בדיקה תקופתית

בדיקה תקופתית

היינו היום במרפאת ההתפתחות. החדשות הטובות הן שהרופא שלל לחלוטין בעיות נירולוגיות- וזה סו"ס X מאז הפגיה. המוח קצת יותר רגוע. מצד שני, נדהמתי. הוא כבר עכשיו השיל ממנה את התיקון והתיחס אליה כאל גיל כרונולוגי. כמובן שהיא לא "עמדה" בציפיות... אנחנו לוקחים אותו בערבון מוגבל. אני בטוח שהאמת היא באמצע, אבל באמת, כבר עכשיו להתעלם מהפגות? קצת מוקדם מדי, לא? הדבר היחיד שהיה לו להעיר הוא שיש לה פוטנציאל, אבל הוא לא ממומש (מה שאמרו עלי תמיד!). כשהיא יודעת משהו- היא יודעת אותו טוב מאוד, אבל כאן הוא מפנה את האצבע אלינו קצת, שכנראה אנחנו לא חושפים אותה מספיק... והוא מאוד בעד מטפלת... תודה לאל על החדשות...

../images/Emo123.gif לנו אמרו שרק בגיל

שנתיים מפסיקים לתקן,וגם זה בערבון מוגבל כי ככל השפגות קשה יותר ויש להם יותר להשלים התיקון מתאחר. מה שהסביר לנו רופא ההתפתחות הוא שתמיד יחסרו לו שלושה חודשים רק שכשהוא יהי בן 20 לא תהיה לזה שום משמעות...

ואם לא "תלמדו", איה לא תלמד?!

היא תלמד. היא תקלוט דברים מהאויר, היא תקלוט גם דברים שבכלל לא התכוונתם (כמו יערה שלמדה להגיד
מאבאמא שלה). היא תלמד - כשזה יתאים לה ולא שניה אחת קודם. אל תשכח שהיתה לה תקופה של קפיצה מוטורית מאוד גדולה ובתקופות של "התרכזות" בתחום אחד, התחומים האחרים די נזנחים. אני גם די מזועזעת מאי-התיקון. איה נולדה במאי, 3.5 חודשים מוקדם מדי. בגיל הזה 3.5 חודשים הם המון המון המון זמן. מתי היא בכלל בת שנה מתוקן? בקיצור - מה אתה חושב, שהיא לא תעשה את כל מה שהספר אומר? תעשה כמו גדולה. מתי היא תעשה את זה? שאלה מצויינת. היא תעשה כשיבוא לה, כשיעניין אותה, כשפתאום יקרה משהו שיתחיל את כל התהליך. אני רואה את יערה - קפיצת דיבור מופלאה בגיל שנה וחצי ועוד אחת בגיל שנתיים, כשהתחילה לחבר משפטים. בגיל שנה היא בכלל לא הבינה למה היא אמורה להשחיל קוביות ופירמידות לחורים, היא העדיפה לזרוק אותם לצד השני של החדר. יום אחד, קרוב לגיל שנתיים (!), היא פתאום ניגשה למשחק שהיה זנוח על המדף והתחילה להשחיל כמו מקצוענית. אני ממש לא מומחית בפיתוח ילדים. מה שכן - לא מכירה אתכם באופן לא-וירטואלי ולא יודעת אם אתם מהשתקנים או מהדברנים. בכל מקרה כדאי לפטפט איתה כל היום, על כל דבר. אבל הבנתי שבדיבורים היא דוקא חזקה.

אני מסכים איתך להכל...

אני גם די המום מהגישה שלו... ולקראת סוף החודש, לפני שנה איה הייתה אמורה להוולד...יש עוד זמן!!! אבל מבחינתו היא 15 חודש. אני לא מדבר רק עד 3 ומשהו חודשים שחסרים לה, אני מדבר גם על זה שיש לה את כל הקרדיט שבעולם להתפתח יותר לאט. הוא טוען שהיא עדיין בשלב של תינוקות (סנסורי מוטורי) ולא בשלב של ילדים גדולים יותר. אז מה הוא רוצה? שאני אעיק עליה? שאני אנסה להכריח אותה להתענין בדברים שלא מענינים אותה עדיין? ממש ביאס אותי כי הוא היחידי שסמכתי עליו עד היום. מסתבר שאתה יכול לסמוך רק על עצמך...

