בדיקות כלליות

תיקתקית

New member
בדיקות כלליות

שלום, אני מעוניינת לעשות בדיקות מקיפות, כלליות. אני סובלת מסימנים של חוסר ויטמינים (נשירה חמורה, עייפות, כתמים בציפורניים) ובעיות נוספות, ואני רוצה לבצע בדיקות כדי לדעת את המקור. רופא המשפחה שלי מסרב להפנות אותי לבדיקות ויטמינים ומינרלים, אבל זה חשוב לי מאוד, כי התזונה שלי לקויה (מכל מיני סיבות). מה עלי לעשות? אילו בדיקות מקיפות אני כן יכולה לבצע ? ומאילו רופאים כדאי לבקש? (חשבתי: רופא עור, רופאת נשים). תודה

yoelnd

New member
בדיקה

היי תוכלי לעבור רופא משפחה או לפחות לבקש הסברים שיניחו את הדעת, תכלי לאיים בתביעה..... והאופציה מרופאים אחרים כגון: עור וכד', נראה מצויין. בהצלחה!

בדיקות ויטמינים

בעיקרון אני מסכימה עם יואל. רק חושבת שלא צריך להגזים. ביקשת הפניה לבדיקה. הרופא לא מסכים לתת. א. שאלי אותו מדוע איננו מסכים. קרוב לוודאי שהסיבה היא שזו בדיקה יקרה, ואז זו לא בעיה שלך כמטופלת אלא של הקופה. ב. כדאי להחליף רופא רק אם היחס שלו רע גם בדברים אחרים. ג. איום בתביעה הוא בדרך כלל ריק, משום שתביעה היא תהליך ארוך. לעומת זאת אפשר להתלונן על הרופא במחלקת פניות הציבור של קופת החולים. זה הרבה יותר מהיר ויעיל. ד. לבקש את ההפניה מרופא עור-- גם כן רעיון טוב. ה. אם את חושבת שיש לך בעיה תזונתית, אולי את יכולה בכלל לדלג על הרופאים, ולגשת ישר לדיאטנית (תזונאית). ייתכן שאפשר להתאים לך תזונה מאוזנת רק לפי הממצאים הקליניים (עור, שיער ציפורניים וכו') גם בלי בדיקות. בהצלחה!

תיקתקית

New member
הבדיקות שקיבלתי מרופא העור

להן הוא קרא "כל הבדיקות" מכילות חומצה פולית, B12, סידן וברזל. יש בדיקות שבודקות את שאר רמות הויטמינים ? לא ביקשתי ממנו בדיקת ויטמינים ומינרלים, רק פירטתי את הבעיה והוא החליט על הבדיקות שאני צריכה לעבור.

למעלה