בדיקת אלרגיות

anath

New member
בדיקת אלרגיות

שלום לכולם, יש לי שאלה, אני לא זוכרת מי מכם הלך לאבחון לאלו מוצרים הוא רגיש. אחותי, בת 31, חולת צלייאק ולאחרונה התחילה לפתח אלרגיות מאוד קשות (הגיע פעמיים למיון בגלל חוסר באוויר). הרופא אבחן שהיא אלרגית לאספירין. היא כבר כמה חודשים ללא אספירין אך עדיין עם התופעות וכתוצאה מכך עם משאפים (המכילים סטרואידים ועוד). הקיצר, אנו מאוד רוצים לגלות לאילו מוצרים היא רגישה ומה גורם לאלרגיה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מקום אשר עושה בדיקות אלו, ומה המחירים וכמובן האם זה יעיל ... תודה רבה רבה, ענת

נטלי22

New member
הבת שלנו עברה בזמנו גם תבחיני עור

הרגילים אצל אלרגולוג של קופ"ח (שאת זה חייבים לעשות אחרי כשבועיים לפחות של הימנעות מתרופות אנטי היסטמיניות), וגם קיבלנו ממנו הפנייה לבדיקות דם מקיפות לאלרגיות, שאותן עשינו במעבדה הרגילה של מכבי, אבל בתשלום של כ-300 ש"ח. חשוב לקחת בחשבון, שגם תבחיני העור וגם בדיקות הדם אינם אמינים במאה אחוז, וכמובן שהם לא מכסים את כל האלרגנים האפשריים בעולם, אלא רק את העיקריים והנפוצים מתוכם (בתבחיני העור בודקים כ-15-20 אלרגנים, ובבדיקות הדם בודקים כמה עשרות אלרגנים).

שחל1

New member
נטלי תודה רבה אני אעבור את הבדיקות שציינת,

. בכלל לא ידעתי שיש בדיקות אלו. . מעניין מדוע הרופאה לא שלחה אותי לשום בדיקות נוספות .י ונתנה לי תרופה בשם קראון המכיל פנקראטין. שלא עזרו לי במאומה . אולי בזכות בדיקות אלו הישועה תגיע. כבר קשה לי מאוד . הצליאק ממש פוגע באיכות חיי . השלשולים והנפיחות מקשים וגורמים לדיכאון ,למרות שאני נזהרת . האם אתם מכירים רופא באזור חיפה המתמחה בצליאק במסגרת "מכבי"

הבעיה היא עם צליאק או עם אלרגיות?

אלה דברים שונים. לאלרגיות פונים לרופא אלרגולוג. בצליאק מטפל גסטרואנתרולוג. נשמע לי לפי מה שאת מתארת שאת צריכה רופא גסטרו, ואין לזה קשר לאלרגיות. שלשולים אינם תופעה של אלרגיה.

anath

New member
מכונים פרטיים לזיהוי גורמי האלרגיה?

האלרגיולוג של אחותי עשה לה בדיקת תבחין עור וכלל לא הציע את בדיקת הדם. אני אמסור לה זאת, תודה רבה! האם מישהו ניסה ללכת למכונים פרטיים שמאבחנים אלרגיות? אחותי שומרת על הצלייאק והתסמינים שלה הם תסמיני אלרגיה טיפוסיים (גירוד בעיניים, אף נוזל, שיעול וכו') תודה רבה, ענת

מה אם אלרגיה לקרדית אבק

הבית? לפי התאור שלך זה נשמע משהו כזה. או לגורם אחר שיש באוויר כגון פריחה של צמח מסוים.אפשר לבדוק את הנושא אצל אלרגולוג בקופת החולים כמו שכתבו לך. ישנם טיפולים שמקלים על התסמינים.

נטלי22

New member
שחל, התגובה המקורית שלי

לגבי תבחיני האלרגיה היתה לפותחת השרשור (ANAT). צליאק לא מאבחנים ע"י תבחיני אלרגיה ולא מטפלים בו בתרופות, אלא רק דרך שינוי תזונה. אני לא מכירה את התרופה שרשמת כאן, וחשוב לוודא שהתרופה עצמה גם היא אינה מכילה גלוטן וגם לבדוק את התפריט שלך כדי לוודא שאינך צורכת גלוטן בטעות. לצערי התופעות השליליות של הצליאק עלולות להימשך גם חודשים ארוכים לאחר שעוברים לתזונה נ"ג, וצריך להתאזר באורך רוח. חשוב בינתיים לעשות בדיקות דם תקופתיות - מדי חודשיים בערך - כדי לוודא שלפחות רמת הנוגדנים שלך בדם יורדת בהדרגה, ואם לא - סימן שאת נחשפת לגלוטן ממקור כלשהוא. תרגישי טוב!

נטלי22

New member
התופעות האלרגיות האלה שתיארת

הן לא אופייניות לצליאק אלא לאלרגיה למשהו אחר. את האלרגיה הזאת ניתן לבדוק בתבחיני עור ובבדיקות דם כפי שתיארתי (הבת שלנו היתה אצל אלרגולוג בהקשר לאלרגיות אחרות ולא לצליאק). אם מדובר על תופעות שקשורות לצליאק כמו שלשולים, או נוגדנים גבוהים בדם - בשביל זה צריך ללכת לגסטרואנטרולוג של הקופה.

למעלה