בדיקות

softouch

New member
בדיקות

הרופאים של הילד שלכם\שלכם שולחים לבדיקות כל שהן ?
צריך לעשות בדיקות דם כל שהן כשלוקחים ריטלין? אם כן איזה?תפקודי כבד?
הנוירולוג שלי אמר שהוא לא רואה צורך כי בדצמבר הכל היה תקין (בת 24)
אין לישום בעיות\תופעות של סממני חוסר (במימדי הכימיה, וגם TSH, הורמונים הכל תקינים)

אלינקה

New member
אותנו הפסיכיאטרית שלחה

כי עברה שנה
בדקו תפקודי כבד TSH כימיה ספירת דם וכו

מומלץ לעשות בדיקת דם כללית ובדיקת א.ק.ג

בעיקר כדי שאפשר יהיה להיות בטוחים שאם יש תגובה היא אכן מהריטליו.
ריטלין לא נספג בכבד

softouch

New member
אוקיי.תודה

עשיתי אק"ג לפני כמה חודשים כי הייתה לי הפרעת קצב ודופק נמוך בבדיקת במדידה ידנית אצלהרופאה. אבל באק"ג (עשיתי בלי ריטלין) הרופאת משפחה ראתה שתקין למרות שהכל.

יש לך הפרעה בקצב הלב ?

אסור לקחת רטלין עם הפרעות בקצב הלב ממליצה לגשת דחוף לקרדיולוג

לקבל אישור או לא לרטלין , מומלץ גם אקו לב ואם יש לך הפרעה בקצב הלב את צריכה נוגדי בטא להגן על הלב מדום לב ( מאמא לבת עם הפרעות בקצב הלב )

softouch

New member
אין לי

הרופאה בטעות חשבה כשמדדה לי ידנית
אחכ שלחה אותי לאק"ג דחוף
ואז ראתה שתקין למרות שהכל
פשוט הדופק ולחץ דם אצלי נמוכים תמיד וכך תמיד היו

softouch

New member
לא.אין.

רק דופק ולחץ דם נמוך.
הרופאהשלי שלחה לאקג ויצא תקין...סתם דופק נמוך
אבל תמיד אצלי ככה

softouch

New member
פג תוקף?

אם יש לי מרשם תאריך עד 7.7
ואני לא יכולה ללכתביום חמישי\שישי לקנות את הריטלין, האם יתנו לי לקנות ביום ראשון 8.7 ?

zivadina

New member
במרשמי ריטלין מקפידים על קוצו של יוד

אם על המרשם כתוב פג תוקף 7/7 , לא בטוח שיהיה רוקח שיסכים לכבד אותו ב-8/7.
לדעתי, כדאי לך לבקש מייד מרשם אחר במקומו, או להגיע לבית מרקחת שבו מכירים אותך.

softouch

New member
אמרו לי שלא יתנו

ועבדתי יום חמישי כולו ושישי כולו.לא יכולתי ללכת....
יש לי מזל שנשאר לי כמה עוד מהחודש הקודם אז אני מקווה לשרוד את החודש כי יש מלא מבחנים ועבודות..
לא מבינה למה הקטנוניות הזאת. הרי אני לוקחת קבוע כל חודש. אז יוםאחד הבדל. ובמילא יוצא על שבת...ולבקש אחר במקומו מהרופא...אני חוששת שהרופא שלי יחשוב שאני לא אחראית\מפוזרת\שוב שוכחת דברים ועושה ברגע אחרון כמו תמיד (וזה נכון:( וזה כן חשוב לי! פשוט שכחתי מהתאריכים ולא הספקתי)

באמת שכבר נמאס לי מזה
אני כללל הזמן מגישה דברים ברגע אחרון, מאחרת לכל דבר ומחויבות, לא מארגנת את הזמן נכון ולא מתכננת בצורה שיוצאת נכון או שלא יוצא לפועל, מרגישה מעופפת וזה ממש ממש לא מתאים כבר לגילי ולזה שאני כבר שנה ג' בלימודים.....שוכחת מלא דברים ולא שמה לב, וקשה לי להרדם בלילות כי בא לי כל הזמן לעשות דברים ולזוז גם אם בראש

מה יחשוב הרופא?

האמת זה לא ממש משנה מה הוא יחשוב, ובלבד שיכתוב לך מרשם חדש
רגשות האשמה שלך מוכרים ומובנים אבל יש בהם סכנה שהם יגרמו לך להרים ידיים ולהתייאש מעצמך
כמו שהיית מצפה בילדותך מהמורים בבית הספר - לימדי לסלוח לעצמך מתוך הבנה שאת לא עושה זאת בכוונה
זה יאפשר לך לפעול לשיפור המצב: תכנני משימות עם שותפים, שימי לעצמך דד ליין מלאכותי שיחייב אותך כמו לקבוע בילוי מעניין עם חברה כיומיים לפני הגשת עבודה ואימרי לה שתצאי בתנאי שתסיימי את המטלה.
כשאת קובעת פגישה סמני תזכורת בטלפון לזמן היציאה מהבית במקום לזמן הפגישה ועוד...
יש הרבה חומר באיטנרנט על ניהול זמן ודחיינות ויש אפליקציות לטלפונים חכמים שאת יכולה להשתמש בהם
בחרי כל פעם משימה אחת קטנה וברורה לשיפור המצב והיזהרי מלקחת על עצמך ים של משימות שנועדו מראש לכישלון
אל תהססי לבקש עזרה מהסביבה הקרובה זה מכובד הרבה יותר מאשר להתנצל
אם כל אלו לא יועילו, אימון אישי מאד יעיל לקשיי התארגנות ודחיינות
בהצלחה
ציפי קוברינסקי

למעלה