בדיקות מציאות

danny1990

New member
בדיקות מציאות

היי חולמים יקרים , רוב חלומותי הצלולים התחילו בעקבות בדיקת אצבעות ובדיקת טקסט , לאחרונה שמתי לב שהמוח שלי התרגל לבדיקת טקסט והוא כבר מחזיר למקום טקסט בשלמותו , ולגבי אצבעות הוא גם התרגל והם תמיד חמישה , קרה לכם משהו כזה ? זה הגיוני ? יש לי תחושה שלבסוף כל בדיקה שלא תהיה המוח כבר ילמד אותה וישלה אותי כאילו אני במציאות , האם ישנה בדיקת מציאות שהיא אבסולוטית והמוח לא יכול ללמוד אותה ?

silverhawk

New member
סביר להניח שהבדיקה הפכה עבורך למכנית

זהו הדבר ממנו הכי צריך להיזהר בבדיקות המציאות. לכן, להבא, עליך להקפיד לבצע את הבדיקה כראוי ולא בצורה אוטומטית (כלומר, לפחות 3 הסטות מבט, כאשר בכל פעם אתה ממש מאמין ומצפה לראות טקסט אחר). סביר להניח שאם תעשה זאת לא תיתקל בבעיות. באשר לספירת האצבעות, באופן אישי אני פחות ממליץ על הבדיקה הזו, שכן קיים סיכוי לא רע שאתה תראה 5 אצבעות גם בחלום (שכן זהו המצב הטבעי). לבחירתך. בכל אופן, באופן אישי אני יכול להגיד לך שגם לאחר שנים ארוכות של שימוש בבדיקת הקריאה ובבדיקת השעון, הן עדיין עובדות עבורי מצוי.

Weed Me

New member
שאלות בנוגע לתגובתך.

כאשר אתה מדבר על להסיט את המבט מהטקסט ולהסתכל שוב כשאתה מצפה לראות טקסט אחר, אתה מתכוון גם לדמיין בראש מה יהיה הטקסט ? כלומר משנה אותו בראש או רק מאמין שהוא ישתנה? ולגבי השעון והבדיקת קריאה, כיצד אתה משלב בין שתיהן?

silverhawk

New member
אכן מומלץ לעשות זאת

וזו אף הדרך בה אני פועל. כך למשל, אם אני מביט בשעון ורואה שהשעה 11:00, אני אסיט את המבט, אדמיין בעיניי רוחי את המחוגים מצביעים על שעה אחרת ואז אביט פעם נוספת בשעון. כנ"ל ביחס למבחן הקריאה. לשאלתך השניה, מדובר פשוט על זמינות - אם אני רואה טקסט, אני אערוך את מבחן הקריאה. אם לאו, אביט בשעון.

למעלה