בדיקות דם...

בדיקות דם...

שלום לכולם! בתאריך 10/2/04 עשיתי בדיקות דם שהתוצאות לא היו כה נורמליות והבעיה היא שאני לא יודעת מהי מידת הנזק מחוסר ידע באותם מושגים אז כך... אימונולוגיה תוצאה:73.6 (thyroglobulin) 571.0 (anti-thyroxidas) בעוד שהנורמה המקסימלי :40.0 (לגבי ה-1) 35.00 (לגבי ה-2). עכשיו אין לי מושג מזה אימונולוגיה ולמה זה עלול להזיק לגופי ...אני לא מרגישה בהבדל מסויים אני מרגישה כרגיל ידוע לי שזו מערכת חיסונית אבל למה זה כזה גבוה ממה זה נגרם..איך מטפלים בזה ..? (לא קיבלתי משוב מהרופאה -היא לא התייחסה כ"כ - רופאים צבאיים... עכשיו לגבי בלוטת התריס שלי אני חוששת שזה נמוך מידי גם... אצלי זה עומד על 0.954 -tsh בעוד שהמקסימלי -4.20 והמינימלי - 0.27 אני לא יודעת כ"כ אם אימונולוגיה קשור לתחום הזה אבל אני מקווה שאולי כאן אני יקבל מענה ... תודה מראש לעונים!

אימונולוגיה

שלום לך, נא לא להבהל. הבידקות מצביעות על כך שיש לך נוגדנים כנגד בלוטת התריס, כלומר שהמערכת החיסונית שלך מפתחת תגובה כנגד בלוטת התריס, כאילו זה היה גוף זר. הנוגדנים עצמם אינם מזיקים כל עוד התקפוד של הבלוטה שמור. זה המצב אצלך עדיין כך שלא פלא שאת מרגישה כרגיל. מה שהבדיקה אומרת הוא שאולי בעתיד תפתחי איזו הפרעה בתפקוד הבלוטה. עכשיו תעני לי למה נערכו הבדיקות האלה? בגלל הגדלת הבלוטה?

אז כך...

למעשה אני עושה בדקית דם כל 4 חודשים ולפני הבדיקה שינו לי את המינון של הכדורים ל-100 מל' כל יום 5 ימים בשבוע,לעומת 100 מיל' כל יומיים ו-50 מיל' לסירוגין, ובמקרה בבדיקה הזאת התגלה משהו חדש -אימונולוגיה. יהיו לי עוד בדיקות דם בעוד 4 חודשים...(מעקב)

לא אמרת שאת מקבלת טיפול

לא אמרת שאת מקבלת טיפול באלטרוקסין. אם כך אז ממש אין ממה להבהל, גם אין כל צורך במעקב אחרי הנוגדנים. תעשי מעקב של תפקוד הבלוטה זה מספיק.

למעלה