בדיקת ארגומטריה

בדיקת ארגומטריה

לאחר התלבטות ארוכה החלטתי לשתף את הפורום הנכבד במה שקרה לי.בנוסף לרכיבות הארוכות שאני רוכב אני התחרתי השנה בתריאטלון. במסגרת הבדיקה השנתית התגלתה אצלי בעיה שחייבה לבצע צינתור. בצינתור התגלתה סתימה של 95% בעורק הראשי שטופלה בעזרת בלון והכנסת סטנד משחרר תרופה.במהלך הצינתור בישר לי הרופא שברגע זה הוא הציל את חיי. לא הייתי נדרש לנושא סתם כך.חבר טוב שלי שהיה מודע לענין שלי התקשר הבוקר לבשר לי כי חבר טוב שלו אתמול התמוטט ומת במהלך רכיבת אופני שטח באיזור נתב"ג. המסר בכל העניין הוא פשוט. אנחנו אלו שעוסקים בספורט לפעמים לא משייכים כאבים מסוימים ללב ובטוחים שאנחנו מחוסנים כי אנחנו עוסקים בספורט. אני ממליץ למבוגרים קצת יותר שביננו לא לוותר על הבדיקות גם אם אנחנו רוכבים להנאתנו ולא חייבים בבדיקת רופא ספורט דידי

natibergman

New member
גם לצעירים שבינינו מומלץ

גם מי שלא מתחרה באופן רשמי וחייב - בדיקה ארגומטרית יכולה להצביע על בעיות בתפקוד לב-ריאה. בדיקה חינם עד 120 שקל (וקבלת חלק חזרה תלוי בקופ"ח) וחצי שעה מאמץ קצר אפשר לרכוב לאחר מכן בראש שקט במשך שנה שלמה. ולך דידי החלמה מהירה ועוד הרבה רכיבות ובריאות.

natibergman

New member
מהאתר של האיגוד

אמנם 2005 אבל אם לא עודכן אז נשאר רלבנטי.

natibergman

New member
אני ממליץ על בית חולים בני ציון

בחיפה. יש שם רופאים רציניים ביותר ומועדון מכבי חיפה בענפי הכדורגל וסל נבדקים שם בקביעות. הבדיקה עולה 120 שקל וחצי אני מקבל חזרה מקופ"ח מכבי. בעבר הייתי עושה בבית חולים רמב"ם. עושה את זה שם טכנאי ואחרי זה צריך לחפש את הקרדיולוג מסתובב במחלקה כדי להחתים אותו על הטפסים...לדעתי לא רציני...

dekelb

New member
Don't fool yourself!

בדיקה ארגומטרית כבודה במקומה מונח, אבל מכאן ועד "לישון בשקט שנה שלמה" המרחק גדול. אני מכיר אישית מספר מקרים בהם אנשים עברו בדיקה ארגומטרית, שבה אושר להם שהם בריאים, אבל תוך מספר חודשים עברו התקף לב גדול. כדאי ןצריך לעשות בדיקה אחת לשנה אבל לקחת את תוצאותיה בערבון מוגבל.

aabramovich

New member
ע"ע חנוך מרמרי, שבספרו מספר

על המספרים המופלאים שהגיע אליהם, ורק הצרבת שהיה מקבל גילתה לרופא הטוב שהאיש צריך בדיקה טובה יותר ללב... פסי הרכבת שנותרו על החזה שלו מספרים את הניתוח שהוא עבר... לא שאני מזלזל בחשיבותה של בדיקה כזו... אבל אין ביטוח בחיים. אפילו טנצר בן-עמי לא יכול לבטח הכל
עזריאל

natibergman

New member
נכנסים פה גורמים רבים

אופי האדם, מתח שהוא נמצא בו, גנטיקה ותורשה, אורח חיים, תזונה (אשה/גבר בחיים
), עישון, אזור מגורים ועוד. ארגומטריה נותנת לך תמונת מצב לא רעה נכון לאותו הרגע. אם היה חינם וזמין לגמרי הייתי עושה פעם בחודש כדי לראות את כושרי...

Infin1ty

New member
ארגומטריה לא נועדה בשביל לבדוק כושר

ואגב, דוגמא לכך שארגומטריה לאו דווקא משקפת המון דברים זה כמה מקרי מוות שהיו בחדרי ספינינג ברחבי הארץ, היה איזה גבר אחד שלמרות שהיה לו בדיקת ארגומטרית תקינה והכל היה תקין, הוא פשוט נפטר על אופני הספינינג.

natibergman

New member
../images/Emo107.gifאינפי אתה טועה

אם אתה עושה ארגומטריה לעיתים תכופות על מכשיר זהה אפשר להשוות את הפלטים שלך - אם למשל הגעת לדופק מטרה הרבה לפני הפעם הקודמת ירדת בכושר ולהיפך. זו אינדיקציה מצויינת בעיקר אם אתה עושה את זה בריצה ולא על האופנים שלך. לגבי המקרה שציינת אני מכיר את אותו אדם אישית - בדיקה שנעשית עבור חדרי כושר היא לרוב חרטא אחת גדולה ולא ארגומטרית וגם אם כן היא נעשית כדי לצאת כדי חובה. מעורב פה עניין כלכלי וכסף גדול. תביא אישור מרופא ויאלא אודרוב. עצוב.

Infin1ty

New member
נתי תקרא שוב את מה שכתבתי...

