בדיקות מציאות

llllllllll

New member
בדיקות מציאות

קניתי שעון דיגיטלי חדש ומעכשיו הוא כל הזמן עלי. עד עכשיו לא היה לי שעון. כמה זמן יקח עד שאני יתרגל אליו והוא יתחיל להופיע גם בחלומות שלי? נ.ב. בינתיים, כל 15 - 20 דקות, אני מסתכל בשעון 5 - 10 שניות, ובודק עם השניות עוברות לפי הסדר ובקצב הנכון. זה עובד תמיד, 110% ???? תודה.

Tiger 2

New member
זה מה שאומרים אבל...

תראי, לפי מה שכתוב באתר של אלון זה אמור להשתנות בצורה לא הגיונית בזמן חלום, אבל היה לי חלום אחד שהייתי בצ´אט של הפורום הזה (חלום צלול) ודיברתי שם עם מישהו, עכשיו כל הטקסט והכל אמור להתחרבש לגמרה בחלום לא? אבל בחלום שלי הכל היה קופי של המציאות ולא היה שום הבדל, אבל בכל זאת לא בדקתי אם השעון השתנה לא טוב... זה גם היה החלום הכי מציאותי שהיה לי עד עכשיו.

תמיד חלומות צלולים יותר מציאותיים

מאשר חלמות רגילים. בקשר לשעון... בעיקרון כן! זה אמור לעבוד אבל אני עדיין לא הסתכלתי על השעון בחלומות שלי וגם לא בצלולים כי לא היה לי צורך... אבל אם טייגר 2 אומר שהטקסט לא השתנה לו אז אולי גם השעה לא תזוז מצחיק... בכל מקרה אני חושב שכל 10 דקות זה ממש מוגזם... לעצור ולהסתכל כל 10 דקות מה השעה? אולי תמצאי עבודה בשעון הדובר של בזק... לא משנה... לדעתי את צריכה להסתכל כל חצי שעה אם לא שעה על השעון. בהצלחה...

BladeRaider

New member
שבוע עד עשרה ימים בערך

התת מודע לוקח רעיונות ואירועים לחלומות מטווח של שבוע - עשרה ימים.

Cheetah

New member
או שלא......

מעניין אותי מאיפה הבאת את ההערכה הזאת?

BladeRaider

New member
אתה אמרת לא למהר לפסול דברים...

כשהכנתי עבודה על חלומות קראתי את זה באחד הספרים היותר רציניים בספריה. למרבה הצער אני לא זוכר את שמו. בכל אופן אותו אדם שם לב שהוא נסע לארץ אחרת ובערך במשך שבוע עשרה ימים הוא עדיין חלם על הארץ שבה הוא חי קודם. הוא ערך ניסויים בזה וזה גבול המאגר שהתת מודע לוקח ממנו ארועים, מחשבות ופחדים כדי להכין את ה"סלט" של החלומות אני לא אומר שאי אפשר לחלום גם אחרי. זה ממוצעים. אני אומר שהוא לוקח את זה מתקופה של עד שבוע - עשרה ימים. לא רק מה שהיה בדיוק מלפני שבוע. מה שהיה אתמול שלשום לפני שלשום...... עד שבוע

Cheetah

New member
לא פסלתי שום דבר,

רק שהחוק שכתבת הוא לא מחייב, ואני גם לא בטוח שהוא מביע נטייה הסתברותית נכונה. (אני יודע שהוא לא מחייב מהניסיון שלי) וזה לא משהו שאפשר לחקור כמו שצריך, בטח שלא במחקר שלא מגיע לכ-30 נושאי מחקר לפחות, חוץ מזה אם בנאדם זכר שהיה לו חלום שקשור לאירוע שקרה שבוע קודם, לא אומר שהוא לא יחלום עוד/חלם כבר חלום שקשור לאירוע קודם(רק לא זכר לדוגמא), ויותר חשוב זה לא אומר שהוא לא יכל(!) לחלום על האירוע קודם/אחרי. וגם אם ידעת מה הבנאדם הזה יכל לחלום ומה הוא לא יכל לחלום אתה עדיין לא יודע כלום אל אנשים אחרים... אתה רואה את הבעיות עם המחקר הזה? אני לא ממהר לפסול, אני יכול לפסול לאאאאט... סתם סתם סתם אני לא אומר שזה לא נכון רק שאין לי סיבה מספיק טובה להניח שזה נכון.

BladeRaider

New member
שוב...

הוא חלם על הארץ הקומת במשך שבוע ואז התחיל לחלום על הארץ החדשה. ברור שזה לא מחייב, אלו הסתברויות אנו אחקור את הנושא ואמצא לך עוד חומר אם אתה מעוניין

Cheetah

New member
שוב... החויה שלו ....

ושל אולי אפילו עוד הרבה הרבה אנשים שהחוויות שלהם תומכות בזה לא אומרת כמעט כלום, אפילו מבחינה הסתברותית. יש כאן יותר מדי גורמים מאוד בעיתיים במחקר כזה. ואל תתאמץ למצוא לי חומר, בכלל המדע של חקר חלומות הוא בעייתי מאוד יש הרבה מאוד הנחות וקירובים, הרבה הרבה יותר מדיי לטעמי. ואני חושב שאתה יודע שאני ימצא מספיק כאלה בכל מחקר שתביא לי

Cheetah

New member
חוץ מזה

קודם אמרת "טווח של שבוע עד עשרה ימים" אתה שכחת את ה"עד" המודגש שלך למען הרשומות, היו לי חלומות שקשורים לזכרונות של דקות לפני שהלכתי לישון וגם יותר גרוע - מזכרונות בזמן השינה, ואפילו עוד יותר גרוע, מזכרונות שעוד לא היו לי :) וגם חלומות שקשורים לזכרונות רחוקים הרבה יותר מעשרה ימים. אז תנסה להבין מאיפה אני באה העמדה שלי כאן

BladeRaider

New member
אני ממש לא ברור ../images/Emo10.gif

התכוונתי טווח של עד שבוע או עד שערה ימים. לערך. יענו הוא לוקח ארועים ודברים שקרו לפני שבוע ועד תחילת החלום (או ליתר דיוק עד הרגע שבו הוא "מרנדר" לך אתה הקטע הספציפי הזה בחלום)

BladeRaider

New member
לא מדובר רק על זכרונות

נניח שכלב הבהיל אותך היום. לפני שבוע חשבת על חברה שלך ובלי קשר מגדלי התאומים נפלו. אתה יכול לחלום בכלל משהו אחר לגמריי שלא קשור לאף אחד מהארועים האלה אבל יהיה מושפע משהם (קשה להסביר היו לי כמה חלומות כאלה, אני לא זוכר כרגע). דיברתי שוב על הנחות וקירובים זה לא מדויק.

Cheetah

New member
לא התכוונתי רק לזיכרונות.

למרות שהעלת נקודה יפה איך בדיוק לקשר בצורה סבירה בין אירועים בחלום לבין האירועים שקרו במציאות. אולי תיהיה השפעה שלא תמצא? אולי אתה מפרש לא נכון את אירוע מסויים כמשפיע?... יופי עוד בעיות

למעלה