בדיקות גנטיות

OzzieGirl

New member
בדיקות גנטיות

אני מבינה שבמסלול צכיה עושים לתורמות בדיקות של X- שביר ו CF ( מוטציות אופיניות לצכיה). שום בדיקות גנטיות אחרות למיטב הבנתי.

אבל בקשו שבעלי יעשה בדיקות לראות אם יש לו מוטציות שבגללם כדאי יהיה לבקש בדיקות נוספות מהתורמת.

הבנו אבל שהיות והתורמת המותאמת לנו ידועה רק כ-10 ימים לפני ההחזרה, הרי שגם אם יש בדיקות גנטיות שנרצה לבקש שהיא תעשה (בנוסף ל-2 שהם כבר עושים) לא יספיקו לעשות אותם (ובודאי לא יספיקו לקבל את התשובה) לפני ההחזרה, זאת אומרת אי אפשר להשתמש בהם כדי לדחות תורמת מראש, שזה היה הכי טוב אם אפשר.

יוצא שאלו בדיקות שיסיעו להחלטות רק לאחר מעשה (לאחר שעוברים כבר בפנים), למשל להחליט אם יש צורך יתר בבדיקת מי שפיר.

אותי זה כצת מבאס כי אני מעדיפה לדעת לפני ולמנוע בעיות מראש, אבל לא יודעת איך זה ניתן לעשות.

מישהי הצליחה לקבל בדיקות גנטיות נוספות על תורמת מבקשה פרטית לפני ההחזרה (להוציא 2 הבדיקות הרגילות שהם תמיד עושים)?
מישהי ביקשה תוספת בדיקות גנטיות לתורמת? מה למשל?

אמרו לנו שיקח עכשו עם החגים איזה 4 שבועות לתשובות אבל ראיתי באינטרנט שאיזה חברה באנגליה פיתחה שיטה שממפה את כל הגנום (לא רק מקטעים של פאנלים שונים) תוך כמה שעות (לא ימים, ולא שבועות) במכשיר בגודל דיסק-און-קי. זה כבר פורסם לפני שנה.

האם יש איזה מקום בישראל שמעבד את זה גם מהר ככה ולא 4 שבועות?

איפה עשיתם את הבדיקות הגנטיות? אנחנו לא עם אף קופה והכל פרטי.

הי. את בהחלט יכולה לעשות בדיקה לתורמת, אבל

לא לעשות החזרה מטריים. לקבל מוקפאים, ואז להחליט אם את רוצה את העוברים או לא. אבל, כמו שאת מבינה, את מחויבת בתהליך זה לקחת מישהי מסוימת, כי הרי ילעיטו אותה בהורמונים ויכינו לשאיבה וישאבו, לא לחינם. הרי אי אפשר "לשחק" בכאילו ובסוף להגיד לא רוצים (זה נשמע אכזרי קצת, אבל זה מצב של אין ברירה. זה ההליך). גם בבדיקה של כמה שעות, את לא יכולה להודיע "פוס, אני לא רוצה...".

OzzieGirl

New member
התאמת תורמת לפי נשאות גנטית

אני מבינה במידת מה את כיוון תשובתך, אך היות ומבקשים מאיתנו מראש שנאמר העדפות של גובה התורמת, צבע שיער, עיניים, השכלה, סוג דם ועוד כמה גורמים, ואומרים לנו שיתאימו כמה קריטריונים שניתן מבין התורמות במחזור ספציפי (זאת אומרת יש תורמות שידחו ולא יותאמו - כך זה כבר התהליך כפי שהוסבר. אפילו אמרו שלקבוצה של 20 נתרמות מכינים קצת יותר מ-10 תורמות, בין היתר כדי לכסות את הסיכון שכמה תורמות לא תניבנה מספיק ביציות), הרי אפשר היה גם לקבל תוצאות בדיקה גנטית של בעל ולשים בתור דרישת התאמה הכי גבוהה את התאימות הגנטית (זאת אומרת, ששניהם לא יהיו נשאים לאותה מחלה). בוודאי יותר חשוב מצבע עיניים או שיער.

אני לא כל כך הבנתי את מה שרשמת.

זה נשמע כאילו תעשי לכמה תורמות בדיקה ואז תחליטי? הרי בדיקות גנטיות זה על חשבונך (למעט אלה שאת יודעת שעושים מראש - רק 3 או אפילו 2). אז האם תלכי ותשלמי לכל התורמות הפוטנציאליות בדיקות? ככה זה נשמע מה שרשמת ברמת הפשט. האם לכך התכוונת?

to 4

New member
גם אני אשמח לשמוע מכן על בדיקות גנטיות בארץ

האם יש המלצות? עלויות ? וכמה זמן לקח לכן?

לבן הזוג או לדם התורמת?

אם לבן הזוג - אפשר לעשות דרך הקופה. חלק מהבדיקות בסל. לדם התורמת כדאי לעשות בהדסה. אנחנו עשינו פעם בתל השומר וזה עלה קצת יותר וגם יותר מסובך - צריך להביא את הדם מהדסה לשם, וגם להביא מכתב מהדסה. אנחנו ביקשנו בהדסה שיפיקו DNA ואז אם יש הריון עושים את הבדיקות שנבקש. דברי עם בשמת והיא תסביר לך איך לעשות את זה.

to 4

New member
תודה. אכן השאלה היא לגבי בדיקות גנטיות לתורמת

תודה על המידע (בדיוק דיברתי היום עם מישהי על יוסמיטי פארק
) - תודה על ההשוואה בין הדסה לתה"ש (חשבנו ללכת לשם)-
עוד שאלה למבינות עניין: מהו מיצוי ד.נ.א.? האם נועד לשמור על דם התורמת במעבר מחו"ל למכון הגנטי בארץ? או שמירה לאורך זמן לבדיקות עתידיות?

אחחחחח יוסמיטי

כן, את ה- DNA שעליו בעצם עושים את הבדיקות הגנטיות, אפשר לשמור שנים בהקפאה. את הדם הטרי אפשר לשמור בערך שבוע. מחו"ל מקבלים דם, ואפשר להפיק DNA ולשמור אותו עד שמחליטים מה לבדוק והאם, ובאמת אפשר לשמור לבדיקות עתידיות. הפקת DNA עולה מאה ומשהו שקל (זה היה לפני המשבר בהדסה, מקווה שלא השתנו דברים...) ואילו הבדיקות הגנטיות יכולות להגיע למאות שקלים. כך אפשר לעשות את הבדיקות רק אחרי שיש הריון ורואים דופק, ואפילו אם זה מצליח רק במוקפאים...מה שכן, צריך לקבוע תור לייעוץ גנטי כדי שיעשו את זה - כדאי מיד אחרי ההחזרה. מה שכן, אחרי שתדברי עם היועצת ותחליטו על הבדיקות הפוטנציאליות, תדגישי בפניה שתדאג שצורת ההפקה של ה- DNA תתאים לבדיקות שאת רוצה לעשות (כי יש כמה אופציות).

למעלה