בדיקת אבהות

מצב
הנושא נעול.
בדיקת אבהות

בדיקת אבהות
חברה של אחותי היא אשה לא נשואה וילדה ילד. עכשיו החבר טוען שהילד לא ממנו. (אל תשאלו יותר, כי אני ממש לא מעורה בפרטי המקרה, אני רק יודעת ששניהם רווקים ויש ילד שלטענת האשה הוא מהחבר) הם מעוניינים בבדיקת דנ"א. והיא רוצה לדעת מה הפרוצדורה? למי פונים? לי ידוע שיש איזושהי בעיה משפטית / הלכתית עם זה. האם יש מישהו שיכול לשפוך קצת יותר אור על הנושא? תודה מראש.

תשובה

בדיקת אבהות
חברה של אחותי היא אשה לא נשואה וילדה ילד. עכשיו החבר טוען שהילד לא ממנו. (אל תשאלו יותר, כי אני ממש לא מעורה בפרטי המקרה, אני רק יודעת ששניהם רווקים ויש ילד שלטענת האשה הוא מהחבר) הם מעוניינים בבדיקת דנ"א. והיא רוצה לדעת מה הפרוצדורה? למי פונים? לי ידוע שיש איזושהי בעיה משפטית / הלכתית עם זה. האם יש מישהו שיכול לשפוך קצת יותר אור על הנושא? תודה מראש.
תשובה
יש להגיש בקשה לביהמ"ש לאשר בדיקת רקמות. ביהמ"ש דורש תגובת משרד הרווחה. בדרך כלל האישור ניתן. מומלץ לעשות את הפעולה דרך עו"ד.

כדאי להבהיר לחבר

בדיקת אבהות
כדאי להבהיר לחבר
כי במידה ויוכח שהוא האב עלות הבדיקה (הלא זולה בכלל) תוטל עליו וכן הוצאות ההליך המשפטי. יתכן שזה יגרום לו למחשבה שניה. עו"ד מור אוזרקובסקי

מצב
הנושא נעול.
למעלה