בדיקות לא תקינות

SdarotLand

New member
בדיקות לא תקינות

שלום אני צריך עזרה אני טבעוני חצי שנה ועשיתי בדיקת דם ראשונה לבדיקת ויטמנים אך הבדיקות יצאו לא טובות, מה עלי לעשות ? אני אוכל פירותכל יום אוכל סלט, קטניות בצבא, מגוון, אבל אולי לא מספיק אני צריך עזרה ממשהי\הו מקצועי\ת.
אשמח אם תעזרו לי, אני חייל וכבר לא נמצא בקופת החולים.
ההורים שלי די דואגים, האחות הלחיצה את אבי, והם נורא נגד הטבעונות.
אני פשוט רוצה לדעת מה לא בסדר אולי התפריט שלי לא טוב.
נ.ב אני נוטל פעמים בשבוע טבליה למציצה של b12 כי המליצו על זה ואני לא רוצה לקחת סיכון, אבל מעבר אני לא רוצה לחיות על ויטמינים.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd...._=1424017502_158726930493e55b09587de4caf3dd6b
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd...._=1425589187_0abc8dc44fd0c2d19ceb588f53d342b3

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net...=be4df57f1446817d109f17d15b179943&oe=54D9D133

הלוואי עלי כזו בדיקה

את לא אנמית, ההמוגלובין סבבה, הברזל טיפה נמוך אבל זהו. חוץ מזה, בדיוק בשביל זה קיים רופא המשפחה. לכי אליו ותתייעצי איתו על הבדיקות.

מישהו מבין את הבדיקה של B12?

התוצאה היא 337 וכתוב שזה מתחת לתקן, אבל בהערה מצוין שהטווח התקין הוא 170-712

תוכל להסביר מה יצא לא תקין?

אז אוכל לעזור לך.
בגדול אין סיבה לחיות על ויטמינים או משהו אם אין לך בעיות בריאות ייחודיות.
לכל דבר יש פתרון טבעוני.

Der Papierene

New member
התוצאות דווקא נראות טובות

לא ראיתי בהן משהו משמעותי לא תקין. ה-B12 קצת נמוך אז כדאי לך לקחת יותר מפעמיים בשבוע.

אני לא יודע מה התפריט שלך ואם יש לך בדיקות דם קודמות כדי להשוות אליהן, אבל בגדול הבדיקות דווקא נראות טוב, אלא אם יש שם משהו שלא שמתי לב אליו. מה אמרו לך שלא בסדר בהן?

[אני לא מומחה ויכול להיות שבכל מקרה כדאי לך להתייעץ עם תזונאי/ת, אם אתה לא בטוח שהתפריט שלך מספיק.]

ladybug6

New member
אני לא רופאה אבל אני לא רואה

מה לא בסדר בבדיקות האלה?
כל הויטמינים שנבדקו היו תקינים לגמרי, ההמוגלובין תקין, גם שאר ספירת הדם נראית בסדר גמור... מה בדיוק האחות אמרה שהלחיץ את אביך וממתי לאחיות יש סמכות להמליץ המלצות רפואיות או תזונתיות?
גש עם התוצאות לרופא ותראה מה הוא יגיד לך..

SdarotLand

New member
לגבי הרופא

אני אגש בכל מקרה תודה רבה לך באמת אני חושב שהאחות לא מבינה.

vegetalien

New member
שום בעיה.

חיה ושמח, חֲבִיבִי. גם אני הייתי נלחץ פעם מכל ערך שנוטה "למטה" או "למעלה" בתוך הסקאלה, או קצת מעבר.
הבדיקות שלך בסדר גמור, ערכי ספירת הדם נוטים להיות מאוד דינמיים.
בסה"כ רמות הברזל שלך מצוינות (ויעידו רמות ההמוגלובין והפריטין), ורמת ה- B12, אף שלא גבוהה במיוחד, תקינה. אפשר ליטול בשלושה ימים בשבוע במקום פעמיים, אולי. זה הכול.
&nbsp
מה שאני כן ממליץ, עם זאת, זה לא לפסול כל ויטמין אחר כתוסף באופן אוטומטי. קח לדוגמה את ויטמין D - לרוב האוכלוסיה יש חוסר בו. למה? כי המקור העיקרי לו הוא אור השמש.
וכיום מרבית האנשים ממעטים לצאת לשמש (בגלל עבודה, לימודים, מטעמי הגנה על העור וכיו"ב), ולכן נוצר חוסר. הדבר הגיע לכדי מצב שבו רופאים רבים ממליצים על נטילתו באופן אוטומטי.
אז הנה, אני נוטל לא רק B12, אלא גם ויטמין D (טבעוני. בניגוד ל- B12, רוב התוספים אינם טבעוניים). ולא צמחו לי קרניים.
האם זה אומר שאי-אפשר לחיות עם חוסר בוויטמין D? ברור שאפשר! רוב האוכלוסיה חיה עם חוסר. אבל זה לא מיטבי, וחבל.
אין צורך להיכנס לחרדה מתוספים. אילו האוכלוסיה הכללית הייתה מודעת לרמת התזונה הממוצעת שלה... היא הייתה צריכה לקנות בית מרקחת בשביל להגיע להמלצות התזונה של הרשויות (אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית... שלא לדבר על סיבים תזונתיים).

SdarotLand

New member
ויטמינים

תודה רבה לך באמת שאתה צודק ומזאת אומרת התוספים אינם טבעונים הם לא מכילים מזון מן החי נכון ?

SdarotLand

New member
לגבי ויטמנים

אני כרגע נוטל b12 של life כבר חצי שנה עם חומצה פולית, אתה יודע אם זה טבעוני, לא ידעתי שזה יכול להיות שלא טבעוני

mikedoron02

New member
אין בעיה למצוא ויטמינים טבעוניים

אני אישית קונה מאתר בחו"ל ואז באתר אני מחפש עם התחילית vegan

edna28

New member
אני גם לא הבנתי מה לא תקין..בכל מקרה אפשר להקפיד על

תזונה עשירה בויטמינים, ואם התכוונת לויטמינים כתוספי תזונה אז בהחלט אפשר למצוא טבעוניים,
אני עם מולטי ויטמין ירוק (יש בו אצות בין היתר) כי קצת קשה לי להקפיד על תזונה..
אבל בשורה התחתונה תזונה נכונה היא המפתח. והייתי חוזרת לרופא כדי להבין את התוצאות

למעלה