בדיקת אלכוהול

בדיקת אלכוהול

שלום לפורום, לא מצאתי מקום אחר לשאול. שאלה: שוטר עוצר נהג לבדיקת דם לגילוי אלכוהול. הנהג מסרב לעבור אותה, האם על פי החוק, העונש הוא כביכול כמו שמקבל נהג שנהג שתוי? תודה

SX Boy

New member
סמכויות השוטר...

שוטר רשאי לדרוש מנהג לעבור בדיקת מאפיינים (הליכה על קו ישר, נגיעה בקצה האף) או בדיקת נשיפון (השקית שאליה נושפים), במידה ונמצא שיש חשד שנהג נוהג בשכרות מותר לשוטר לבקש מהנהג להתלוות אליו לבדיקת נשיפה במכשיר "ינשוף" המודד כמות אלכוהול באוויר נשוף, או לבצע בדיקת דם המודדת את כמות האלכוהול בכמות דם מסויימת. במידה והנהג מסרב לבדיקת המאפיינים או לבדיקת הנשיפון (לא הינשוף) לשוטר יש סמכות עיכוב/מעצר על הנהג. לאחר מכן, אם הנהג מסרב לעבור את בדיקת הינשוף או בדיקת הדם, על פי החוק הראיה מחוזקת וזה נחשב שהנהג נוהג בשוכרה ואין צורך בעריכת בדיקת הדם או בדיקת הנשיפה, במידה וסירב הוא נמצא אשם, עונש הוא אותו עונש ואף יש שופטים שמחמירים יותר עם נהגים שמסרבים לבדיקות כאלו.

שירןן21

New member
לא מדוייק..

קודם כל בנשיפון (לא הינשוף!) הפסיקו להשתמש מהסיבה שעל פי חוק הוא לא מהווה ראיה לכך שיש אלכוהול בדם החשוד ואז הרבה תיקים היו נופלים.. אל תשאלו אותי למה אין ממש מושג.. ממה שהסבירו לנו זה שהפילטר משנה את הצבע לפעמים גם כשאין אלכוהול וגם כשיש כמות "חוקית" של אחוזי אלכוהול הפילטר משנה צבע... אז בשיטה הזו המשטרה לא משתמשת יותר. מיותר לציין שאחרי שהחשודים יצאו זכאים מהסיבות האלו אחר"כ הם תבעו את המשטרה על מעצר שווה וכו'.. לגבי הבדיקות של הליכה על קוים, לגעת באף וכו'.. לדעתי מאז שבמשטרה החליפו את המדים מחומים לכחולים כבר לא משתמשים בזה..
וכן.. היום על פי החוקים החדשים שנחקקו בשנה האחרונה שוטר יכול לבקש (לא לדרוש) מחשוד לגשת לבדיקת דם (על חשבון המשטרה כמובן בבתי חולים שהמשטרה קיבלה אישור לעבוד איתם) במידה והחשוד מסרב ש פה סמכות לעיכוב\מעצר על נהיגה בגילופין, מבחינת המשטרה הנהג שסירב להיבדק נסע כשהוא שיכור לחלוטין.. ואז ההמשך כבר ידוע.. הוא יעצר , ימתין לשימוע מקצין תנועה בבוקר.. הרישיון ילקח לו ל- 30 יום.. אחרי כמה חודשים הוא ישפט.. לרוב יצא בקנס ובלי שלילה.. ואם השופטים יחמירו איתו הוא יורשע ולא ינהג קרוב ל- 3 שנים. אממ זהו.. מקווה שעזרתי..

מה?..

המדים של המשטרה היו פעם חומים? טוב לדעת:) ותודה על התשובה המפורטת. אז בלי ינשוף ובלי כלום - ישר בדיקת דם, מותר לשוטר לבקש? ונראה לי שאת קצת טועה כי היום על נהיגה בשיכרות מקבלים שנתיים שלילה על המקום.

שירןן21

New member
כן המדים היו חומים.. ../images/Emo13.gif

כן ישר בדיקת דם או לחילופין יחכו לחפ"ק של מתנ"א שיבוא עם הינשוף שזה מכשיר מיוחד שנושפים לתוכו והמחשב מוציא מלט של כמות אלכוהול כמות נפח מסויימת של אוויר שיצא לך מהגוף.. אבל.. בגלל שבכל מחוז יש חפ"ק אחד ועד שהם באים כבר יגיע המחר.. למשטרה יש סמכות לבקש מחשוד להיבדק בביה"ח הקרוב ולעשות בדיקת דם. במידה והחשוד מסכים לוקחים אותו לאחד מבתי החולים שהמשטרה מורשת לעבוד איתם עושים בדיקה ולפי התוצאה (חצי שעה) מחליטים אם לעצור או לשחרר.. בדר"כ לא יבקשו מבן אדם להיבדק בביה"ח רק מי שבאמת ניראה שיכור ולא קשה לדעת איתו ילכו עד הסוף לבדיקה. לגבי הישר שנתיים שלילה.. הלוואי וזה היה ככה.. קיצן משטרה רשאי לקחת ל - 30 יום בתקווה שעד אז יהיה משפט.. לגבי הענישה תלוי בשופטים.. לרוב הם סלחנים קנס כספי ושלילה לעוד 30 יום.. נהיגה מונעת, טסט ותאוריה מחדש.. לא חסר עונשים שהם נותנים.. לפני חודש ניתקלתי בשופטת שקנסה נהג ב- 1500 שקל, טסט חוזר ושלילה ל שנה שלמה.. זה כבר כיוון טוב לענישה.

Super Go

New member
שירן, אני חולק עלייך...

אני לא יודע באיזה מחוז את משרתת, אני משרת במחוז ת"א. בניידות תנועה יש נשיפונים, ומבצעים בדיקות אצבעות והליכה כי שני הדברים הללו מהווים את החשד והאינדיקציה לביצוע עיכוב נהג על חשד לנהיגה בשכרות. בשלב הראשון לא דורשים ממנו לבצע בדיקת דם אלא לבצע בדיקת נשיפה (ישנם אנשים שאומרים שהם פוחדים ממחטים, ועדיף קודם כל ללכת בדרך ה"נעימה" יותר). מבחינת הסמכויות והתהליך של השימוע וכו' שאמרת אכן צדקת בהכל. לא פעם אני נתקל בנהגם שיכורים, וגם ההוראות שמקבלים מהבחונים מחוזי הוא לבצע להם בדיקת מאפיינים וגם למלא את הטופס כי הוא מהווה את הבסיס להפעלת הסמכות.

ilancoll

New member
על פי תיקון בתקנות התעבורה

אדם המסרב לעבור בדיקה לגילוי סם\אלכהול יחשב כמי שנהג תחת השפעת סם\אלכוהל יעצר ויעומד לדין כמי שנהג תחת השפעת סמים או אלכהול

למעלה