בדיקות גנטיות

• פותח הנושא obh
  • פורסם בתאריך

obh

New member
בדיקות גנטיות

אני בהתחלת הריון, ויש לי פידידון וילד נוסף רגיל (בינתיים...). שלחו אותי למכון גנטיקה, ושם אמרו לי להביא את שני הילדים איתי על מנת לבדוק אותם. האם יש משהו שאפשר לגלות בהריון? ואם לא, אז מה הטעם בטרטור הזה??? ונניח שיגלו, יש מה לעשות עם זה?

ילי 06

New member
גנטיקה

אנחנו עברנו את התהליך בשנה שעברה. שלחו את הקטנה לבדיקה כרומוזומלית רק על מנת לשלול אפשרות של לקויות אחרות שנותנות תמונה דומה או קרובה לאוטיזם. בכל מקרה אמרו לנו אז שאפשר לעשות בדיקה כרומוזומלית ברזולוציה גבוהה בהרבה מזו הנעשית בארץ ע"י שליחת הדגימה לחו"ל. מראש הבהירו לנו שעד היום לא נמצאו רצפים המעידים בברור על הלקות כי אם מקרים ספורים זהים שהתגלו ולמעשה ידועים כ5-6 וריאציות שאומתו ע"י מספר דגימות וכי אין כאן וודאות. בסופו של דבר לא עשינו את הבדיקה , אבל ניתן לעשותה בתל השומר.אם תרצי פרטים נוספים על היעוץ שקיבלנו פני אלי במסר.

גאמי

New member
לצערי התשובה היא לא!

להבדיל מבדיקות גנטיות כמו איקס שביר וכו' כאן מקסימום תקבלי ערך סטטיסטי. יודעת כי גם אני הייתי בתחילת פרוצדורה כזו השנה (של בדיקות) וזנחתי אותן לבסוף. אבל מה יש להפסיד, אמרו לך להביא את שני הילדים, התחלת את הפרוצדורה, אז המשיכי אותה, בהצלחה והמון מזל טוב!

obh

New member
תודה רבה על התשובות!

אני תוהה אם שווה לטרטר את שני הילדים באמצע היום (במקום גן...) בשביל כלום בעצם... גם ככה הטבע ייעשה את שלו, והאדם עוד לא מצא תשובה, לצערנו.

למעלה