אמרתי שלאותו אדם אכן הייתה בדיקה ארגומטרית תקפה ממכון ספורט (איני יודע אם אנחנו מדברים על אותו בן אדם), אני גם מכיר את המדריכה שהבן אדם התמוטט לה בשיעור. אני מסכים איתך שבדיקה של רופא משפחה זה צחוק, אך זה לא המקרה, מדובר על בדיקה ארגומטרית לכל דבר. ולגבי עניין הדופק, זה לא כל כך נכון לבדיקת כושר, דופק יכול להיות מושפע ממיליון ואחד דברים(אם כבר אז ללכת על מד וואטים מדויק), ארגומטריה זה הדבר האחרון לבדוק בו כושר, זאת גם לא מטרת הבדיקה. יותר נכון ללכת לכיוון בדיקת סח"ח וצח"מ על מנת לבדוק התקדמות בכושר או לעשות טסט על מסלול ידוע(וגם זה בספק כי יש שינוי ברוחות וכו'...)

יעקב 471

New member
רגע רגע רגע אחד

הנושא הזה הוא מוכב למדי. לדוגמא, אם לפלוני יש הבדלים במספר הפעימות לדקה במאמץ זהה , בין 2 בדיקות זה עדיין לא אומר כלום. מספיק שלא רוכבים כמה שבועות ואז חוזרים לרכוב וכבר יש שינויים.או למשל אחרי שפעת לדוגמא מגיעים לדופק הרבה יותר גבוה באותו המאמץ כמו לפני המחלה. מה שאני הבנתי משיחות עם רופא קרדיולוג זה שהבדיקה נותנת כמה פרמטרים שבעזרתם אפשר לדעת אם יש או אין מקום להמשך הבירור. למשל בכמה עולה לחץ הדם בזמן מאמץ ומה עולה יותר הסיסטולי או הדיאסטולי.אח"כ הרופא מסתכל על תרשים ה א.ק.ג ורואה אם יש למשל ירידה לא מוסברת בתפוקת הלב בזמן מאמץ. לפעמים יש מקרים שמתחילות הפרעות קצב בזמן מאמץ מוגבר ואז מבחינים בין הפרעות ממקור חדרי או פרוזדורי . יש עוד הרבה פרמטרים (אני אוהב את המילה הזאת פרמטרים ) אבל אני לא עד כדי כך מבין על מנת להרצות ממש על הנושא הזה. ולבסוף הרופא שבזמנו שוחחתי אתו הסביר לי שבאמת עלול להיות מצב שמישהו עבר בדיקה ארגומטרית ללא כל ממצא ןלאחר זמן מת מדום לב , יעני צנח ומת. אין ספק שלא מזיק לעשות בדיקת ארגומטריה מפעם לפעם אבל אם אני למשל אתחיל לעשות את כל הבדיקות שצריך לעשות על מנת לברר שהכל בסדר אז במקום לעשות את מה שאני אוהב אצטרך לבלות הרבה בקופ"ח , ואני מה לעשות לא אוהב לבוא לשם.

urielson

New member
בדיקת אגרומטריה היא פרמטר חשוב

אבל לא פרמטר יחידי, יש לדעת שלרוב, הנבדקים בקופות החולים נשלחים לשם בשביל לדעת בגדול מה מצב הלב חלקם חולים או מבוגרים ורובם לא ספורטאים ולבודקים (אחיות לרוב) אין שום מושג מה המאמץ שאנחנו כרוכבי אופניים עושים (או כרצים טריאטלטים שחיינים וכו) ולכן המבדק מסתיים כשמגיעים לדופק מסויים ולאו דווקא לדופק מכסימילי. מה שאני רוצה לומר שלרוב (מנסיון) אין לסמוך על הבדיקה הרגילה של קופות החולים ורצוי לגשת למכון שמתמחה בספורטאים כמכון וינגייט ודומיו שם ניתן לבדוק במאמץ תוך כדי רכיבה והבדיקה תעצר באמת בנקודה הנכונה ולא כשלבודק נמאס וכו' נכון גם זו לא ערובה לשנה שקטה ולכן לחוששים מומלץ לעבור גם בדיקת "אקו לב" וחסימה בעורקים קורונריים יכולה להופיע גם מקריש דם בפתאומיות כמובן שיש קבוצת סיכון: גברים, מעל גיל 40, מעשנים, שמנים, תורשה, סכרתיים, בעלי לחץ דם גבוהה, ולא לא צריך את כל הרשימה ביחד מספיק אחד מתוך הרשימה נשים יכולות לדאוג פחות לא שנשים בעלות לחץ דם גבוה שמעשנות לא יכולות לקבל ארוע לבבי אבל לאישה צריך שקודם לא יהיה לה מחזור חודשי יותר

ItsikH

Member
גם וינגייט לא ממש משכנע אותי הייתי שם לפני שנתיים וסרבו לתת לי אישור בטענה שדופק המנוחה שלי נמוך מדי (היה אז פחות מ-40). כמה שהסברתי שהוא ירד כתוצאה מרכיבה אינטנסיבית - הרי אתה לא רוכב מקצועי, נכון? אז לא נחשב. שלחו אותי לקרדיולוג. זה בדק, הסתכל, השווה והודיע לי שאני מבזבז את הזמן שלו, שלי, ושל החולים האמיתיים. רפואה (כמו ביטוח) מבוססת על סטטיסטיקה. אבל מי שמסרב להרים את הראש מהמספרים ולהסתכל על האדם שמולו יטעה. כלל ברפואת ספורט שדופק מקסימלי מושג בפעילות שמערבת כמה שיותר שרירים, ולכן ריצה עדיפה על אופניים. מה לעשות שאני רץ פעם בשנה (בארגומטריה) אבל רוכב כל יום? כך השגתי פעמיים דופק 174 על מסילה אבל 180 על אופניים בארגומטריה (185 בשדה). למעט ההסתייגות הזו, וינגייט עשו רושם מקצועי למדי. בדיקה רצינית יותר קיבלתי במאוחדת ספורט הידועה שבאיצטדיון ר"ג, ואני מניח שיש עוד מקומות כאלו.

למעלה