בדיקות

בדיקות

משום מה אני לא מרוצה מאיכות בדיקות הדם שמוצעת על ידי המרפאה שלי (צה"ל) (גם הזמן שלוקח להם לבדוק את התוצאות , (אבל זה לא מהותי) וגם אני רוצה לודא את מהימנות הבדיקות. האם ניתן לבצע בדיקות TSH דרכם ? ואם כן מה העלות לבדיקה בודדת? אני יודע שישנם ערכי נורמה שונים לכל מעבדה,האם זה נובע מבדיקה שונה ? (והאם זה מהותי ) או עניין של החלטה של הקופה של הגדרת טווחי הנורמה? (ואיך זה מתיישב עם ההגיון שיהיו כלכך הרבה טווחים במדינה אחת קטנטונת כשלנו, יוחזרו הטווחים לשוויצרים )

שאלתי לגבי המעבדה באיכלוב

אני יודע שדרך רופא המשפחה זה חינם, שאלתי לגביי בדיקה במכון באיכלוב.

אין כל כך הרבה נומרות

שלום יתי, דווקא בדיקת ה-TSH די אחידה במעבדות השונות בארץ, רוב המעבדות הגדולות מבצעות אותה על אותו מכשיר ועם אותם ריאגנטים ולכן ברוב המקומות הטוחח הוא משהו כמו 0.3-5.0. לאחרונה בכל העולם ישנה נטיה להתיחס ל-2.5 כגבול העליון של הנורמה. ספציפית, אני לא יודעת איך מבוצעת הבדיקה בצבא, אבל אני נוטה להאמין שהיא די אמינה גם שם. אם אתה מתעקש לשלם עבורה (אני לא יודעת את העלות אבל היא לא יקרה כמה עשרות שקלים אני מניחה), אתה בהחלט יכול לבצע אותה באיכילוב. כחייל אין לך גישה לקופת חולים. את זאת אני אומרת לטובת רויטל. אם נורא מתחקש לך, אתה יכול להתיצב במכון שלנו בקר אחד, אתה לא צריך להיות בצום, ואתה יכול לומר שבאת לבדיקה הזו שתשלם עבורה ויעשו לך אותה. אני מציעה לך לבוא בבגדים אזרחיים כי גם זה לא לגמרי תקני. הכי טוב היה אם היית מצליח לגרום לצה"ל להפנות אותך למעקב אנדוקריני אצלנו. אנחנו מתקן צבאי גם כן, וכך תפתור את הבעיה האדמיניסטרטיבית/חוקית, ותוכל לקבל את הבדיקה במעבדה עם בקרת איכות טובה.

../images/Emo3.gifאתי את איתנו? עשיתי זאת שוב!

בין היפוכי האותיות השכיחים שלי ההיפוך הזה הוא כנראה הנפוץ ביותר. כמובן שהתכוונתי נורמות.

א ת י 10

New member
../images/Emo6.gif שמתי לב. לא להלחץ זה חינני

וכבר סיכמנו כאן כולנו שזאת לא דיסלקציה
קוראים לזה שיכול אותיות (ש' מנוקדת כמו ס'). אני עושה את זה הרבה פעמים בשעת דיבור, בגלל דיבור בקצב של מכונת ירייה ובגלל מחשבה מהירה....

א ת י 10

New member
אכן אמרתי, אבל..

קצת מתלבטת, ביודעי כמה עסוקה את. אבל כנראה שאתעשת ובכל זאת אכתוב, כי המצב באמת על הקאנטים כבר די הרבה זמן, וכאן בפורום אני לא ממש נתקלת בבעיות כמו שלי. בכל מקרה, אני תמיד קוראת כאן, גם אם לא כותבת, ואם מישהו יעצבן אותך - הוא, כרגיל, "יחטוף" ממני... חגשמייח.

עשרות שקלים זה תשובה נחמדה

כרגע אני לא נמצא במעקב צבאי אלא בבית חולים אחר (וגם זה דרש יכולת שכנוע לא קטנה שלי ) ואני מרוצה מרמת הטיפול שאני מקבל,ומרגיש שאני בידים אמונות. אם אני ארצה לקבל חוות דעה שנייה אני אקפוץ לביקור :) (אפשר לקבוע תור אליך ספציפית או שלא ניתן? (אני מקווה שזה לא כמו ש.ר.פ, והעובדה שאני חייל לא מפריעה?)

בהחלט ניתן

שלום יתי, אני לא יודעת אם זה לגמרי תקני, כי אנחנו בית חולים אוניברסיטאי והמתמחים חייבים ללמוד ולהחשף לכל מגוון המקרים, אבל בהחלט קובעים אלי תור ספציפית. כך שזה ניתן. אני לא יודעת אילו בעיות יש לחיילים בשר"פ. כפי שכתבתי לך, אני יודעת שיש בעיה עקרונית לחיילים והיא שהם חייבים לקבל טיפול רפואי דרך רשויות הצבא. אם אתה מרוצה מהמחלקה שבה אתה מטופל כרגע, לא הייתי מחפשת בעיות חדשות. נתראה כבר כשתחזור להיות אזרח.

במהרה בימינו אמן .

ואני לא דתי. בכל מקרה, לשאול דרך כאן אני אמשיך... (עוד מעט יש תוצאות של TRH ) ואני באמת מודה לך על תשומת הלב שלך :)

למעלה