בדיקות יתר או אחריות עירנית?

בדיקות יתר או אחריות עירנית? ../images/Emo101.gif

בתקופה האחרונה יונתן התחיל למעוד יותר מהרגיל (גם קודם הוא נפל הרבה, אבל עכשיו עוד יותר מתמיד), ומדי פעם כשהוא עייף וצופה בטלויזיה יש לו "טיקים" כאלה של מצמוץ. אני נלחצתי קצת, הלכתי לרופא הילדים שלנו, שהפנה אותנו לרופאת עיניים, נוירולוג ילדים, ועל הדרך - גם לכירורג ילדים כי הטבור שלו בולט. ליתר בטחון התקשרתי גם למרפאה להתפתחות הילד, שם אנחנו נמצאים במעקב, לקבוע פגישה עם הרופאה ההתפתחותית המצוינת שלנו. יצא שבתקופה קצרה יחסית היינו אצל המון רופאים (5!). סבא של יונתן רוטן שאני סתם מחפשת מה לא בסדר אצל הילד, ושאם מחפשים יותר מדי - בסוף מוצאים, שרופאים לא אוהבים לתת למישהו לצאת מהקליניקה שלהם בלי מרשם, ועוד ועוד הערות בסגנון. בינתיים
כל הבדיקות של יונתן תקינות, מלבד פזילה קלה מאוד בעין שמאל, שיכולה להסביר את הנפילות והמצמוצים. אנחנו נדרשים למעקב אצל רופאת העיניים בעוד ארבעה חודשים. ההערות של הסבא מערערות את הבטחון שלי, אז אני שואלת אתכם, מי שאני באמת סומכת על דעתם - אתם הייתן לוקחים לבירור מקיף בגלל דבר כזה? אני מגזימה?

shiroosh2005

New member
אני בעד אינטואיציה של אמא

ואם את מרגישה שיש מקום לבדיקה תעשי את זה.

מ י כ

New member
אם את כבר דואגת אז עדיף שתבדקי,לא?

מה זה יעזור סתם להתבשל עם השאלות...?את צריכה ללכת והרופאים צריכים להגיד שהכל בסדר..
כשאני חושבת כמה דברים יכולתי לפספס אם הייתי מקשיבה לכל הטיעונים האלה...

לבנה123

New member
הטיקים של המצמוץ פחות היו מטרידים אותי

אבל אני הייתי בהחלט גם בודקת את הנפילות. ושווה אולי לשקול אא"ג? (בגלל ענייני שיווי משקל?) ואני בעד האינטואיציה שלך גם. <לבנה לאחרונה מאוד בענין של אא"ג...>

אנחנו קצת בהפוגה עם עניני אא"ג

יונתן היה במעקב אצל כמה תותחי אא"ג בגלל שקדים ענקיים שגרמו לו להפסקת נשימה די רציניות בשינה, אבל בחודשים האחרונים, מאז שהוא גדל קצת (רק בגובה, לא במשקל), נראה שהפסקות הנשימה נעלמו. אני מחכה עם זה. בכל מקרה, יונתן נבדק כמה פעמים ולא נמצא שום דבר שעשוי לפגוע בשיווי המשקל שלו. תודה על העצה

אנחנו מתנהגים אותו דבר

בתקופה האחרונה: רופא ילדים, אא"ג, עיניים, אורולוג, בדיקת שמיעה, קלינאית תקשורת ובקנה רופא עור ומומחה אלרגיות. אמנם זה מתחלק בין 2 הבנים, נשמע הרבה - אבל לדעתי - הכל מוצדק. אני בעד לגלות ולטפל בזמן מאשר להתעלם ולבכות אח"כ.

Navva

New member
ראשית את האמא ואת קובעת

כפי שהצלחתי להכיר אותך בכמעט 5 שנות אימהות שלך, את מאוד בטחה במה שאת עושה וכיצד את נוהגת בילדייך. אני יודעת שאת יודעת להקשיב לרופאים, אבל גם להסיק את המסקנות שלך. גם אני היתי בודקת טוב טוב את השילוב של מצמוצים ונפילות (חולשה אישית שלי לנירולוגיה). וכאשר ברור הוא מקיף אז הוא מקיף. לפעמים צריך לשלול. כתבה נאוה >שבילתה בשבת במיון של דנה עם הבן שלה, אבל לא בטוחה בתשובות שקבלה שם. ויש לה ספקות שאולי היא מזניחה<

אני לא חושבת שאת מגזימה

זה לא שאת רצה לרופאים על כל פיפס. פשוט בזמן האחרון הצטברו יותר מידי דברים שהדאיגו אותך, ולכן את מנסה לברר אותם. כשתעבור התקופה הזאת אתם בטח תחזרו לשגרה ולא תרוצו יותר מרופא לרופא. מקווה שהכל יתברר כתקין.

ligo

New member
אמממ...

כשאני קוראת את ההודעה שלך אני מרגישה אולי קצת אמא מזניחה...ולמה- מאי גם נוטה ליפול הרבה וגם להיתקע בדברים (משהו אחד היא ירשה ממני...)-אבל לא עלה על דעתי לבדוק לה משהו שיכול לגרום לבעיות בשיווי המשקל. היא פשוט קלמזי וזהו. לגבי הטיקים- שווה בהחלט לבדוק, ואם הרופאים שוללים משהו פיסי אז יכולות להיות סיבות אחרות. אצלנו,למשל, למאי היה מצמוץ יתר, אח"כ איזה קטע עם הלשון ויש עוד כמה...פשוט מתעלמים והם מפסיקים עם זה. עכשיו מגזימה או לא- זה איך שאת מרגישה.

