בדיקות מציאות

fcfighter

New member
בדיקות מציאות

בתקווה שכולם יודעים מה זה... הנה רשימה שמצאתי באינרנט לגבי מתי לבצע בדיקות מציאות: *יום ראשון בכל פעם שרואים בעל חיים בכל פעם שמסתכלים במראה בכל פעם מדליקים/מכבים את האור * יום שני בכל פעם שרושמים משהו בכל פעם שכואב בכל פעם ששומעים מישהו קורא לך * יום שלישי בכל פעם שרואים רמזור בכל פעם שצוחקים בכל פעם ששומעים מוזיקה * יום רביעי בכל פעם שאוכלים בכל פעם שרואים מכונית אדומה בכל פעם שמדליקים טלוויזיה/מחשב * יום חמישי בכל פעם שהטלפון מצלצל בכל פעם שבודקים את השעה בכל פעם שקוראים משהו * יום שישי בכל פעם שרואים את הכוכבים בכל פעם שמשתמשים בשירותים בכל פעם שפותחים את הדלת * יום שבת בכל פעם שרואים פרסומת בכל פעם שרצים בכל פעם שפותחים משהו

LucidGuess

New member
לא טוב, עדיף לבחור סימנים קבועים

השיטה שרשמת לא טובה לדעתי, אם הסימנים משתנים לך כל יום אז איך תיזכור לעשות אותם בחלום? לדעתי עדיף הרבה יותר ללכת על סימנים קבועים, ככה תיזכור תמיד לעשות בדיקות מציאות כשתיתקל בסימנים האלה. אני ממליץ לעשות בדיקת מציאות בכל פעם שעוברים מחדר לחדר, בכל פעם שקמים או מתיישבים, ובכל פעם ששותים משהו. כמעט בטוח שבזמן חלום תעשה את אחת מהפעולות האלו. וכמובן לעשות בדיקות מציאות בכל פעם שניתקלים באחד העוגנים ( סימני חלום ) שזיהית מהחלומות האחרונים שלך. Lucid

fcfighter

New member
נימוק

אתה תחלום על דברים שהתייחסת אליהם יותר במשך היום, וכמובן שאחרי חודש , אתה תיזכר לעשות בדיקת מציאות על כל מקרה שרשמתי. לי דווקא נראה שזה טוב

Real Dream

New member
זו בדיוק הבעיה, שאתה לא תיזכר

עם פעם אחת עשית בדיקת מציאות במצב מסוים, זה לא יגרום לכך שתעשה בדיקת מציאות באותו מצב בחלום. הרעיון בבדיקות מציאות זה להפוך אותן לשיגרה, כדי שהן יגיעו גם לחלום. אפילו אם עשית את זה במשך יום שלם, זה עדיין לא מספיק. אני לא אומרת שזה לא יעבוד, פשוט אין שום הבדל בין זה לבין בדיקת מציאות סתם כל רבע או חצי שעה.

LucidGuess

New member
לי זו נשמעת שיטה מאד לא יעילה

כדי שתיזכור לעשות בדיקות מציאות בחלום אתה צריך לעשות הרבה הרבה בדיקות מציאות לפחות כמה ימים טובים, אז נגיד שהיום אתה עושה בדיקות בכל פעם שאתה רואה רמזור ובכל פעם שאתה רואה מכונית אדומה, מה הסיכוי שתיזכור לעשות את זה בחלום של אותו הלילה? סיכוי אפסי כמעט. ומחר תעשה כבר בדיקות מציאות על משהו אחר לגמרי... ומה הסיכוי שתיזכור לעשות בדיקות מציאות כשתיתקל בזה בחלום שאותו הלילה? שוב סיכוי ששואף לאפס! ככה בכל יום אתה עושה בדיקות מציאות על משהו אחר ועד שאתה כבר מתרגל למשהו אחד אתה יום אחרי זה פתאום עובר כבר לדבר אחר... אז איך תיזכור לעשות את הבדיקות בזמן חלום אם ניתקלת בחלום ברמזור לדוגמה? הרי התאמנת על רמזור רק יום אחד! אז למה שתיזכור לעשות בדיקת מציאות ברמזור בחלום? שום סיבה - אתה לא תיזכור! לעומת זאת אם אתה מתאמן על אלמנטים קבועים אז גם כשתיתקל בהם בחלום אתה תיזכור לעשות בדיקה כי כבר התרגלת לעשות בדיקה כשאתה ניתקל באלמנטים האלו! התאמנת עליהם ימים ושבועות ולכן גם בחלום אתה תיזכור! השיטה שלך לא נראיית לי בכלל עם הגיון. Lucid

