטיבויות מגיעות מהמילוי ברצפה ונובעות מנזילה מצנרת דלוחים בחיבורים לקופסאות או למוצא האמבטיה (מתחת לאמבטיה) או משטיפת יתר בהצפה, מה שגורם לכמויות גדולות של מים להיקוות בצמוד לקירות והרטיבות עולה אל מעל לפנלים וכמובן מוצא את דרכה אל מאחורי ארון המטבח ויוצרת ריח עז של עובש וטחב בתוך הארון שמתחת לכיור. יש גם רטיבויות שהן תוצאה של סדיקה מתחתית החלונות (בעיקר הזזה לכיס) ומי הגשמים והנקיונות לחגים מוצאים דרכם במורד הסדק הזה. סדיקה בגגות שטוחים מחייבת הזמנת המהנדס שתכנן את המבנה לתת חוות-דעת ואין זה מספיק לקבל בדיקת חברת בדיקות. ככלל, מצאתי לאורך השנים, כי חברות הבדיקות שולחות אנשים ברמה נמוכה שממלאים ניירת, מספרים סיפורים ורק גורמים לקבלנים למצוא מישהו שיתן חוות דעת נגדית כד לסתור את חוות הדעת שקיבלו מהלקוח. ממצאים מחוות-דעת של חברות בדיקות התגלו בחלקן כלא נכונות או כשיכות בכלל לבתים אחרים או לא שייכות בכלל לסוג המבנה עליו ניתנה חוות הדעת, אלא פשוט העתיקו חלקי חוות דעת אחרים כדי להראות "כאילו" חוות הדעת ארוכה ורצינית ולכן מצדיקה את דרישתם לאלפי שקלים תשלום. ככל שהבחרות האלה מפרסמות יותר, זו סיבה להתרחק מהן...כי אם הבדיקות טובות וחוות הדעת אמינות, שמם יצא מפה לאוזן והפרסום יהפוך למיותר.

../images/Emo127.gif גם אני חושב שלרוב חברות הבדיקה יש

ספריית סעיפים סטנדרטית שהבודק המצוי למד אותן והוא מנסה להתאים את הרשימה למציאות בשטח. באם אכן הבעיות חמורות, עדיף להשתמש במומחה בודד ומנוסה שמגיע אישית לשטח, ובדרך כלל בתי המשפט מתייחסים "יותר בכבוד" לחוות דעתו. לתשומת לבך, בדרך כלל מומחה שהוא אכן מקצוען יהייה יקר יותר מרוב חברות הבדק, והוא לא יעבוד בשיטת אחוזים מפסיקת בית המשפט.

למעלה