בדיקות דם הורמונליות

בדיקות דם הורמונליות

שלום, עשיתי בדיקת דם ביום ה-4 לווסת, התוצאות מראות פרוגסטרון נמוך ו-free androgen index גבוה. עקב המצב הבטחוני לא הצלחתי ליצור קשר עם הרופאה. אציין כי יש לי שחלות פוליציסטיות - מה משמעות התוצאות???

../images/Emo207.gif לעוד כמה פרטים....

היות וטרם ענית, אז אוסיף - אינני נוטלת גלולות עקב תופעת לוואי של גודש בשדיים. אינני מעוניינת בהריון נוסף (פעמיים ניכנסתי להריון מהריח...שיהיו לי בריאים הקטנים), רק באיזון ההשתוללות ההורמונלית שתופעות הלוואי שלה הן בעיקר אקנה ועליה במשקל. אינני יודעת אם ניתן לייחס לכך גם עייפות כללית,כאבי ראש ועצבנות קלה - ממש תופעות של לפני מחשור שמתמשכות כבר שנה. על איזה טיפול היית ממליצה והאם להמשיך טיפול אצל גיניקולוג או אנדוקרינולוג?

שווה בירור

את הבירור הייתי משלימה אצל אנדוקרינולוג/ית דווקא. לגבי טיפול, אם לא תרצי גלולה, לא בטוח שיהיה הרבה מה להציע לך. אבל את זה אפשר יהיה לקבוע לאחר השלמת בירור. בכל מקרה, מה שלא תהיה ההפרעה, היא כנראה לא מאד משמעותית לאור הפוריות שלך. הריון מלהריח.... ממממ..... איך מונעים כזה דבר?

המלצה על גלולה....

שלום ד"ר יקרה, רופאת הנשים התקשרה אחרי שקיבלה את הבדיקות ואמרה שלדעתה כל תופעות הלוואי קשורות לשחלות הפוליציסטיות. (בדיקות הדם שעשיתי היו מקיפות וכללו גם בלוטות וכו' וכולן יצאו תקינות) הפתרון הוא להתחיל בגלולת יסמין או דיאנה, לדעתה כדאי להתחיל ביסמין. אשמח לשמוע גם את חוות דעתך. אפרופו, איך להכנס/לא להכנס להריון מהריח......אני יודעת בדיוק מתי הביוץ שלי.........יכולה להעביר סדנאות.........

למעלה