בדיקות דם

בדיקות דם

לפני כ3 חודשים אחרי סדרת בדיקות TSH (וגם TRH בדרך שיצא תקין ) היה לי מצב של עלייה בTSH (עליה מתונה ) אבל מעל הנורמה מרבית הבדיקות שייטו מעל 5.0 ולכן הרופאה החליטה לעלות את המינון מ 50מ"ג ביום ל 75 מ"ג ו50 מ"ג לסירוגין. לאחר חודש עשיתי בדיקה והתוצאות הבאות יצאו tsh 3.85 [0.4-4 ft4 1.2 [0.8-1.9 tt3 147.0 [84-172 כאשר בבדיקה הקודמת התוצאות היו tsh 5.3 [0.27-4.2 ft4 1.1 [0.93-1.7 tt3 105.91 [80-200 הבדיקות נעשו באותו מכון , אבל התוצאות נשלפו ממערכות מחשב שונות . אבל זה נראה כאילו צה"ל עידן את ערכי הנורמה של הבדיקות. (בין הבדיקות עבר בערך חודש וקצת) ועכשיו לשאלה. האם העלת המינון ב25% לא הייתה צריכה לגרום לירידה יותר משמעותית בTSH? מה שכן המצב שלי השתפר פלאים בהיבט של אנרגיות ועוד. לדעתך יש מקום להעלה נוספת של המינון? (כדי להיות בערכים של 1.5 ?)

מהו TSH תקין

שלום לך, לא הייתי חושדת בצה"ל שהם עידנו את תחום הנורמה שלהם מ-4.2 ל-4, אני חושבת שזה משהו אדמיניסטרטיבי גרידא. האמת היא שהיום יש נטיה לראות ב-2.5 את הגבול העליון של הנורמה משום שמחקרים באוכלוסיות שלמות מראים שכ-95% מהאוכלוסיה הנורמלית נופלת מתחת לזה, כאשר החציון עומד על 1.2 בערך. אני לא מתפלאה שאתה מרגיש יותר טוב, ואני גם לא רואה סיבה לא להעלות לך עוד קצת את המינון כדי שלא תפתח שוב בעוד שבועות או חודשים ספורים חלק מאותם הסימפטומים כש ה-TSH שלך שוב עובר את הסף. אני לא חושבת שחובה לטפל כאשר הבן אדם מרגיש לגמרי בסדר וכאשר אין כל חריגה בשאר הממצאים, אבל אם לבן אדם יש תת תריסיות ברורה, הוא עדיין סיפטומטי למרות טיפול וה-TSH שלו בסביבות האלה, אני בהחלט בעד לדחוף את המינון.

sarush

New member
תרשום ביומן!!!

אני לקחתי 50 ביום והאנדו שלי אמרה לי לקחת עוד 100 בשבוע. חילקתי אותם על פני כל השבוע (חצאים) ופשוט בתחילת כל שבוע הייתי רושמת לי בלוח השנה לאותו שבוע - מתי אני צריכה לקחת כדור אחד ומתי כדור וחצי. כך בכל יום יודעים ולא מתבלבלים.

הסתדרתי בחיים

ראשון עד חמישי 75 סוףשבוע לא 50 (מתחשבים בהרגלי השתייה שלי כנראה... לא צריך לחתוך כדורים מסטול מת..)

למעלה