לבנת, לא להלחץ מהנפילות של מאי!!!!!!

רב הסיכויים שהיא אכן קלמזי וירשה ממך. היום יש לזה אפילו שם, משהו עם חוסר קואורדינציה. גם תמר ירשה את זה ממני ולמרות שהייתה לי הרגשה הלכתי לבדוק כי הגננת בגן לחצה, וכמובן שהתגלה שיש לה גמישות יתר במפרקים מה שמוביל עפ"ר לקלמזיות...מקסימום היא תצטרך ספורט טיפולי או ריפוי בעיסוק לקראת כיתה א'.

baby4me

New member
אני גם לא חושבת שאת מגזימה....

אני הייתי פועלת בדיוק כמוך ושמה "קצוץ" על מה שאומרים אחרים. לא הייתי רוצה להגיע למצב שהזנחתי חלילה ובגלל ההזנחה שילמתי את המחיר, עבדנו קשה מדי כדי להגיע לילדים האלה!

טילי2

New member
סוכריה, אני אפילו לוקחת את התחושה של אמא לקצה

הכי דרמטי(לעזאזל למה אני צריכה להביא את ההבט הכי קיצוני בכל סיטואציה) אל תשמעי לאף אחד, לא סבא ולא סבתא ולא אחות ולא רופא שיזלזלו בתחושות שלך. טוב בירור יסודי שישקיט את חששותיך, מאשר סבל שלך שלא עשית את מה שחשבת לנכון. שום אדם אסור לו שיערער את בטחונך. את פועלת למען הבן שלך, שלומו, רווחתו ועתידו בהמון תחומים שהם לא רק בריאותיים. את זה אומרת לך אמא שביום רביעי, ימלאו שש שנים(כן לא להאמין) למות בנה, שאחות מאוד מיומנת אמרה אין לו כלום! ועוד הוסיפה מילים שערערו את בטחוני בתחושותי. זה באמת הדוגמא הכי קיצונית שילד ניזוק ללא אפשרות לתיקון עקב ערעור בטחונה של האמא. עדיף אלפי בירורים מיותרים מבירור אחד שהוזנח. נשיקות לך טילי

ס ת י ו 3

New member
בדיוק חשבתי עליך כשקראתי את השאלה של סוכריה

אנחנו לא מכירות אבל הסיפור שלך טבוע עמוק במודע שלי ולפעמים גם משפיע על קבלת החלטות שלי. שולחת חיבוק ע נ ק
ואני אומרת, מקסימום יגידו שאני היסטרית ונודניקית. SO? העיקר שאני אהיה שקטה ורגועה.

ס ת י ו 3

New member
אני על תקן סמויה ../images/Emo8.gif סתתאאם....

אני קוראת כאן כל יום אבל איך שהוא לא מוצאת את עצמי מגיבה. חייבות(!) להיפגש באוגוסט בזמן החופש של הילדים. אכן מזמן מזמן לא ראיתיך (עזבי אותך, את הכפתור לא ראיתי ותודי שזה הרבה הרבה יותר מעניין
).

אני, בדומה ללבנת, מהמזניחות ../images/Emo4.gif

פשוט עם 4 ילדים זה לפעמים פרוצדורה ענקית שאני מעדיפה לוותר עליה... ולגבייך, אני חושבת שאת צריכה לפעול עפ"י מה שאת מרגישה. אני מאמינה גדולה באינטואיציה של אמא.

דש1דש

New member
גם אני בעד לבדוק ובכל זאת אגיד עוד משהו....

תיקים בעין - יונתן הוא ילד מאוד חכם עם שני הורים מאוד חכמים, אקדמאיים, מצליחים - ועוד ילד בכור. יש עליו המון לחץ (גם אם אתם לא עושים את זה בכוונה. ככה זה) ליהיות חכם, ונבון, וטוב לאחותו ועוד ועוד ועוד. ראיתי כבר כמה וכמה ילדים שהלחץ הזה (גם אם בא מבפנים ללא כל הכוונה חיצונית) גרם להם לתיקים בעין. לא אומרת לא לבדוק - אבל זו יכולה ליהיות הסיבה. קלמזיות - יש את זה להרבה ילדים בגיל הזה - שוב - לא אומרת לא לבדוק - בעיקר אם את מרגישה עם זה לא טוב (המחשבה עלתה בראשי גם - כי גם שלי, כשהיא עיפה נוטה ליפול יותר.... יעידו רגליה החבולות) לכי לבדוק, אבל יש משהו בגיל הזה - בצמיחה לגובה (שאת מעידה עליה) שגורמת להם כשהם לא מרוכזים להסתבך ברגליים של עצמם. אז שוב מדגישה - אם את מרגישה לא נוח עם מה שקורה - תבדקי. מה רע שיראה רופאים - ולא - רופאים לא נוטים למצוא דברים שלא קיימים ואם ימצאו משהו - עדיף מוקדם ממאוחר (זה לצייד אותך בתשובות לסבא) אבל יכולות בהחלט ליהיות לזה סיבות שאינן רפואיות....

למעלה