LucidGuess

New member
שיגרה זה רע! ../images/Emo3.gif ../images/Emo67.gif

אז זהו, שאם אתה מתאמן על משהו רק יום אחד... סיכוי ששואף לאפס שהוא יהפוך לשיגרה, בשביל זה צריך להתאמן הרבה יותר מיום אחד על משהו מסויים. נגיד שהיום אתה מתאמן בכל פעם שאתה רואה רמזור, מה הסיכוי שבאותו לילה תראה רמזור בחלום? ואם תראה רמזור, מה הסיכוי שתזכור לעשות בדיקת מציאות אם על רמזור התאמנת רק יום אחד? תחשוב הגיוני חביבי. חוץ מזה אם נֹעה אמרה אז אל תישבור לה את המילה. Lucid

fcfighter

New member
אחרי חודש זה יהפוך לשיגרה

פשוט אתה תיזכר בזה בכל פעם שיתקיים אחד הקמרים, אולי אתה צריך יותר זמן, אם אתה לא עילג או דיסלקט אז יש לך סיכוי...

Real Dream

New member
איך בדיוק?

יום אחד אתה עושה - שישה ימים לא. איך זה הופך לשיגרה? אולי רק אם תלך לישון ביום ראשון ובמקרה תחלום על אחד מהדברים שעושים בהם בדיקת מציאות ביום ראשון. וגם זה ייקח הרבה זמן עד שתזכור את זה בחלום. אז מה ההיגיון בשיטה הזאת? לא עדיף לעשות בדיקות מציאות באותם המקרים כל השבוע? יש לזה הרבה יותר סיכויים לפעול, טוב יותר ומהר יותר. למה סתם להקשות?

LucidGuess

New member
פשוט מאד

יש אנשים עילגים שאוהבים להקשות על עצמם את החיים. תני לו שיהנה
Lucid

fcfighter

New member
לא נכון

פשוט יש אנשים חכמים מאוד שמצליחים דברים שאנשים עילגים לא מעיזים לנסות... אם עד עכשיו לא הבנת (אני מדבר לנעה) זה בגלל שאת לא רוצה, אחרי חודש זה פשוט ייקרה, בכל מקרה שתתקלי את זיכרי לעשות בדיקת מציאות (אני רושם את זה בפעם השלישית), ואני לא מבין מה קשה פה ואיך אני מקשה על עצמי... נ.ב, אני מתחיל לחשוב שזה סתם פורום מזדיין תמיד יש אנשים שמתווכחים סתם, אולי זה בגלל שהם רוצים להתבלט? רוצים לצאת מומחים? אההה.... תקפצו לי! ולוסיד, סתמתי לך את הפה בקשר לאורי גלר, נכון??? ולפני חשבת שאתה כזה חכם גדול... כנראה שלא, אתה פשוט צר אופקים.

Real Dream

New member
אתה מתעקש לא להבין, מה?

די, אני עזבתי את הנושא. רוצה? תנסה. ותגיד מה יצא בסוף, וכמה זמן זה לקח.

LucidGuess

New member
אחד משניכם באמת סתום, וזו לא נׁעה

תקשיב אתה מתווכח סתם, הדברים שאמרת בשירשור הזה לדעתי הם פשוט שטויות אבל משום מה קשה לך להבין את זה, לגבי אורי גלר לא סתמת לי את הפה אלא פשוט נמאס לי להתווכח איתך ואמרתי לך שתאמין במה שבא לך כמו כל שאר התימהונים שמאמינים ב"כוחות" הניסתרים של אורי גלר המהולל, בשבילי עוד היה ונשאר רמאי או קוסם טוב שמוליך שולל אנשים כמוך. אתה מוזמן להישאר בפורום, אתה עוד תראה שזה אחד הפורומים הכי נחמדים בתפוז, תן לעניינים להרגע קצת ותראה שכולם כאן נחמדים ובטח לא מטומטמים. ברוך הבא, Lucid

Real Dream

New member
אתה שם לב מה אתה עושה?

