בדיקות ביום.

kiticat

New member
בדיקות ביום.

כמה ביום אתם בודקים את רמות הדם בסוכר? כמה ביקשו ממכם?

בעיקרון...

בשביל להגיע לאיזון צריך 6-8 בדיקות ביום. אני עושה בערך 6 או 7. יש גם כאלה שעושים רק 3-4 בדיקות ביום והם מאוזנים, אצל כול אחד זה שונה.

LARAS

New member
מירי.. ../images/Emo141.gif

כמות הבדיקות היומיות זה לא מה שמשפיע על האיזון, אני אישית לא ממש מאוזנת לאחרונה, אבל אני עושה 4-6 בדיקות ביום, בעיקרון זה נוטה ל-4. עד כמה שאני יודעת הרופאים תמיד רוצים להוריד את כמות הבדיקות, (כל עוד זה לא משפיע על האיזון) ומבחינתי זה בסדר גמור. (בד"כ מנסים להוריד את הבדיקה של הצהריים אבל יש לי סוכרת 4 שנים ואף פעם לא הורידו לי אותה.)
לארה
אגב, למה קבעו מיד שיש לך סוכרת 2 רק על סמך זה שלאבא שלך יש?

kiticat

New member
האממ...

כי בתוך יומיים רמת הסוכר עלתה "רק" מ283 ל304. כי הקיטונים יום למחרת- בבדיקה חוזרת לא הופיעו אלא רק עקבות. כי לא סבלתי מבעיות בעיניים. ולא ידעתי לומר להם אם אני משתינה יותר. מה גם שבערך כמה שנים אני כבר שותה כאילו אין מחר. חוץ מזה, שהייתי יומיים בלי טיפול, אבל בכל זאת, הרמות היו גבוהות אבל מאוזנות. ולא התרדרדתי כפי שבעלי סכרת מסוג 1 היו מתרדרים. כמובן שהם בטוחים רקב90 אחוז ונותר לחכות לבדיקת נוגדנים. היה חסר עוד משהו, שבגללו גם קבעו שאין לי נעורים.

LARAS

New member
אהה.. ../images/Emo4.gif

טוב אבל בסופו של דבר זה לא כזה נורא, נכון?
בכל אופן, "שהייתי יומיים בלי טיפול, אבל בכל זאת, הרמות היו גבוהות אבל מאוזנות. ולא התרדרדתי כפי שבעלי סכרת מסוג 1 היו מתרדרים." זה מה ששכנע אותי, פשוט הייתי קצת מופתעת שיש לך סוג 2 בגלל גילך הצעיר.
לארה

kiticat

New member
בגלל זה אני די משוכנת שאין לי נעורי

למרות שבחודשים האחורנים הייתי בדיאטה מאוזנת. פשוט אכילה נכונה ושפויה ומאוד בריאה. ומן הסתם דבקתי בעקרונות מסויימים ולא נגעתי בשוקולד בזמן מה. זה מה שעדין מטריד אותי. כי זה מה שעושים במהלך ירח דבש... מה גם שבבית החולים נשארתי על גבול ה300. אבל בבית זה עלה כמעט עד 400....

LARAS

New member
אז.. ../images/Emo9.gif

בהצלחה בכל העניין הזה מירי
ותעדכני אותנו בקשר לבדיקות של הנוגדים והשאר..
לארה

לזר

New member
מספר הבדיקות ביום

לאראס נכבדה, לפי דעתי, מספר הבדיקות ביום כן קשור לאיזון. במיוחד הדבר חשוב ביותר לסוכרתיים טייפ 1 על משאבה, או כל אלה המשתמשים באינסולין המהיר של המשאבה. (אפשר גם להזריק אותו עם מזרק). למה? כי אז, אפשר במהירות לספק בולוס ולתקן עליה בלתי צפויה ברמת הסוכרת, או להוריד רמה גבוה במועד הנכון. למה שאדם ירצה לדקור את עצמו כל כך הרבה פעמים? אם רצונו להתקרב לרמת המוגלובין מסוכרר של 6, אז זו הדרך - יותר ניטור עצמי. מספר הרב של בדיוקות מלחץ את הצעירים וגם המבוגרים, אבל כך אפשר ללחוץ גם על הסוכרת ולהוריד לה את הראש. לאראס, אני מבוגר מספיק, אבל מספיקות לי 8 בדיוקת ביום כדי להרשות לעצמי שוקולד וגלידה לפני הליכה של שעה. אני לא מדבר על מוצרי דיאייט או לייט. אני מדבר על גלידה ושוקולד אמיתיים, כאלה ש"אוהבת השוקולד" אוהבת לאכול.

לזר

New member
המשך הסיפור

הואיל והאינסולין המהיר יכול להפיל את רמת הסוכר בקצב של 100 מ"ג/ד"ל בתוך שעה, מין הראוי להיות מוכן להיכנס להיפו בליתי צפוי כאשר ידוע מראש שלנוער יש רעיונות מבריקים למדי, או סתם עושים שגיאה. אם ההרגשה של היפו לא ברורה דיה, טוב יעשה האדם אם יבדוק עצמו ויטפל בהיפו הקרב. לא אחת אני הולך הם המכשיר והדוקרן והסטיקים בכיס לבדיקה עצמית לא שיגראתית. נסי ללכת שעתיים ברציפות, כאשר את מתחילה את ההליכה על 120 ותראי על מה אני מדבר בדיוק. אני לא רוצה שאישתי תעלה אותי על גבה כל הדרך הביתה.