אורן, לא להתרגש!

ממה שראיתי איה בסדר גמור, וכמו שאינה אמרה, היא תסגור את הפער, רק שיקח עוד זמן. סבלנות. הכל יגיע. לבת-אל יש ביקורת של רופאת התפתחות בעוד 3 שבועות, ונראה מה היא תגיד. אני כבר מכינה את עצמי נפשית לקטילות, למרות ההתפתחות העצומה של בת-אל בשנה האחרונה. זה שיגרתי אצלם. יש עניין של בשלות פנימית, והיא תבוא. חשוב ליצור גירויים, אבל לא להעיק. אם אין מוכנות לקליטה אז לא תהיה קליטה. תמשיכו כמו שאתם- כי אתם על הכיפאק.

ayelet i

New member
הי אורן...

הכי הכי חשוב זה שאין בעיות נירולוגיות! יופי של חדשות!!! לא מומחית גדולה בכל מה שקשור להתפתחות פגים, זו האמת. אנחנו ממש בהתחלה, אבל - נראה לי תמוה. בשנה הראשונה (גם לאחר מכן, אבל הבה נתמקד רגע בשנה הראשונה) - חלים שינויים מהותיים בהתנהגות מחודש לחודש. לבטל שלושה וחצי חודשים בהינף יד נראה לי המון! גמני שמעתי שיש תינוקות שלוקח להם עד גיל שנתיים להשלים את הפערים לחלוטין. ממש משונה לי. שאלת? יכול להיות שיש לה פוטנציאל שלא ממומש - אבל מכאן ועד להתעלם מהתיקון? אני יודעת שקל לי לומר - כיוון שעד כה ההתקדמות של נועם מספקת רצון - אבל אני מאמינה שזמן עושה את שלו, ובקצב שלה איה תלמד ותעשה ה-כ-ל (וכבר הזכירו לך את הקפיצה שהיתה לה פתאם...) מזדהה עם תחושת הנאחס - ומאחלת לך להתעלם ולהקשיב לעצמך אי שם פנימה!

hagit2000

New member
הי אורן!

מזמן לא הייתי פה, אבל להודעה שלך הייתי חייבת להגיב. כשהיינו עם שני במעקב התפתחות (בשניידר) בגיל של איה בערך (אולי קצת אחרי), הרופא אמר לנו ששני לא הוגה מספיק מילים!!! יצאתי משם בהרגשה תמוהה משהו. תמיד הרגשתי שהבת שלי מפטפטת בלי סוף במגוון של הברות. אבל אוצר המילים המשמעותיות שלה היה נמוך - אז מה? תנו לה להתפתח לאט. יש לה 3 חודשים חוסר! היום שני אוטוטו בת שנתיים - אני כבר לא מסוגלת לספור כמה מילים היא יודעת להגיד. ואיך היא שרה... לאכול אותה! היום היא שרה לי: "פיל פיל פיל פילון לא ידע..." הקיצר, תסמוך על התחושות שלך.

engel_j

New member
נו, מה אתה חושב הרופא היה... ../images/Emo175.gif

חייב לומר משהו !! אתם ההורים שלה,ואתם יודעים בדיוק אך היא מתקדמת . כמובן צריך גם לשים לב גם לדברים הלא טובים. כל ילד מתעניין ומתקדם בקצב שלו,אני יכול לומר על ליאל שלנו היה לה קפיצה גדולה ב- 2 חודשים האחרונים. האמת צריך תמיד לגרות / להסביר להם מה קורה,ולדבר איתם כמו לילד גדול,ותאמין לי הם מבינים הכל!! אז,בלי לחץ,פשוט "לעשות שיעורי בית"

למעלה