אמרת שהויכוח הזה הוא סתם - הפסקתי אותו. לא קיללתי ולא כלום. אז מה אתה מתחיל לקלל? ואתה עוד אומר שאנחנו לא נחמדים. עכשיו תקשיב לי רגע. דבר ראשון - אם תעשה בדיקת מציאות בכל פעם שאתה רואה, נגיד, רמזור ביום ראשון, אתה תיכנס מזה לשיגרה של בדיקת מציאות כשאתה רואה רמזור ביום ראשון. כלומר, אם תחלום על רמזור בים שני, לא תעשה בדיקת מציאות. ואם בחלום לא תהיה מודע ליום, אז אתה גם לא תעשה בדיקת מציאות. לעומת זאת, אם תעשה בדיקת מציאות בכל פעם שאתה רואה רמזור כל השבוע, אז גם החלום תעשה בדיקת מציאות ברמזור, בלי שום קשר ליום או לכל דבר אחר. דבר שני - לבדיקת מציאות שעושים רק ביום מסוים יקח הרבה יותר זמן להפוך לשיגרה מאשר לבדיקת מציאות שעושים כל יום. יקח למוח שלך כמה שבועות לקלוט שאתה באמת עושה את זה כל שבוע, ולא סתם בתור משהו אקראי. וזה עלול לקחת הרבה יותר מחודש. לעומת זאת אם תעשה בדיקת מציאות כל יום, המוח יבין מהר מאוד שאתה עושה את זה תמיד, ובדיקת המציאות תהפוך לשיגרה אולי אפילו תוך פחות משבוע. אם ככה - אז בדיקות מציאות כמו שהצעת פחות יעילות ולוקחות יותר זמן. אז לא עדיף להישאר עם בדיקות המציאות הרגילות? ואני לא מנסה לעצבן אותך, ולא להתווכח סתם כי אני באמת לא אוהבת ויכוחים, ואני גם לא מנסה להיות מומחית כי אני יודעת שאני לא. אני רק מנסה להסביר לך למה השיטה הזאת פחות יעילה, לפחות איך שאני רואה אותה. ודבר אחרון - תנסה לקרוא שוב את הויכוח הזה. אני ניסיתי להסביר לך למה זה לא יעבוד. אתה רק פסקת - "זה יכנס לשיגרה וזהו". בלי נימוקים, בלי הסברים, בלי כלום. זה עלול לגרום לאנשים לחשוב שאתה לא רציני, וסתם מתווכח לשם הויכוח, או כי אתה לא מוכן להודות בטעות. אני רוצה להאמין שזה לא נכון, אז בבקשה, אם אתה רוצה לטעון כנגדי - תסביר ותפרט את עמדתך, ובלי לקלל, תודה. מצטערת על ההודעה הארוכה, מקווה שקראת הכל כי הכל חשוב - נׁעה.

fcfighter

New member
יודעת מה...

חמודה (אני מקווה), תעשי לי טובה, הפעם תקראי את מה שאני כותב בקפידה, המטרה של כל זה היא לעשות כמה שיותר בדיקות מציאות על כמה שיותר מקרים, כך שיהיו יותר סיכויים שתעשי בדיקות מציאות גם בחלום (מסכימה???), המטרה של הרשימה שהבאתי היא לתרגל כמה שיותר מקרים, אז מישהו חילק את זה לימים כדי לא להעמיס. את באמת עדיין לא הבנת ואני באמת רואה את זה לפי התגובה שלך, אז תסלחי לי אם אני עדיין מנסה להסביר, אם ביום ראשון את תעשי בדיקת מציאות כל פעם שאת רואה רמזור אז גם ביום השני אוטומטית כשתראי רמזור תעלה לך המחשבה לעשות בדיקת מציאות (בכל אופן זה מה שקורה לי וצריך לקרות לכל אחד) ובנוסף את תעשי בדיקות מציאות נוספות עבור המקרים של היום השני וככה בכל יום המקרים יתווספו עד שלאחר חודש את תעשי בדיקות מציאות עבור כל המקרים וכך את תעלי את הסיכויים שלך לחלום חלום צלול בהרבה. רואה, לא צריך לפסול מהר כ"כ

Real Dream

New member
בסדר, מוסכם.

אם היית אומר מההתחלה שהמטרה הסופית היא לעשות את כל בדיקות המציאות בכל יום, הייתי מבינה.

למעלה