LARAS

New member
../images/Emo6.gif תודה לזר../images/Emo70.gif

טעות שלי, אבל תודה על ההסבר (המפורט) שלך
מאוד שימושי..
[ אגב, זה לא לאראס, זה לארה.. ]
לארה

אני נמענע באופן קבוע ממתקים ובמיוחד

משוקולד אפילו שלפעמים יוצא לי לאכול אבל בשום אופן לא שקולד כי זה לא שווה זאת. אם אני אוכל משהו זאת רק עוגה או גלידה ששלוש שנים כבר לא אכלתי והייתי חייב לתאום ! סלח לי אלוהים :) אגב בקשר לבדיקות אני עושה יותר מדי כי אני חייב איזון מוחלט בין הרוחות ובין הפעילות הספורטיבית שאני עוסק בה ! כי זה יכול להיות נורא מעצבן לפרוש באמצע תחרות ! אגב גם הנהג הראלי הזה שאני לא זוכר את שמו הוא גם משוגע לבדיקות אבל הרבה פחות ממני !

LARAS

New member
אתה מתכוון לראם סמואל../images/Emo35.gif

בכל אופן, אני לא חושבת שאתה צריך להחמיר עם עצמך עד כדי כך
אני בד"כ מעדיפה איזה סלט טוב על חטיף או ממתק (אבל שוקולד..)
לארה

לזר

New member
שוקולד וגלידה

אלה שני דברים שסוכרתי על משאבה יכול להנות מהם כל הדרך. אבל, רצוי לעשות זאת לפני פעילות גופנית או אחריה. לאכול במועד אחר אפשר, אבל צריך לדעת איך לנהוג ולאזן בהתאם עם אינסולין מהיר. האינסולינים האחרים לא מסוגלים לעשות את העבודה המתוחכמת של ההומלוג או הנובורפיד. למה? כל מזון שיש בו חלב או שומן מוריד את קצב הספיגה ולא מעלה את רמת הסוכר הרבה. יתכן שתשמעו מהרואפים קצת אחרת, אבל יבוא הרופא ואני אדגים לפנין הליכה של שעה, כאשר אני לוקח 200 גרם גלידה שוקולד ובבנה ועוד דברים יפים ובסוף ההליכה רמת הסוכר נשארת 100 כמו לפני ההתחלה. אני יכול לעשות זאת גם עם שוקולד חלב - בלי שום בעיה. שוקולד וגלידה הם מוצריפ בעלי אינדקס גליקמי בינוני. לחם לבן רגיל, שחור רגיל, או בכאט הם רצח לסוכרתיים, אפילו מחוברי משאבה. האינסולין לא מסוגל להדביק את קצב הספיגה של העמילן הטחון כל כך דק בגוף. ללחמים יש אינדקס גליקמי גבוה למדי. לדוגמה, תפוחי אדמה אפואים (לא צ´יפס) בתנור מתוקים יותר מגלוקוז והמלטוז. הצ´יפס בגלל השומן טוב יותר מת"א אפוי. רק בריאות ונסו גם לפזול הצידה ולא רק לשמוע מה הדיאטנית אומרת, לא רק! אנו מחוברי המשאבה לא שונים מהבריאים מבחינת התזונה ובלבד שנהיה מודעים לכמויות האינסולין ומועד ההספקה שלו לגוף. למועד ההספקה יש חשיבות עליונה.

אני אישית לא קולטת מה בדיוק ההנאה

שבאה מקצת מתוק ! למה הרצון הזה למתוק כל כך חזק ? עדיף לאכול ארוחות טובות וסודרות בלי לאכול ממתקים מהצד !

לזר

New member
המתוק וסיבותיו על רקע הסוכרת

לא בהכרח משוקלל להנאה. השוקולד והגלידה הם רק הדגמה לסוג המרדדנות שלי בגלל חוסר ההבנה של הדיאטניות בהקניית הרגלי תשונה נכונים. אין תחליף לארוחה סדירה ומאוזנת אבות המזון - אין ספק. אבל, זו לא יכולה לבוא לעזרתך כאשר אתה עושה פעילות גופנית מתונה עד נמרצת דוגמת זו שעושים הצעירים כל יום בצורה מודעת ולא מודעת (הכרח קבוצתי עם הבריאים). מה יעשה לך סלט הירקות אם החבריי קוראים לך לבריכה ושם חברתך הצעירה רוצה לשחות איתך כמה בריכות? אתה תקבל צבע לבן ואתה לא תיהיה המנצח ולא תיקח הכל כמו ששימך דורש! שים לב, בבקשה, אנו מוכרחים לעיתים לאכול גם בלי ההנאה שיש כאשר אוכלים ליד השולחן עם כל המשםחה. אולי לא תרצה ללכת לבריכה או לים? טוב, גם כך אפשר לגלג את היום בקיץ...

תראה, אי אפשר לדעת...

כי יש כאלה שחושבים שאפשר בלי איזה משהו מתוק מהצד ויש כאלה שחושבים שאי אפשר בלי משהו מתוק... אני חושבת שמותר פעם ב...איזה משהו מתוק, כדי לגוון קצת ולתת קצת טעם לחיים...:) כמובן [URL='http://'] שחייבים גבולות!!!![/URL]

למעלה